reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Dusia no wiem ze nie do konca bo nie z pierwszego strumienia.... Ciapa ze mnie.

Koka, fili tak dopiero od wrzesnia czyli drugi tydzien leci. Nic wiecej nie mówiła prócz tego że ciężko mu się zaaklimatyzować, nie je, nie robi Siku, a jak mnie woła pierwsze co wola "mamoo Siku" zablokował mi sie

reklama

Koka, fili tak dopiero od wrzesnia czyli drugi tydzien leci. Nic wiecej nie mówiła prócz tego że ciężko mu się zaaklimatyzować, nie je, nie robi Siku, a jak mnie woła pierwsze co wola "mamoo Siku" zablokował mi sie
Ale to właśnie nie z pierwszego bierz, na początek podmyc się, ja zawsze jakimś płynem do higieny intymnej myje, susze ręcznikiem, spuszczam pierwszy sik żeby wypłukało cewkę i dopiero z tego drugiego strumienia biorę do próbki. Odkąd tam robię nie miałam już problemów z bakteriami a posiew, który raz robiłam tez wyszedł czysty (tu było poprawne właśnie pobranie)

Wiem ze pewnie za wczesnie o takie rzeczy pytać. Ale robie zamowienie w aptece internetowej. A jest ich tam w cholere.
Powiedzcie w jaką herbatke na wsparcie laktacji warto sie zaopatrzyć. I pytanie czy mozna je pic jeszcze przed porodem?
Ja kupiłam bocianek. Nie wiem kiedy można zacząć ją pić w sumie nie sprawdzałam.

Ja właśnie wieczory i noce mam najgorsze, a dni to spoko ;) Pewnie dlatego wszyscy tak myślą.
Ciągle słyszę tylko, że zaraz za następne trzeba się brać, bo ciąża mi służy itp. A ostatnio do Męża wieczorem mówię, że jesli kiedykolwiek zdecydujemy się na kolejne dziecko to chyba dopiero jak zapomnę o moich wieczorach i nocach ;p
Brzuch rzeczywiście chyba nie jest największy, bo wszyscy mówią że mały, no i w sumie dalej wszystko robię - paznokcie u nóg też. Pokażę Wam jakieś zdjęcie jak zrobię ;p

Haha ja mam duży i wszystko robię [emoji23] nie wiem jak... chyba jestem wygimnastykowana [emoji85] ale jakoś nikt nie lubi na to patrzeć.. jakby mnie np.bolalo schylanie czy cos.. albo siedzenie z jedną nogą podwiniętą czy coś[emoji23] i zaraz na mnie krzyczą wiec robię w samotności [emoji106]

U mnie tez fabryka po drugim zostanie zamknieta :D jak mi moj cos zaczal przygadywac o jeszcze jednym to mu palnelam tekstem, ze spoko, ale nie ze mną ;) :D

U mnie na szczęście mąż ma takie samo zdanie... a jak inni mi dogadają, że trzecie zaraz po drugim, to mowię, że jak mi urodzą [emoji23]

Witam sie :)
Widze że tu ja jako nie liczba zostaje po raz 3 mama :))
Powtórzyła badanie moczu i juz ph nie 8 a 6, ale bakterie - liczne. Nie wiem co to znaczy cholera! Jutro wizytuje :)

Znaczy się- lepiej pobrałaś próbkę [emoji106][emoji5]

Ja również będę mamą trójki dzieci [emoji6] jest nas kilka, które będą miały więcej niż dwoje.
Dziewczyny, które po drugim dziecku zamykają fabrykę: u nas też po dwójce była zamknięta hehehe ale jednak otworzyliśmy hehehe dlatego nie ma się co zażekać, w życiu bywa różnie.

Haha zdaję sobie z tego sprawę [emoji5] Ale u mnie to też kwestia wieku... mam 35lat... jakbym miała z 5 mniej to mogłabym poszaleć jeszcze [emoji23] a tak zamykam fabrykę i cieszę się z tego co mam[emoji16]

Balonsbalons a cZym się zajmujesz?

U mnie pani z przedszkola zadzwonila żebym po dziecko przyjechała. Pojechałam o 12. Mówi że jest indywidualista i nie chce się podporządkować, ja to wiem, ale co mam z tą wiedzą zrobić ?

A co to za przedszkolanka? Po to jest, żeby dziecko zabawić, przekonać do siebie i innych dzieci... a nie dzwonić do mamy i co dalej? [emoji33] dziwna jakas.. tym bardziej, że to dopiero drugi tydzień!!
Może by się wzięła do roboty?[emoji848]

Wiesz ja też źle pobrałam ale wyszły pojedyncze bakterie A nie liczne i lekarz powiedział, że wynik ok

Ps. Co do owoców to zarówno banany jak i jagody mają działanie zapierające.
Tak?? Jem je dosc czesto. Ale kupilam sobie sliwki suszone wiec dolaczam je do codziennego jadlospisu. Na sniadanie zawsze jem platki owsiane z jogurtem naturalnym. Ogolnie to nie mam problemow z 2ka. Tylko od niedzieli cos sie tam zatkalo,heheh To pewnie te frytki z gyrosem:-D Po co sie na nie skusilam.... Dzieki wam wszystkim za rady;);)

reklama
Do góry