reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Tak czytam o waszych dolegliwosciach i chyba jestem jakas szczesciara. Fakt, ze pierwsze miesiace sciely mnie z nog, ale teraz czuje sie, jakbym mogla gory przenosic. Jeszcze przed ciaza chcialam zrzucic kilka kilo i zaczelam sobie biegac a jak zaszlam to stwierdzilam ze biegac nie bede ale nie zrezygnuje ze spacerow. I tak co drugi dzien robie 7 a czasami nawet 10 km. Az moja mama sie dziwi,ze tak dobrze daje rady,hehehhe. Jeszcze nigdy nie mialam takej cery, bez pryszczy, a skora jest fajna w dotyku ( smaruje sie jakies 4 razy dziennie,hihi). Ale czuje, ze niedlugo sie to skonczy, brzusio coraz wiekszy i ostatnio zaczynam miec zgage. Jak spaceruje po lesie jest ok, ale jak wchodze po schodach (mieszkam na 2 pietrze) to juz mam zadyszke. Jeszcze od dwoch dni mam zaparcia, mimo , ze diete mam bogata w blonnik. Moze macie jakies rady???? Juz jeden hemoroid mi wyszedl:baffled:

Powiem ci że ja na diecie cukrzycowej średnio 4 razy w kibelku jem bardzo dużo surowych warzyw w sumie 6 razy dziennie jem surowizne i liscie szpinaku i salata pkus otreby żytnie z naturalnym jogurtem raz dziennie wiec polecam . tez mi tuz przed dieta wylazl hemo ten o ktorym juz zapomnialam a pojawil sie po puerwszym porodzie. Smarowalam odrobina oliwki z hipp i odprowadzalam. I od ponad tygodnia go już nie ma w sensie nie wylazi . mize spróbuj do kazdego posilku jakies surowe warzywo. Hmmm ja w miedzy czasie jem żodkiewki i pomidorki koktajlowe zamiast innych przekasek

W ogóle to obudzilam sie dziś o 5 masakra potem jak odprowadzilam mlodego do przedszkola to muslalam ze zasne idac .... Wrocilam myslalam ze jak sie poloze to sie zdrzemba ale nie.. Wiec wstalam ogarnelam w domu . rozbolal mnie łeb wziełam apap.. Teraz czekam na klientke bo staram sie sobie troche dorobic
Zaraz zjem szybki obiad pierożki orkuszowe z kasza gryczana.

Balonsbalons a cZym się zajmujesz?

U mnie pani z przedszkola zadzwonila żebym po dziecko przyjechała. Pojechałam o 12. Mówi że jest indywidualista i nie chce się podporządkować, ja to wiem, ale co mam z tą wiedzą zrobić ?

U mnie pani z przedszkola zadzwonila żebym po dziecko przyjechała. Pojechałam o 12. Mówi że jest indywidualista i nie chce się podporządkować, ja to wiem, ale co mam z tą wiedzą zrobić ?
A 1 rok chodzi? Bo jesli tak to co ona sie dziwi, przeciez dopiero 2 tydzien chodzą. Moja juz chodzi drugi rok to ich Pani zadowolona, bo sa zgrani, sluchaja jej itd ale na początku wrzesnia w tamtym roku tez kolorowo nie bylo. Chwile potrwalo az sobie z nimi wszystko dograla, ulozyla itd ale my to mamy złotą Pania w przedszkolu, chyba jedna z lepszych wychowawczyn sie nam trafila :)

@Kacprysiowo bardzo ladne imie, Kajetan mi sie zawsze podobalo, tak samo Filip i jeszcze z nietypowych Beniamin, ale tutaj skrot Benek juz slabo i Szczepan. U nas narazie stanelo na Teodorze - Teo, bo i w Pl i Uk podobnie to imie brzmi i maz nie powiedzial stanowczego nie jak na te powyzej ;)
Wpadl za to na pomysl, ze skoro on jest Maciej Piotr, syn ma na imie Piotr Maciej, to teraz znowu wracamy do Maciej Piotr i bedzie maluszka nazywal Junior, ale to spotkalo sie z moim stanowczym Nie! Mimo, ze jest odpowiednik Pl Macieja w angielskim, to na mojego meza wszyscy wolaja Majic, od magika, bo ciezko z Mackiem, Maciejem ;) Takze tak, nie latwe to u nas bedzie, a juz znajac historie po pierwszym synu, ktory do samego porodu byl Bartoszem, a jak maz go zobaczyl to powiedzial, ze zdecydowanie nie pasuje i stanelo na Piotrze to juz w ogole.

A cos wiecej powiedziala ?? Czy po prostu przyklepila dziecku latke i teraz robta co chceta ??
Moze potrzebuje wiecej czasu, na poznanie nowego miejsca i sytuacji, a przede wszystkim wiecej empatii. Bardzo dziwne zachowanie przedszkolanki.

Wiem ze pewnie za wczesnie o takie rzeczy pytać. Ale robie zamowienie w aptece internetowej. A jest ich tam w cholere.
Powiedzcie w jaką herbatke na wsparcie laktacji warto sie zaopatrzyć. I pytanie czy mozna je pic jeszcze przed porodem?

reklama

Jestem fryzjerem

A z tym przedszkolem to co to ma byc to nie powod do tego by zabierac go z przedszkola
Od tego jest pedagogiem by go nauczyć wspólpracy. Indywidualista co to za argument . to cudowne że dziecko jest wlasnie takie

Do góry