reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Tak czytam o waszych dolegliwosciach i chyba jestem jakas szczesciara. Fakt, ze pierwsze miesiace sciely mnie z nog, ale teraz czuje sie, jakbym mogla gory przenosic. Jeszcze przed ciaza chcialam zrzucic kilka kilo i zaczelam sobie biegac a jak zaszlam to stwierdzilam ze biegac nie bede ale nie zrezygnuje ze spacerow. I tak co drugi dzien robie 7 a czasami nawet 10 km. Az moja mama sie dziwi,ze tak dobrze daje rady,hehehhe. Jeszcze nigdy nie mialam takej cery, bez pryszczy, a skora jest fajna w dotyku ( smaruje sie jakies 4 razy dziennie,hihi). Ale czuje, ze niedlugo sie to skonczy, brzusio coraz wiekszy i ostatnio zaczynam miec zgage. Jak spaceruje po lesie jest ok, ale jak wchodze po schodach (mieszkam na 2 pietrze) to juz mam zadyszke. Jeszcze od dwoch dni mam zaparcia, mimo , ze diete mam bogata w blonnik. Moze macie jakies rady???? Juz jeden hemoroid mi wyszedl:baffled:

Powiem ci że ja na diecie cukrzycowej średnio 4 razy w kibelku jem bardzo dużo surowych warzyw w sumie 6 razy dziennie jem surowizne i liscie szpinaku i salata pkus otreby żytnie z naturalnym jogurtem raz dziennie wiec polecam . tez mi tuz przed dieta wylazl hemo ten o ktorym juz zapomnialam a pojawil sie po puerwszym porodzie. Smarowalam odrobina oliwki z hipp i odprowadzalam. I od ponad tygodnia go już nie ma w sensie nie wylazi . mize spróbuj do kazdego posilku jakies surowe warzywo. Hmmm ja w miedzy czasie jem żodkiewki i pomidorki koktajlowe zamiast innych przekasek

W ogóle to obudzilam sie dziś o 5 masakra potem jak odprowadzilam mlodego do przedszkola to muslalam ze zasne idac .... Wrocilam myslalam ze jak sie poloze to sie zdrzemba ale nie.. Wiec wstalam ogarnelam w domu . rozbolal mnie łeb wziełam apap.. Teraz czekam na klientke bo staram sie sobie troche dorobic
Zaraz zjem szybki obiad pierożki orkuszowe z kasza gryczana.

Balonsbalons a cZym się zajmujesz?

U mnie pani z przedszkola zadzwonila żebym po dziecko przyjechała. Pojechałam o 12. Mówi że jest indywidualista i nie chce się podporządkować, ja to wiem, ale co mam z tą wiedzą zrobić ?

U mnie pani z przedszkola zadzwonila żebym po dziecko przyjechała. Pojechałam o 12. Mówi że jest indywidualista i nie chce się podporządkować, ja to wiem, ale co mam z tą wiedzą zrobić ?
A 1 rok chodzi? Bo jesli tak to co ona sie dziwi, przeciez dopiero 2 tydzien chodzą. Moja juz chodzi drugi rok to ich Pani zadowolona, bo sa zgrani, sluchaja jej itd ale na początku wrzesnia w tamtym roku tez kolorowo nie bylo. Chwile potrwalo az sobie z nimi wszystko dograla, ulozyla itd ale my to mamy złotą Pania w przedszkolu, chyba jedna z lepszych wychowawczyn sie nam trafila :)

@Kacprysiowo bardzo ladne imie, Kajetan mi sie zawsze podobalo, tak samo Filip i jeszcze z nietypowych Beniamin, ale tutaj skrot Benek juz slabo i Szczepan. U nas narazie stanelo na Teodorze - Teo, bo i w Pl i Uk podobnie to imie brzmi i maz nie powiedzial stanowczego nie jak na te powyzej ;)
Wpadl za to na pomysl, ze skoro on jest Maciej Piotr, syn ma na imie Piotr Maciej, to teraz znowu wracamy do Maciej Piotr i bedzie maluszka nazywal Junior, ale to spotkalo sie z moim stanowczym Nie! Mimo, ze jest odpowiednik Pl Macieja w angielskim, to na mojego meza wszyscy wolaja Majic, od magika, bo ciezko z Mackiem, Maciejem ;) Takze tak, nie latwe to u nas bedzie, a juz znajac historie po pierwszym synu, ktory do samego porodu byl Bartoszem, a jak maz go zobaczyl to powiedzial, ze zdecydowanie nie pasuje i stanelo na Piotrze to juz w ogole.

A cos wiecej powiedziala ?? Czy po prostu przyklepila dziecku latke i teraz robta co chceta ??
Moze potrzebuje wiecej czasu, na poznanie nowego miejsca i sytuacji, a przede wszystkim wiecej empatii. Bardzo dziwne zachowanie przedszkolanki.

Wiem ze pewnie za wczesnie o takie rzeczy pytać. Ale robie zamowienie w aptece internetowej. A jest ich tam w cholere.
Powiedzcie w jaką herbatke na wsparcie laktacji warto sie zaopatrzyć. I pytanie czy mozna je pic jeszcze przed porodem?

reklama

Jestem fryzjerem

A z tym przedszkolem to co to ma byc to nie powod do tego by zabierac go z przedszkola
Od tego jest pedagogiem by go nauczyć wspólpracy. Indywidualista co to za argument . to cudowne że dziecko jest wlasnie takie

Do góry