reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

No i już byłam u tej gin w medicover. Przesympatyczna babeczka aż szkoda że tylko autem tak blisko się wydaje bo bym do nie chodziła a tak to autobusem dookoła świata ech. Bez problemu wystawiła skierowanie na usg a nawet szybko podejzalysmy malutka i co się okazało... Jestem świetna w rozpoznawaniu ułóżenia dziecinki bo się wszystko zgadzało gdzie głowa gdzie nogi. :D
Serducho jak dzwon. Niestety nie mam zdjęcia ani wymiarów ale dla mnie to i tak dużo po takiej przerwie.
27. 09 usg lll trymestru

reklama
Nie bylo mnie przez jakies 2 dni a tu tyle postow. Bede musiala jakos to nadrobic. Juz widzialam, ze poruszalyscie ciekawe tematy. U mnie remont dobiega konca. We wtorek przychodza mi meble, w tym lozko i bede mogla zaczac mieszkac:biggrin2: Nareszcie!!! A teraz ide zrelaksowac sie pod prysznicem i powalczyc z moim buszem na nogach ( i nie tylko). Brzuch coraz wiekszy, mam nie zly ubaw jak zaczynam "domowe spa", hehehehe

Dziewczyny, już myślałam, że tylko mnie nic w tej ciąży nie boli i nie doskwiera, a tu od kilku dni mnie męczy Zespół Niespokojnych Nóg :szok: myślałam, że to tylko w reklamie występuje, a tu masz! ;)Normalnie przed samym zaśnięciem mam tak, że muszę ruszyć nogami, bo aż mnie ciągną i pomaga na to tylko chodzenie i też nie zawsze ;/ nie mogę przez to czasem zasnąć do późna, ale jak już zasnę to ładnie przesypiam całą noc bez wstawania.
Miała/ma któraś tą przypadłość? Co na to pomaga? (poza żelazem i magnezem,które zażywam w dużych ilościach)
Ja polewalam lydki zimna woda :) mi pomagało ale przyznam Ze po ustąpieniu upałów mi przeszło.

@majacyr przeciwświądowe działanie hydroksyzyny wykazuje tylko jej metabolit - cetyryzyna. Nie lepiej wziąć po prostu Zyrtec czy inny z cetyryzyną, skoro hydroksyzyna jest kat. C a cetyryzyna kat. B?? Zresztą w działaniach niepożądanych mogą wystąpić drgawki, szczególnie u dzieci i niewydolnych wątrobowo, (opisane przypadki zaburzeń klonicznych dzieci po urodzeniu przez matki zażywające hydroksyzynę w ciąży) a nasze maluszki można właśnie podciągnąć pod jedno i drugie, jak na razie, zresztą Ty też masz słabe próby wątrobowe. Dał Ci w syropie, czy tabletkach? Bo w syropie jest alkohol...
Szczerze- ja bym wzięła coś przeciwalergicznego po konsultacji z tym lekarzem ;)
No właśnie ja mu mówiłam, że znam działanie i nie chce brać tego.
A on, że dopiero jak po tym nie będzie poprawy to zyrtec.
Dlatego wolałam skonsultować z Tobą.
Zamulony mam mózg w tej ciąży ale nie aż tak.
Oczywiście na zyrtec rp nie mam.
Syn ma loratadynę, ale nie będę mu podbierać. Kupię ten zyrtec

To było w Irlandii więc jak ktoś narzeka na polską służbę zdrowia to uwierzcie, zawsze może być znacznie gorzej. Najlepszą lekarką GP jaką tu miałam była właśnie Polka. Wiem że to nie da się wszystkich wrzucić do jednego kosza, że są i polscy lekarze partacze i że na pewno też i tu są dobrzy profesjonaliści irlandzcy. I mam nadzieje że takich wkrótce spotkam, np w trakcie porodu :p. Bo co mi po tym ,że tu na ogół są serdeczni mili i uśmiechnięci, kiedy mi właśnie profesjonalnego podejścia specjalisty trzeba.

czy w Pl czy tu ..wszędzie trafi się partacz choć jak dotąd wiecwj nerwów i pieniędzy straciłam w Pl także widzisz :yes: nigdzie nie jest idealnie:yes: i też rozumiem że ktoś właśnie może mieć inne doświadczenia i inne przeżycia ..inne miejsce inni ludzie a wszystko może być całkowicie inne i to widze
prywatnie do lekarzy tu nie chodze i jak dotąd nie musiałam na szczęście i oby tak zostalo. parcia do polskiego lekarza nie miałam. jej bym chciała to czekalaby mnie dlugaaa podróż :shocked2:
jedno jest pewne że gdybym chodziła Prywatnie TU płacąc za usługę też domagalabym się jak najwyższego poziomu no ale korzystam tylko z NHS który ma swoj system więc cudów też nie będę się spodziewać..a miła obsługa .. uśmiechnięte twarze są dla mnie dużym plusem :-D jednak hehe jak i wizyty na h i to mi się tu akurat bardzo podoba:laugh2:
mimo wszystko też kontaktuje i trzymam rękę na pulsie by było też tak jak czuje ja

ja tym trzecim razem będę rodzić w innym większym szpitalu gdyż też w moim mieście mnie nie chca:sorry:ze wzgledu na komplikacje przy pierwszym porodzie jaki miałam w Pl i drugim tu gdzie moje parcie szło na marne a tam będzie wszystko czego będę potrzebowała w razie W jak to lekarka powiedziała..pozatym mam znajomego lekarza i się zapowiedział że wesprze i mam dzwonić jak bede w szpitalu ..może trafie na niego..choć nawet o tym nie myślałam :-Dale jednak zawsze warto mieć wsparcie prawda ..
no nic ..
jeszcze jest czas
:oo:
martwi mnie tylko że mam z pół h drogi i to nie w godzinach szczytu ehhh

@plomyk bardzo się cieszę że wizyta się udala:) to najważniejsze

@mayfly tzn że jak się kładziesz to cię.bola?.

@maksimas też mam ochotę na kąpiel ..i to by ktos mnie ogolił..stopki dopiescil hahaha ale tak profesjonalnie :rolleyes:

@majacyr masakra z tym swedzeniem:baffled:

@ONAONAONA właśnie jak leżę w dzień- jest ok, jak się kładę wieczorem do łóżka- też jest ok, a jak już chcę zasnąć i na niczym innym się nie skupiam (książka/komputer/telewizor), to się wtedy zaczyna. To nie nawet, że bolą, tylko ciągną, nie wiem jak to wytłumaczyć, to jest bardzo dziwne uczucie i muszę wtedy poruszać nogami, wtedy przechodzi na parę sekund i jest to samo :(

reklama
Nie, kończe ostatni rok technikum. Boję się obgadywania i docinek najbardziej ludzi w klasie bo wiem jak to jest. Niby dorośli ludzie ale debili nie brakuje..
Trzymam kciuki żeby było dobrze. Nie nastawiaj się z góry, że będzie inaczej. Czasem nasze przestawienie myślenia działa cuda, bo choć nie zamknie buzi głupim istotom, to pomaga z dystansem na ich paplaninę reagować. Tłumacz sobie zawsze, że tacy ludzie muszą być w gruncie rzeczy bardzo nieszczęśliwi i mieć dużo większe problemy choćby i z samymi sobą niż możesz sobie wyobrazić. Bo kto szczęśliwy i normalny będzie innych ranił i krzywdził???Trzymaj się blisko życzliwych ci osób a gadaczy ignoruj na ile się da (dyskusja z głupim i ograniczonym i tak go nie oświeci). Na pocieszenie powiem, że przed maturą w ogólniaku też miałam dziewczynę w ciąży i w sumie wszyscy byli dla niej mili i pomocni. Nawet na maturze jej pomagaliśmy. Choć pewnie spotykała różnych ludzi poza szkołą...Skończyła LO, odchowała dziecko ma dobrą pracę a teraz z synem może spokojnie na dyskoteki chodzić, podczas gdy ja będę w pieluchach brodzić ;P. Z czasem na wszystkie wydarzenia w życiu innym okiem spojrzysz a twój malutki skarb przyćmi wszystkie chwile smutku jakich doświadczałaś wcześniej.

Do góry