reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Część . Ja ten tydzień mam jakiś dupny. Na początku wkurzyła mnie teściowa. Wczoraj mężuś . Do tego kupiliśmy nowy komputer ,wszystko fajnie ładnie. Trzeba było założyć konto na mikrosofcie żeby się zalogac . Założyliśmy hasło wpisane i działa. Wieczorem chciałam sprawdzić coś i nie mogę wpisać hasła. Wyskakuje że nie poprawne. Normalnie załamka restartowałam hasło wpisałam nowe i dalej nic. Czyli mam nowy komputer i nie moge nic zrobić na nim. Jedyne rozwiązanie jest zawiezienie do serwisu i wgranie systemu nowego. Ale boje się że ktoś może mi powymieniac części, na stare i gorsze. Raz już mieliśmy taki przypadek w moim mieście. Załamka

reklama
Część . Ja ten tydzień mam jakiś dupny. Na początku wkurzyła mnie teściowa. Wczoraj mężuś . Do tego kupiliśmy nowy komputer ,wszystko fajnie ładnie. Trzeba było założyć konto na mikrosofcie żeby się zalogac . Założyliśmy hasło wpisane i działa. Wieczorem chciałam sprawdzić coś i nie mogę wpisać hasła. Wyskakuje że nie poprawne. Normalnie załamka restartowałam hasło wpisałam nowe i dalej nic. Czyli mam nowy komputer i nie moge nic zrobić na nim. Jedyne rozwiązanie jest zawiezienie do serwisu i wgranie systemu nowego. Ale boje się że ktoś może mi powymieniac części, na stare i gorsze. Raz już mieliśmy taki przypadek w moim mieście. Załamka
Moze poszukajcie kogos wsrod znajomych lub znajomych znajomych co przyjedzie do domu i Ci trzasnie formata. Wtedy bedziesz miec na oku, że nic Ci nie podmienia, a i zaplacisz ciut taniej niz w serwisie. Ja tak sobie dorabialam właśnie na studiach :) a czy w haśle mialas literke z lub y? Bo czasem klawiatura lubi zmienic sobie ustawienia i wtedy wciskajac z masz y i odwrotnie.

Proponuję iść do sklepu w którym kupiliście, tam powinni to ogarnąć [emoji4]

Zależy jeszcze w jakim sklepie kupiliście, jak e Media Markcie lub Saturnie to nie powinno być problemu z ogarnięciem tego. Gdzieniegdzie kasują za to, ale to nie są duże pieniądze. A przynajmniej masz to w sklepie zrobione.

Ostatnia edycja:
Moze poszukajcie kogos wsrod znajomych lub znajomych znajomych co przyjedzie do domu i Ci trzasnie formata. Wtedy bedziesz miec na oku, że nic Ci nie podmienia, a i zaplacisz ciut taniej niz w serwisie. Ja tak sobie dorabialam właśnie na studiach :) a czy w haśle mialas literke z lub y? Bo czasem klawiatura lubi zmienic sobie ustawienia i wtedy wciskajac z masz y i odwrotnie.

Właśnie nie. Aj z tymi komputerami. Rozważam to żeby ktoś przyszedł i mi w domu zrobił to był by najlepszy pomysł.

Proponuję iść do sklepu w którym kupiliście, tam powinni to ogarnąć [emoji4]

Zależy jeszcze w jakim sklepie kupiliście, jak e Media Markcie lub Saturnie to nie powinno być problemu z ogarnięciem tego. Gdzieniegdzie kasują za to, ale to nie są duże pieniądze. A przynajmniej masz to w sklepie zrobione.
Na allegro był kupowany więc dupa. Dzwoniłam do 2osob jedna stwierdziła że potrwa to do godzinki a druga że 3-4gidziny...

Hej [emoji5] Jak Wam mija dzień? Im bliżej szkoły to ja mam gorszy humor, boje się strasznie tych spojrzeń, gadania.. Z rana byłam na pobranie krwi znowu do badań na przyszły tydz do endokrynologa, potem udało mi się złapać ten podgrzewacz z lidla. Nie wiem jak gdzie indziej ale u mnie były tylko dwa

A może capslock miałaś włączony?
Ja tak ostatnio sobie w pracy za-hasłowałam plik i nie mogłam od-hasłować...A byłam pewna, że pisze poprawnie...W końcu pomyślałam o capslocku..i wlazłam :D W momencie nadawania hasła miałam capslock i nie zauważyłam :-p
Ale tak jak dziewczyny radzą, jakiś specjalista niech w domu wam zrobi formacik :)

Ja bardzo źle wspominam wizytę przy pierwszym dziecku położnej środowiskowej. Stara krowa zdołowała mnie, że z takimi płaskimi brodawkami to trzeba po mleko do apteki iść.
Markowi tak wyciągnęła kikut pępowiny, że przepuklinę miał.
Mnie bardzo nie chciała obejrzeć i w ogóle chamka.
Za to przy drugim dziecku bardzo miła, umówiła się ze mną na zdjęcie szwów w domu, nie musiałam iść do przychodni.
Chętnie na pytania odpowiedziała i proponowała pomoc.

Teraz z tego co wiem to przychodzi i waży dzieciaczka w domu i wiadomo, ile przybrał.

@weronika ja miałam, brałam leki, smarowałam, usztywniona ręka i zabiegi na rękę.
Powiedział że jak nie pomoże to gips albo operacja.
Na szczęście u mnie pomogło ale kilka mcy byłam na prochach.

@Fili dopiero piszę bo mam dziś dzień wariata.
Gin powiedział, że cholesterol i ob inne normy dla ciąży i mam to olać.
Sprawdzał te moje drapanki i mówi, że oby to była alergia, ale w ciąży mi testów nikt nie zrobi.
Mam kupić to mocniejsze wapno i zacząć brać od dziś plus wypisał mi hydroxyzyne bo ona trochę wygasza alergiczne sprawy, ale ja mam obawy co do stosowania, bo to jednak uspokajacz. No i nie zaleca się.
Gin mówi, że ciężko jest z farmaceutami, bo wiedzą swoje[emoji6]
Choć kazał mi brać 3x dziennie powiedziałam że może na noc będę brała jak już, bo w nocy nie kontroluje i drapie się na maksa.
Mam podwyższone alt i ast i zlecił mi w poniedziałek kwasy żółciowe w szpitalu, aby wykluczyć cholestazę.
Po badaniu mam zacząć brać essentiale forte na wątrobę.
Jeżeli będzie dobry wynik to i tak muszę poziom kwasów robić co miesiąc, bo mogą rosnąć.
Jeżeli początki cholestazy to dostanę leki, ale wtedy trzeba rozwiązać przed 37tc.
Na razie nie nakręcam się, bo nic mi nerwy nie dadzą.

@mayfly jakie masz zdanie na temat hydroxyzyny?

@Dita ja planuję zamówić ten organizer munchin co wrzucałam na wyprawkę.

Czyli badasz się dalej w kierunku cholestazy? Oby nie :( naprawdę współczuję tego drapania, to musi być straszne! Może jakaś alergia...

@kasia98 słuchaj ale boisz się, że ktoś dla Ciebie chamski będzie?
Ty na studia wracasz tak?
Weź olej to, co ludzie powiedzą.
Dorosła jesteś i nikomu nic do tego.
Ja jutro będę w Lidlu bo chcę kupić ciśnieniomierz naramienny.
Nie, kończe ostatni rok technikum. Boję się obgadywania i docinek najbardziej ludzi w klasie bo wiem jak to jest. Niby dorośli ludzie ale debili nie brakuje..

reklama
Hej [emoji5] Jak Wam mija dzień? Im bliżej szkoły to ja mam gorszy humor, boje się strasznie tych spojrzeń, gadania.. Z rana byłam na pobranie krwi znowu do badań na przyszły tydz do endokrynologa, potem udało mi się złapać ten podgrzewacz z lidla. Nie wiem jak gdzie indziej ale u mnie były tylko dwa

A nie patrz na ludzi! Co oni mają do ciebie i twojego życia? Poza tym 15lat też nie masz, nie przesadzajmy :) ;)

Do góry