Ja bardzo źle wspominam wizytę przy pierwszym dziecku położnej środowiskowej. Stara krowa zdołowała mnie, że z takimi płaskimi brodawkami to trzeba po mleko do apteki iść.
Markowi tak wyciągnęła kikut pępowiny, że przepuklinę miał.
Mnie bardzo nie chciała obejrzeć i w ogóle chamka.
Za to przy drugim dziecku bardzo miła, umówiła się ze mną na zdjęcie szwów w domu, nie musiałam iść do przychodni.
Chętnie na pytania odpowiedziała i proponowała pomoc.
Teraz z tego co wiem to przychodzi i waży dzieciaczka w domu i wiadomo, ile przybrał.
@weronika ja miałam, brałam leki, smarowałam, usztywniona ręka i zabiegi na rękę.
Powiedział że jak nie pomoże to gips albo operacja.
Na szczęście u mnie pomogło ale kilka mcy byłam na prochach.
@Fili dopiero piszę bo mam dziś dzień wariata.
Gin powiedział, że cholesterol i ob inne normy dla ciąży i mam to olać.
Sprawdzał te moje drapanki i mówi, że oby to była alergia, ale w ciąży mi testów nikt nie zrobi.
Mam kupić to mocniejsze wapno i zacząć brać od dziś plus wypisał mi hydroxyzyne bo ona trochę wygasza alergiczne sprawy, ale ja mam obawy co do stosowania, bo to jednak uspokajacz. No i nie zaleca się.
Gin mówi, że ciężko jest z farmaceutami, bo wiedzą swoje[emoji6]
Choć kazał mi brać 3x dziennie powiedziałam że może na noc będę brała jak już, bo w nocy nie kontroluje i drapie się na maksa.
Mam podwyższone alt i ast i zlecił mi w poniedziałek kwasy żółciowe w szpitalu, aby wykluczyć cholestazę.
Po badaniu mam zacząć brać essentiale forte na wątrobę.
Jeżeli będzie dobry wynik to i tak muszę poziom kwasów robić co miesiąc, bo mogą rosnąć.
Jeżeli początki cholestazy to dostanę leki, ale wtedy trzeba rozwiązać przed 37tc.
Na razie nie nakręcam się, bo nic mi nerwy nie dadzą.
@mayfly jakie masz zdanie na temat hydroxyzyny?
@Dita ja planuję zamówić ten organizer munchin co wrzucałam na wyprawkę.