Dzidzi bobo
Fanka BB :)
Sliczny [emoji7][emoji7]No to sie chwale pokojem dla MalwinkiZobacz załącznik 893408Zobacz załącznik 893409Zobacz załącznik 893410
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Sliczny [emoji7][emoji7]No to sie chwale pokojem dla MalwinkiZobacz załącznik 893408Zobacz załącznik 893409Zobacz załącznik 893410
Ja też mam gina w czwartek, a w poniedziałek na 10 idę z bratem na rozpoczęcieDziewczyny pogoda u nas do dupy [emoji52] zimno pochmurno [emoji21] a ja sie czuje nie lepiej od pogody mdli mnie i jakos tak slaba jestem mialam isc na cukier dzisiaj ale nie dalalm rady [emoji21] we wtorek mam ostani dzien na zrobienie badan bo w czwartek mam gina... w poniedzialek zniw mam na 8.15 ide z synem na rizpoczecie roku i jakos tak ten czas leci...
No toś mnie pocieszyła... od wczoraj boli mnie nadgarstek i cierpnie mi dłoń. W czwartek powiem ginekologowi, zobaczymy co mi poradzi :/Ja bardzo źle wspominam wizytę przy pierwszym dziecku położnej środowiskowej. Stara krowa zdołowała mnie, że z takimi płaskimi brodawkami to trzeba po mleko do apteki iść.
Markowi tak wyciągnęła kikut pępowiny, że przepuklinę miał.
Mnie bardzo nie chciała obejrzeć i w ogóle chamka.
Za to przy drugim dziecku bardzo miła, umówiła się ze mną na zdjęcie szwów w domu, nie musiałam iść do przychodni.
Chętnie na pytania odpowiedziała i proponowała pomoc.
Teraz z tego co wiem to przychodzi i waży dzieciaczka w domu i wiadomo, ile przybrał.
@weronika ja miałam, brałam leki, smarowałam, usztywniona ręka i zabiegi na rękę.
Powiedział że jak nie pomoże to gips albo operacja.
Na szczęście u mnie pomogło ale kilka mcy byłam na prochach.
@Fili dopiero piszę bo mam dziś dzień wariata.
Gin powiedział, że cholesterol i ob inne normy dla ciąży i mam to olać.
Sprawdzał te moje drapanki i mówi, że oby to była alergia, ale w ciąży mi testów nikt nie zrobi.
Mam kupić to mocniejsze wapno i zacząć brać od dziś plus wypisał mi hydroxyzyne bo ona trochę wygasza alergiczne sprawy, ale ja mam obawy co do stosowania, bo to jednak uspokajacz. No i nie zaleca się.
Gin mówi, że ciężko jest z farmaceutami, bo wiedzą swoje[emoji6]
Choć kazał mi brać 3x dziennie powiedziałam że może na noc będę brała jak już, bo w nocy nie kontroluje i drapie się na maksa.
Mam podwyższone alt i ast i zlecił mi w poniedziałek kwasy żółciowe w szpitalu, aby wykluczyć cholestazę.
Po badaniu mam zacząć brać essentiale forte na wątrobę.
Jeżeli będzie dobry wynik to i tak muszę poziom kwasów robić co miesiąc, bo mogą rosnąć.
Jeżeli początki cholestazy to dostanę leki, ale wtedy trzeba rozwiązać przed 37tc.
Na razie nie nakręcam się, bo nic mi nerwy nie dadzą.
@mayfly jakie masz zdanie na temat hydroxyzyny?
@Dita ja planuję zamówić ten organizer munchin co wrzucałam na wyprawkę.
Mnie tez od wczoraj ten nadgarstek napierdziela ale w sumie nie wiem od czego, a jak wczoraj prysznic brałam to patrzę a na dłoni przy kciuku żyły niebieskie mi wyszły i trochę sina dłoń była.. Ale dziś wstałam i jak narazie nie boli ten nadgarstek aż takNo toś mnie pocieszyła... od wczoraj boli mnie nadgarstek i cierpnie mi dłoń. W czwartek powiem ginekologowi, zobaczymy co mi poradzi :/
Kochana ja na hydroksyzynie doraźnie na spanie. Moja gin wypisała mi opakowanie jak skończyłam 1 trymestr bo prawie się u niej poryczalam z wyczerpania bezsennością. Od 14 tc biorę pół tabletki co jakiś czas np dwie noce co jakieś 2/3 tyg. U mnie działa otumaniajaco, śpię lepiej ale drugi dzień jest zamulony, taki śpiący. Takie są moje doświadczenia, ale wiadomo na różne osoby może różnie działać. U mnie nie wydaje się żeby źle wpływało na dzieci, rosną zdrowo, nawet jak biorę to kopsaja mocno wiec chyba ich nie rusza.Ja bardzo źle wspominam wizytę przy pierwszym dziecku położnej środowiskowej. Stara krowa zdołowała mnie, że z takimi płaskimi brodawkami to trzeba po mleko do apteki iść.
Markowi tak wyciągnęła kikut pępowiny, że przepuklinę miał.
Mnie bardzo nie chciała obejrzeć i w ogóle chamka.
Za to przy drugim dziecku bardzo miła, umówiła się ze mną na zdjęcie szwów w domu, nie musiałam iść do przychodni.
Chętnie na pytania odpowiedziała i proponowała pomoc.
Teraz z tego co wiem to przychodzi i waży dzieciaczka w domu i wiadomo, ile przybrał.
@weronika ja miałam, brałam leki, smarowałam, usztywniona ręka i zabiegi na rękę.
Powiedział że jak nie pomoże to gips albo operacja.
Na szczęście u mnie pomogło ale kilka mcy byłam na prochach.
@Fili dopiero piszę bo mam dziś dzień wariata.
Gin powiedział, że cholesterol i ob inne normy dla ciąży i mam to olać.
Sprawdzał te moje drapanki i mówi, że oby to była alergia, ale w ciąży mi testów nikt nie zrobi.
Mam kupić to mocniejsze wapno i zacząć brać od dziś plus wypisał mi hydroxyzyne bo ona trochę wygasza alergiczne sprawy, ale ja mam obawy co do stosowania, bo to jednak uspokajacz. No i nie zaleca się.
Gin mówi, że ciężko jest z farmaceutami, bo wiedzą swoje[emoji6]
Choć kazał mi brać 3x dziennie powiedziałam że może na noc będę brała jak już, bo w nocy nie kontroluje i drapie się na maksa.
Mam podwyższone alt i ast i zlecił mi w poniedziałek kwasy żółciowe w szpitalu, aby wykluczyć cholestazę.
Po badaniu mam zacząć brać essentiale forte na wątrobę.
Jeżeli będzie dobry wynik to i tak muszę poziom kwasów robić co miesiąc, bo mogą rosnąć.
Jeżeli początki cholestazy to dostanę leki, ale wtedy trzeba rozwiązać przed 37tc.
Na razie nie nakręcam się, bo nic mi nerwy nie dadzą.
@mayfly jakie masz zdanie na temat hydroxyzyny?
@Dita ja planuję zamówić ten organizer munchin co wrzucałam na wyprawkę.