reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja tez uzywalam koszul przy 1 ciazy.
Ale mam dzisn od rana, pojechalam z mloda specjalnie o 8 do sklepu na zakupy i jakis ciul mnie tak zastawil, ze i ja i mala musialysmy wchodzić od strony pasazera. Wyobrazcie se babe postawnej postury do tefo w 7 msc ciazy wsiadajacej za kolko od strpny pasazera, myslalam, ze mnie cos trafi.

reklama
Ja tez uzywalam koszul przy 1 ciazy.
Ale mam dzisn od rana, pojechalam z mloda specjalnie o 8 do sklepu na zakupy i jakis ciul mnie tak zastawil, ze i ja i mala musialysmy wchodzić od strony pasazera. Wyobrazcie se babe postawnej postury do tefo w 7 msc ciazy wsiadajacej za kolko od strpny pasazera, myslalam, ze mnie cos trafi.
Wezwałabym straż miejską i w miedzyczasie porobila zdjęcia, żeby nie było i by się koleś doigrał. Chamstwo na ulicy na mnie działa jak płachta na byka. Jestem zdania, że trzeba reagować. W życiu bym się nie wciskała przez drzwi od pasażera. Aż się teraz zdenerwowałam :p ja zawsze myślę o innych uczestnikach ruchu, a niektórzy mają w dupie wszystkich...

@majacyr o tych mebelkach slyszalam niestety podobne opinie jak dziewczyny pisza. Na zdjeciach wygladaja urokliwie, ale nie sa wykonane solidnie. U nas wybor padl na Ikee, w zasadzie wiekszosc mebli w domu mamy z tego sklepu i ja je po prostu lubie.

Do szpitala planuje zabrac dwie koszule nocne, ale tez getry ciazowe i koszulki. Moze nie beda potrzebne jesli spedze tam tylko kilka godzin, ale na wszelki wypadek bede miala w torbie. Czekam wlasnie na koszule granatovo, bo w pon byla wyslana z PL.

U
Wezwałabym straż miejską i w miedzyczasie porobila zdjęcia, żeby nie było i by się koleś doigrał. Chamstwo na ulicy na mnie działa jak płachta na byka. Jestem zdania, że trzeba reagować. W życiu bym się nie wciskała przez drzwi od pasażera. Aż się teraz zdenerwowałam :p ja zawsze myślę o innych uczestnikach ruchu, a niektórzy mają w dupie wszystkich...
U nas miejskiej nie ma od kilku lat. Mialam iść do obslugi klienta żeby gościa lub pania, bo nie wiem kto kierowal wywolali przez glosnik, ale mala mi zaczela marudzic, ze siku, ze do domu itd wiec odpuściłam. Jak bum byla sama to nie odpuscila bym. No ja nie wiem jak mozna komus stanac na lusterka dosłownie, miedzy moim a jego bylo ze 2 cm. No kurde pacan nie widzi, ze ktos nie wsiadzie. Nawet chudzina by sie tam nie przecisnela. Dobrze, ze akurat w moim bolidze jest z przodu w miare duzo miejsca jak się fotele odsunie to jakos wlazlam.

Widziałam tylko na necie, podoba mi się taki z zyrafą albo biała.

Skończyłam rozmawiać z moimi rzymianami, poszli spać pełni wrażeń.
Dla maluszka kupili śliniak a dla mnie magnes na lodówkę.
Śliniak wymiata [emoji6][emoji16]Zobacz załącznik 890875Zobacz załącznik 890876
Wygląda na to, że mam przewijak do kompletu :) Dostałam od koleżanki. Z taką samą żyrafą :) Tylko, że ja go będę kładła na łóżeczko, bo mieszkamy z mężem w 2 pokojach u rodziców i nie mam miejsca upchnąć komody. A śliniaczek świetny :D

Dziewczyny jestem wykończona. Prawie nie spałam. Boli mnie głowa, i w okolicy serca ale nie serce. Myślę, że to z nerwów. Wczoraj "fachowiec" skończył płytki w łazience o 23. Musiałam go odwieźć do domu. Okazało się, fuga po wyschnięciu ma inny kolor. Zamiast ciemno szarego jest jasna.
Mój znowu coś w pracy zawalił i marudził cały dzień. Teraz czekam ledwo żywa na drugiego fachowca od wymiany ogrzewania. Ciekawe czy się pojawi... Ma jeszcze 30 min.
Jak ja nienawidzę remontów :no2:
Współczuję, że masz ten remont na głowie :( U nas na szczęście zajmuje się tym mąż, a ja odczuwam to głównie finansowo. Wczoraj mi powiedział, że komin jest pęknięty i musimy wydać 3 tysiące zł na naprawę... Nie spodziewaliśmy się tego :/

Po porodzie najlepsza koszula natomiast może się zdarzyć wcześniejszy pobyt w szpitalu tzn ja z córka np leżałam dwa tyg przed i wówczas miałam robione ktg 2-3 razy dziennie. Wówczas tylko piżamy że spodniami bo nie trzeba świecić gatkami w trakcie ktg :)
Podpisuje się rękami i nogami ;)
Moja piżama też nadawała się przed porodem ale u mnie tylko 2 dni. Zupełnie o tym zapomniałam a przecież też miałam i ktg i usg i to była jednak wygoda jak się nie trzeba całkiem obnażać.

Jak to się wszystko zapomina po porodzie :szok:
To co powiesz na mojego synka który też był 57 i również mówiłam ze szczuplutki bo 3030[emoji28][emoji38] my w 56 chodziliśmy jakieś 3-4 tygodnie wiec miałam kilka kompletów i teraz tez wole być przygotowana [emoji4]
To już całkiem chudzinka ;)

@Koka27 ja bym się wściekła i potraktował mu drzwi kluczem :mad:

Też mam "udany" dzień dzisiaj... Poszłam rano do przychodni na pobranie krwi a że mąż musiał zostać z młodą zamiast z rana jechać do pracy to chciałam skorzystać z przywileju pierwszeństwa do punktu pobrań żeby jak najszybciej go zmienić a tu mi się trafila taka baba że głowa mała... Zaczęła na mnie cisnąć że ona była pierwsza że co ja sobie wyobrażam bo ciąża to nie choroba a ona ma nogę chorą i stać nie może... To jej mówię że mi się należy wejście bez kolejki a ona może sobie usiąść bo są miejsca a mi się zejdzie max 2 minutki i tak sobie stoję przy samych drzwiach a ona na mnie z kulą i do rekoczynow :szok:

Pierwszy raz widziałam żeby taka chora osoba miała tyle siły w łapach. O mało nie wylądowała plackiem na podłodze :no:

Ludzie tylko głowami kręcili a jak w końcu weszła do gabinetu to podchodzili do mnie i mówili że w życiu takiego babsztyla nie widzieli.

I to stare babsko co powinno świecić przykładem i kultura osobistą :szok:

@Płomyk* `te młode takie niewychowane` nic innego nie robi cały dzień takie babsko ale lekarza musi zaliczyć jako 1. Zawsze mnie to wkurza. @Naan34 a te fugi to na ścianach czy na podłodze? Bo jak na podłodze to się od użytkowania trochę mocniej przyrodzie samo. Wiem że to marne pocieszenie, ale są takie farby do fug. Nie są drogie, ale to taka dlubanina, bo każda osobno, powoli trzeba malować.

@Naan34 remonty to zmora chyba kazdego i zawsze cos sie pojawi, jak nie fachowiec maestro to niespodzianka pod tynkiem. Remont nigdy nie trwa i nie kosztuje tyle ile sie planowalo, niestety... my w kwietniu jak dom odbieralismy to byl praktycznie wykonczony, bo tutaj sie nowe domy kupuje juz z lazienkami i kuchnia zrobione. Jedyne co to dodatkowo czekalismy na zrobienie wykladzin w sypialniach i salonie, ale byly zamowione wczesniej, wiec szybko poszlo. No i umeblowanie, ale to tez dosc szybko sie ogarnelo. Za to jak zaczelismy robic ogrod to sie impreza rozkrecila. Musielismy z 5 ton ziemi wywalic i zakupic nowej, maz stwierdzil ze zrobi podest drewiany na wyjsciu, ale pod nim wczesniej drenaz, takze zeszlo sie w cholere i oczywiscie caly bajzel do domu sie nosil. Teraz jeszcze tylko chcemy postawic altanke, ale czekamy na pozwolenie od dewelopera na taka z cegly, zeby byla trwala.

@Płomyk* seriooo ?? Co sie dzieje z tymi starszymi ludzmi ?? Ja wszystko rozumiem, ze ona tez chora i wgl, ale gdzie jej sie spieszy ?? Dzieci jej placza ?? Masakra... A ludzie do okola spoko, ze powiedzieli co mysla, tylko szkoda, ze nie przy tej babie. Moze by troche w piety jej poszlo. Kosmos...

Fachowiec od ogrzewania już poszedł. Czekam na wycenę od niego.
Weszłam z nim na górę i powiem Wam, że te fugi to dramat. Są dwukolorowe. Dodatkowo widzę teraz, że źle położone i są żłobienia w nich. Fuga wszędzie jest taka sama i na ścianach, podłogach i blacie. Zaraz zacznę ogarniać temat reklamacji i producenta.

Co do tej baby w przychodni to dramat. Niestety starsze osoby potrafią być chamskie.

reklama
Podpisuje się rękami i nogami ;)
Moja piżama też nadawała się przed porodem ale u mnie tylko 2 dni. Zupełnie o tym zapomniałam a przecież też miałam i ktg i usg i to była jednak wygoda jak się nie trzeba całkiem obnażać.

Jak to się wszystko zapomina po porodzie :szok:

To już całkiem chudzinka ;)

@Koka27 ja bym się wściekła i potraktował mu drzwi kluczem :mad:

Też mam "udany" dzień dzisiaj... Poszłam rano do przychodni na pobranie krwi a że mąż musiał zostać z młodą zamiast z rana jechać do pracy to chciałam skorzystać z przywileju pierwszeństwa do punktu pobrań żeby jak najszybciej go zmienić a tu mi się trafila taka baba że głowa mała... Zaczęła na mnie cisnąć że ona była pierwsza że co ja sobie wyobrażam bo ciąża to nie choroba a ona ma nogę chorą i stać nie może... To jej mówię że mi się należy wejście bez kolejki a ona może sobie usiąść bo są miejsca a mi się zejdzie max 2 minutki i tak sobie stoję przy samych drzwiach a ona na mnie z kulą i do rekoczynow :szok:

Pierwszy raz widziałam żeby taka chora osoba miała tyle siły w łapach. O mało nie wylądowała plackiem na podłodze :no:

Ludzie tylko głowami kręcili a jak w końcu weszła do gabinetu to podchodzili do mnie i mówili że w życiu takiego babsztyla nie widzieli.

I to stare babsko co powinno świecić przykładem i kultura osobistą :szok:
Wiesz co mam alergię na takie zachowanie, jak można mieć tyle tupetu. Najważniejsze wtedy stać twardo przy swoim. Jeszcze personel powinien jej pokazać gdzie jest jej miejsce, bo one są mocne w gębie w kolejce a jak przyjdzie ktoś w białym kitlu to od razu potulnieja. My też powinnyśmy uczyć nasze dzieciaki żeby przepuszczać ciężarne lub matki z dziećmi nawet jak nie ma tych tabliczek, bo ich zamiast przybywać to ubywa. Swoją drogą to z starszymi babami jest częściej problem niż z dziadkami..

Do góry