reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
A kiedy miałaś owulację? :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Teraz to ja sie sama pogubiłam powiedział mi tylko że owulacja musiała być pózniej bo na zdjęciu bardzo maluśki ten dzidziuś i jest właśnie między 5 a 6 ale mam nadzieje że jak pójdę za trzy tygodnie na kolejną wizytę to już będzie coś więcej widać i słychać serduszko ;)

Koleżanki a czy któraś orientuje się ile kosztują takie badania z moczu i krwi te które są zawsze wymagane od ginekologa jak chce się je zrobić z własnej kieszeni a nie z NFZ? Ile w sumie by mnie to kosztowało?

Dziewczyny jak ja się nie mogę doczekać wtorku. Już 2 tygodnie minęły od zrobienia testu, myśli głupie chodzą po głowie czy to ciąża, jak się rozwija, nie robiłam więcej badań krwi, bo stwierdziłam, że poczekam, ale nie wiem czemu trochę w strachu na ten wtorek, no i żeby te serduszko biło. Cały ten tydzień przesiedzieliśmy chorzy w domu i czas mi się tak strasznie dłuży.

Weronika
Ja z dolnośląskiego, z zadupia ;)

Milena
Zwykła morfologia i mocz nie są drogie. Nie pamietam ile ale na pewno nie majątek :) moze zadzwonić do labu i się zapytać ;)

Ania
Ja test,nie licząc mega bladziocha robiłam 22lutego;) to trzy tygodnie hehe i najgorzej sie dłużyło na początku a teraz już leci, wtorek niedługo. Pewnie różne myśli przychodziły do głowy o pozamacicznej, o pustym jaju i w ogóle... ale odganialam i odganiam je ciagle bo nie pomagają i nic nie wnoszą :(

A my dalej kichamy. Dziewczyny a przypomnijcie mi czy jest obowiązek by przychodziła do mnie położna po porodzie, bo zapomniałam jak to było?
Dobra znalazłam na necie. Jest. Teraz nie wiem jak to zrobić. Tutaj przeprowadziłam się pół roku temu do lekarza ogólnego nie jestem tu zapisana. Tylko chodziłam do ginekologa tu, pójdę do niej tylko raz, bo jest kiepska, ale nie będę czekać bez żadnej wiedzy do 3 kwietnia, a poza tym muszę być opiekę przed 10tc do becikowego, a 3 kwietnia to będzie rozpoczęty 10 tc.
Mi sie wydaje, ze nie ma takiego obowiazku ;) mozesz odmowic, jak sie nie myle to moja siostra odmawiala, jak chcesz moge podpytac
Super!
Koleżanki a czy któraś orientuje się ile kosztują takie badania z moczu i krwi te które są zawsze wymagane od ginekologa jak chce się je zrobić z własnej kieszeni a nie z NFZ? Ile w sumie by mnie to kosztowało?
W niektorych laboratoriach sa fajne pakiety, duzo badan i niska cena. Ja ogolnie zawsze sprawdzam w necie, na stronie alabu (tylko takie labo jest u mnie) ile mniej wiecej zaplace :)

Hejo! Caly dzien w podrozy, przyjechalam do siostry, bo jutro syna chrzci ;) W pociagu to jeszcze luz, ale w autobusie myslalam, ze mi pecherz peknie [emoji23]
Milego weekendu dziewczyny :)

4c3tskjoppjijysx.png

A LassHa nie miałaś mieć dzisiaj wizyty przez wtorkiem? O której?

Miałam wizyte, ale widać tylko pęcherzyk ciążowy [emoji53] date porodu wyliczył tak jak ja na 10 listopada i kazał brać kwas foliowy i pojawić się za miesiąc.. Teraz nie wiem czy we wtorek jechać do tej mojej stałej gin czy nie...

Witajcie ponownie
Test powtorzylam i dwie kreski.
Bylam na becie. 1 wynik (dzien przed planowana @) wynik 270.
Kolejna po 48 h to 768.
Wizyte mam na 27.3.18. Wedlug moich wyliczen termin mam na 21 listopada
Ja sama urodzilam sie 22.11
W listopadzie skoncze 33 lata. To moja druga ciąża. Syn skończy 3 lata w sierpniu.
Mozecie dopisac mnie do tabelki. Mam na imie Basia
Pozdrawiam wszystkie listopadowe mamuśki

reklama
Najlepiej 7-8 tc. Ja sie tak umowilam ale dzisiaj musialam zmienic i ide wczesniej w pelni swiadoma ze nic nie zobacze ale dla mnie to i tak wiecej niz w pierwszej ciazy kiedy lekarz stwierdzil ciaze po tym jak zapytal czy robilam test:eek: zadnego badania a juz napewno usg bo nawet nie mieli w calej przychodni sprzetu :eek: nfz... STOLICA! :eek:

Do góry