reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Tak , 48 . No przyznam że dużo troszke dla mnie , wcześniej ważyłam około 42kg . Dużo robi też mój wzrost , może aż tak tych 48 kg nie widać ale ważąc zawsze sporo mniej to ja się czuję poprostu ciężko .

Kasia, ile Ty masz wzrostu?
Dla mnie to waga z okresu dzieciństwa jedynie ;)

reklama
Dziewczyny ja już po[emoji5] przyjął mnie wcześniej bo pacjentka odpadła jedna. Synuś zdrowy, machał rączką i już zwyczajowo jak na każdej wizycie ostatnio pokazywał klejnoty swoje [emoji23][emoji85] No ładnego ma siurka, no[emoji28] waży 840gr [emoji86][emoji85][emoji33] jeszcze trochę i kilo pyknie[emoji7]ja wyniki ok, przytyłam 3,5kg jak dobrze policzyłam w głowie Haha albo 3,8? Jakoś tak, ale słodycze mogę jeść, glukoza super [emoji106][emoji5]
Edytka super wiadomości :)

Dziewczyny ja już po[emoji5] przyjął mnie wcześniej bo pacjentka odpadła jedna. Synuś zdrowy, machał rączką i już zwyczajowo jak na każdej wizycie ostatnio pokazywał klejnoty swoje [emoji23][emoji85] No ładnego ma siurka, no[emoji28] waży 840gr [emoji86][emoji85][emoji33] jeszcze trochę i kilo pyknie[emoji7]ja wyniki ok, przytyłam 3,5kg jak dobrze policzyłam w głowie Haha albo 3,8? Jakoś tak, ale słodycze mogę jeść, glukoza super [emoji106][emoji5]
Super, że wszystko w porządku. Duży już ten Twój synuś [emoji4]

Hej dziewczyny. Jestem wsciekla na laboratoria. I sama juz niewiem co robic.
Mialam wczoraj robiony cukier oprucz tego zrobilam sobie jeszcze morfologie toxo i cos tam jeszcze stwierdzilam a zrobie sobie jeszcze TSH. Dodam ze robilam to w diagnostyce w bochni bo bylam akurat u mamy.
No i wyniki morfologi slabe bo tam wyszlo slabo z hemoglobina erotrocyty i hematokryt. No ale nic trudno. Cukier wyszedl ok. Ale najbardziej zmartwilo mnie TSh wyszlo 3,12.
Wrocilam wieczorem do siebie do Rzeszowa i rano dzisiaj pojechalam do diagnostyki tym razem w Rzeszowie zeby zrobic reszte FT3 FT4 anty Tpo i anty Tg ale cos mnie tknelo i Tsh tez dalam zeby powtorzyc. Wrocilam na mieszkanie i stwerdzilam ze zaczne szukac endokrynologa. Poumawialam sie.
Po poludniu na necie sprawdzam wyniki a tam Tsh 0,89 reszta tez w normie.
Zglupialam totalnie.
Dzwonie do lab do bochni i pytam czy mozliwe ze pomylono probke ona mowi ze na 100% nie. Ale zebym dzwonila do krakowa bo tam mają laboratorium tam mnie z jakąs kierowniczka polaczyli a ona mowi ze to nie mozliwe zeby mi to tsh tak spadlo w ciagu jednej doby. Zeby powtorzyc. Do rzeszowa dzwonie to samo mi mowi ze nie mozliwe zeby tak dpadlo.
Teraz niewiem czy wszystkie badania powtorzyc tą morfologie i inne co robilam cukier tez?. Umowilam sie jeszcze na jutro wieczor z lekarzem i co mu z tych wynikow jak niewiadomo czy są moje.
Wczoraj za badania zaplacilam 184 zl dzis 122. Jestem pokluta nienawidze chodzic na czczo a jak mi glukaze kaza powtorzyc to ich rozniose. A ktos moze dostal moje wyniki ktore są byc moze ok. I sie nieswiadomie cieszy a tak naprawde moze miec zle wyniki. Paranoja. Dodam ze wczoraj na glukozie byly 3 dziewczyny w ciazy oprucz mnie.

Elegancko[emoji16] rośnie chłopak rośnie jak na drożdżach oby tak dalej [emoji7]

Zeby nie bylo ze glupoty gadam dolaczam zdj
Pierwszy z wczoraj drugi z dzisiaj.

Załączniki

• 20180724_194323-1.jpg
    20180724_194323-1.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 74
  • 20180724_194409-1.jpg
    20180724_194409-1.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 69
Tak , 48 . No przyznam że dużo troszke dla mnie , wcześniej ważyłam około 42kg . Dużo robi też mój wzrost , może aż tak tych 48 kg nie widać ale ważąc zawsze sporo mniej to ja się czuję poprostu ciężko .

Ile masz wzrostu? Coś koło 1,50?
Weź pod uwagę, że jesteś w ciazy [emoji58] i to jest waga twoja i dzieciątka, i wód, i wszystkiego co zwiększyło objętość plus wiejsze cycki, pupa i te sprawa [emoji51] poza tym waga to szczegół przy obawach czy dziecko zdrowe czy nie, wiec postaraj sie zmienić nastawienie [emoji106][emoji5]

Hej dziewczyny. Jestem wsciekla na laboratoria. I sama juz niewiem co robic.
Mialam wczoraj robiony cukier oprucz tego zrobilam sobie jeszcze morfologie toxo i cos tam jeszcze stwierdzilam a zrobie sobie jeszcze TSH. Dodam ze robilam to w diagnostyce w bochni bo bylam akurat u mamy.
No i wyniki morfologi slabe bo tam wyszlo slabo z hemoglobina erotrocyty i hematokryt. No ale nic trudno. Cukier wyszedl ok. Ale najbardziej zmartwilo mnie TSh wyszlo 3,12.
Wrocilam wieczorem do siebie do Rzeszowa i rano dzisiaj pojechalam do diagnostyki tym razem w Rzeszowie zeby zrobic reszte FT3 FT4 anty Tpo i anty Tg ale cos mnie tknelo i Tsh tez dalam zeby powtorzyc. Wrocilam na mieszkanie i stwerdzilam ze zaczne szukac endokrynologa. Poumawialam sie.
Po poludniu na necie sprawdzam wyniki a tam Tsh 0,89 reszta tez w normie.
Zglupialam totalnie.
Dzwonie do lab do bochni i pytam czy mozliwe ze pomylono probke ona mowi ze na 100% nie. Ale zebym dzwonila do krakowa bo tam mają laboratorium tam mnie z jakąs kierowniczka polaczyli a ona mowi ze to nie mozliwe zeby mi to tsh tak spadlo w ciagu jednej doby. Zeby powtorzyc. Do rzeszowa dzwonie to samo mi mowi ze nie mozliwe zeby tak dpadlo.
Teraz niewiem czy wszystkie badania powtorzyc tą morfologie i inne co robilam cukier tez?. Umowilam sie jeszcze na jutro wieczor z lekarzem i co mu z tych wynikow jak niewiadomo czy są moje.
Wczoraj za badania zaplacilam 184 zl dzis 122. Jestem pokluta nienawidze chodzic na czczo a jak mi glukaze kaza powtorzyc to ich rozniose. A ktos moze dostal moje wyniki ktore są byc moze ok. I sie nieswiadomie cieszy a tak naprawde moze miec zle wyniki. Paranoja. Dodam ze wczoraj na glukozie byly 3 dziewczyny w ciazy oprucz mnie.
Ludu! [emoji33] ale bałagan [emoji44][emoji20] aż nie wiem co ci doradzić... tyle kasy wydałaś [emoji853] nie wiem, może próbuj rozmawiać z tą kierowniczką o powtórce badań? Za darmo oczywiście... i na razie bys powtórzyła te bez glukozy, jakby były podobne to ok, a jak zupełnie inne - to niestety glukoza tez do powtórki [emoji20]

Dzięki dziewczyny [emoji5] lubię bardzo chodzić na wizyty, uspokaja mnie to... przez jakiś czas mam spokojną głowę [emoji28] tym razem miał główkę na dole, a nóżki wysoko po lewej stronie... jeszcze się przesuwa i fikołki robi, ale już niedługo nie bedzie mu tak łatwo rosną nasze dzieciątka, rosną, czuć po sile kopniaków [emoji41][emoji106]

Woww, to straszna roznica...

Ja tez mialam przygody z laboratoriami w I trymestrze - z dwoch miejsc rozne wyniki IgG przy cytomegalii (bardzo wysokie oba). W koncu wyladowalam w szpitalu zakaznym - tam zrobiono mi badania a Pani powiedziala, ze niestety w prywatnych placowkach odczynniki czesto pozostawiaja wiele do zyczenia i te rozbieznosci i wzrosty wynikaja min. z za rzadkiego ich zmieniania :(

ja nawet jako nastolatka tyle nie ważyłam.
Taka waga to jest nic Kasiu, więc tym się w ogóle nie przejmuj. Ja mierzę 175 cm i obecnie ważę 70/71 kg. Najmniej ważyłam 52 i wyglądałam wtedy jak wieszak na ubrania, ani dupy ani cycka....nic, a teraz mam wszystko co potrzeba prawdziwej kobiecie :D
Chodzilo mi, ze jako wczesna nastolatka [emoji23] 13/14 lat [emoji23] chociaz moze i tez nie, bo jak szlam do technikum, majac 16 lat to do munduru jak pobierali wyniary wazylam 53 kg [emoji85]

reklama
No powiem Ci, ze dziwna sytuacja, chociaz nic mnie juz nie zdziwi. Ja na poczatku ciąży robiłam jedno badanie, gdzie wiedziałam, że wynik musi byc pozytywny, bo od dwudziestu paru lat taki jest i nie ma mocy, by to sie juz zmieniło. Jakiez bylo moje zdziwienie po odebraniu wynikow, gdzie wyszlo, ze ujemny. Dodam tylko, że w 1 ciazy eobilam w tym samym labo i wtedy wyszedl dodatni, powtorzylam w innym labolatorium, gdzie wyszlo oczywiście dodatnie. Panie w labolatorium nie widzialy problemu, mimo ze im przedstawilam stare wyniki i nowe z innego labolatorium jak i wypis ze szpitala, gdzie przy porodzie powtarzali badanie. Omijam to labo szerokim lukiem, mimo, ze u nich w ramach pzu mam czesc badan za darmo a na część znizki.

Do góry