reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Magda.Scotland witaj:):)

Mnie mdłości i odruchy wymiotne męczyły do hmm 12 tyg jakoś . Teraz już o tym zapomnialam:):) mały bo też chłopiec kopie jak szalony. Już z taką siłą że potrafi zaboleć oO
miałam dzisiaj sen jak zaczął kopać i na 10 cm wypchnął skórę aż nóżkę było widać LOL co za sny

Za młodu kiedy się wszystko układało wlasnie i miało się cel to łatwiej..ale znam wielu po 40 i później którzy tu zjechali i zaczynali od nowa
Od człowieka zależy. Moja siostra to chodzby nie miała co jeść..nie wyjechalaby;)

Miłej podróży i wypoczynku kochana . Ja od PN. Do pracy a ty na wypoczynek:)
Ja sobie gniazdko w domu szykuje haha tu ogarniam . Tam zmieniam . Dokupuje. Oddaje. Do jednego pokoju muszę jednak szafę rozsuwana i komodę dokupic by mieć więcej miejsca jak to '''baba" he
Z tym miejscem to jest po prostu masakra. Mielismy etap przejsciowy gdzie mieszkalismy w kawalerce, zanim poszlismy na swoje. Im blizej wyprowadzki, tym bardziej sie cieszylam, ze bede miec wiecej miejsca, w koncu 3 pokoje to nie jeden itd. A tu dupa, miejsca dalej brak :D a piwnica zagracona cala haha i najlepsze jest to, ze ja na prawde staram sie trzymac tylko rzeczy, ktore sa potrzebne. To już moj chłop jest wiekszy chomik, ale ja to staram sie ukrócać ;) mysle, ze moze jak u dzieciakow w pokoju wymienimy meble, na bardziej praktyczniensze, niz młoda ma teraz to bedzie troche lepiej, bo poki co dla malego szykuje komode w salonie, bo u niej sie zmieści juz ;D

Hej a ja dziś po 6 się obudziłam i już koniec spania . Rosół już robie , mąż rano był na grzybach ale za dużo nie było zjemy obiad potem do tesiowej pojedziemy na rehabilitację i może do mojej rodzinki. Miłego dnia
Ja od 6 ogorki robie :D co niedziela cos, ale juz taka ochote na nie mam, ze szok :d takie slodko - pikatne ;) jeszcze z jedna partie bede musiala zrobic :)

Witajcie gratulacje za Wasze wizyty ;)
Witam nowe koleżanki ;)
Dziewczyny piszecie o rozstępach itp. u mnie w pierwszej i jak na razie w tej brak.Pojawiły się ostatnio na nogach pajączki muszę zgłosić doktorowi bo ponoć coś się na to bierze.Nie znam się tyle co poczytałam w necie.Jeśli ktoś ma pajączki czy smarujecie to czy łykacie jakieś tabletki ?Oby nie szalały sobie za dużo po ciele bo nie są ładne :no:
Sporo osób mieszka poza krajem i spełnia swoje marzenia ja jestem osobą co nie wyobrażam sobie wyjechać na stałe gdzieś w jakieś piękne miejsce i zamieszkać.Praca,dom,rodzina sytuacja materialna ugruntowana może dlatego człowiek nie myślał o wyjeździe.Najważniejsze jest to że jak jesteście szczęśliwi to tylko to się liczy i nie ważne gdzie ;)
Miłej niedzieli Wam życzę :)
Ja przyjechałam do UK niecałe 3 lata temu, akurat skończyłam studia, nie miałam nikogo, a kolega tutaj był i zaproponował mi pracę, więc się zgodziłam. Myślałam, że zarobię na samochód, może jakieś oszczędności na konto i wrócę. Sytuacja się trochę skomplikowała, bo kolega stał się moim narzeczonym [emoji3]
Teraz zamierzamy wrócić jak nam się córeczka urodzi. Ja jestem zdecydowana, chce żeby nasze dziecko się wychowywało wśród dziadków, w polskiej tradycji. Natomiast mój narzeczony trochę boi się zderzenia z polską rzeczywistością- mieszka już tutaj 12 lat. Mamy w Polsce dom, nie mamy kredytów, oszczędności spore ale jednak po tylu latach ciężko będzie mu wrócić i odnaleźć się w Polsce. Mam jednak nadzieję, że nam się to uda.

Z tym miejscem to jest po prostu masakra. Mielismy etap przejsciowy gdzie mieszkalismy w kawalerce, zanim poszlismy na swoje. Im blizej wyprowadzki, tym bardziej sie cieszylam, ze bede miec wiecej miejsca, w koncu 3 pokoje to nie jeden itd. A tu dupa, miejsca dalej brak :D a piwnica zagracona cala haha i najlepsze jest to, ze ja na prawde staram sie trzymac tylko rzeczy, ktore sa potrzebne. To już moj chłop jest wiekszy chomik, ale ja to staram sie ukrócać ;) mysle, ze moze jak u dzieciakow w pokoju wymienimy meble, na bardziej praktyczniensze, niz młoda ma teraz to bedzie troche lepiej, bo poki co dla malego szykuje komode w salonie, bo u niej sie zmieści juz ;D

Koka miejsca zawsze brak i uwierz ze też segreguje i wyrzucam oddaje szybko by nie trzymać po parę lat haha i szafki po sufit dla mnie najlepsze hahaha
Zaczęłam sobie wpajać by robić to regularnie by potem mieć łatwiej
TeZ mam plany ..u córki będzie duża przesuwna szafa w ścianie a na razie ma połowę tego bo druga wnęka jest po stronie syna pokoju który z nią sąsiaduje jeśli rozumiesz( zapełniona gdzie też planuje wyrzucić co niepotrzebne ) ? A jemu wyrzuci się ta 3drzwiowa szafę co ma na dodatek w pokoju i zrobimy narożna do sufitu zwalniając to miejsce gdzie ta stoi teraZ . Wybacz za zagmatwanie
Mieliśmy to robić po tych wakacjach ale dzidziulek pierwszy.

Koka miejsca zawsze brak i uwierz ze też segreguje i wyrzucam oddaje szybko by nie trzymać po parę lat haha i szafki po sufit dla mnie najlepsze hahaha
Zaczęłam sobie wpajać by robić to regularnie by potem mieć łatwiej
TeZ mam plany ..u córki będzie duża przesuwna szafa w ścianie a na razie ma połowę tego bo druga wnęka jest po stronie syna pokoju który z nią sąsiaduje jeśli rozumiesz( zapełniona gdzie też planuje wyrzucić co niepotrzebne ) ? A jemu wyrzuci się ta 3drzwiowa szafę co ma na dodatek w pokoju i zrobimy narożna do sufitu zwalniając to miejsce gdzie ta stoi teraZ . Wybacz za zagmatwanie
Mieliśmy to robić po tych wakacjach ale dzidziulek pierwszy.
Chyba skumalam ;) ja to nie moge wyjsc z podziwu, ze na 24 m2 sis miescilismy, a teraz na 60m2 nie mozemy :D i jeszcze jakies moje klamoty u mamy sa, u taty w garażu rower, bo sie juz w piwnicy nie zmieścił :D dramat doslownie ;)

Ja przyjechałam do UK niecałe 3 lata temu, akurat skończyłam studia, nie miałam nikogo, a kolega tutaj był i zaproponował mi pracę, więc się zgodziłam. Myślałam, że zarobię na samochód, może jakieś oszczędności na konto i wrócę. Sytuacja się trochę skomplikowała, bo kolega stał się moim narzeczonym [emoji3]
Teraz zamierzamy wrócić jak nam się córeczka urodzi. Ja jestem zdecydowana, chce żeby nasze dziecko się wychowywało wśród dziadków, w polskiej tradycji. Natomiast mój narzeczony trochę boi się zderzenia z polską rzeczywistością- mieszka już tutaj 12 lat. Mamy w Polsce dom, nie mamy kredytów, oszczędności spore ale jednak po tylu latach ciężko będzie mu wrócić i odnaleźć się w Polsce. Mam jednak nadzieję, że nam się to uda.

Fajna historia z narzeczonym hihihi:):):)
My też . Był domek . Brak kredytu tylko.... Wszystko inne za inne co nam się nie podobało ale mam nadzieję że Wam się uda za co trzymam mocno kciuki!!!!
Jakby co nie palcie mostów:) zawsze zostawiajcie sobie jakąś furtkę bo nigdy nic nie wiadomo a pisze tak Z doświadczenia co do innych ludzi z podobnymi planami

reklama
Tak, tak - 90%, że takie imię!

Trochę się martwię, że jest tak popularne, ale bardzo nam się podoba [emoji173]️

Te 10% rezerwujemy sobie na dziki poryw serca w szpitalu po zobaczeniu Kropka ;)

I masz rację :)
A Franka to ja bardzo lubie ..szczególnie tego z M jak Miłość więc to imię przypadło mi bardzo do gustu hihi

Wstyd się przyznać ale poleguje w łóżku..dochodzi 9 u mnie..dzieciaki się właśnie ocknely także zbieram się na śniadanko i wstawiam tradycyjnie co niedziela rosołek.! A potem jadę na 'kawke' do Costy spotkać się z koleżankami na pogaduchyyyyy a potem Ikea haha a potem Mąż jedzie na przejażdżkę motocyklem A ja będę odpoczywać bo tym łażeniu

Do góry