reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Zlecił już w tej ciąży i wyszło mi jak w pierwszej - przechodziłam i mam przeciwciała, nie mogę raczej chorować drugi raz? Miałam IgG dodatnie czyli mam przeciwciała, a IgM ujemne, czyli nie mam (dokładnie tak samo miałam 1 ciąży). Chodziło mi o powtórkę badania... Czy jest sens? Skoro już nie zachoruję?
Też przechodziłam i mam przeciwciała, więc też mnie to zastanawia, czy będę miała drugi raz. Wizytę mam 30 lipca, to jak nie zapomnę to zapytam :)
Dzisiaj w dzień już dwa razy spałam, chyba normalnie napiję się kawy. Wy pijecie? Mnie w sumie ani nie odrzuciło, ani nic, jakoś sama przestałam pić, ale dzisiaj jakaś tragedia jest... Pogoda do bani.

reklama
Też przechodziłam i mam przeciwciała, więc też mnie to zastanawia, czy będę miała drugi raz. Wizytę mam 30 lipca, to jak nie zapomnę to zapytam :)
Dzisiaj w dzień już dwa razy spałam, chyba normalnie napiję się kawy. Wy pijecie? Mnie w sumie ani nie odrzuciło, ani nic, jakoś sama przestałam pić, ale dzisiaj jakaś tragedia jest... Pogoda do bani.
Pijemy, inaczej nie byłabym w stanie funkcjonować ;)

Ciężka sprawa z tymi matkami i teściowymi . Aż się boję jak to będzie wrócić do domu i mieszkać z dzieckiem i moja matką. Oby się za bardzo nie wtrącała bo nie chciałabym się z nią pokłócić a wiem ,że nie pozwolę sobie jak będzie na za dużo sobie pozwalać [emoji12]
To będzie lekcja asertywności[emoji848] ja mieszkałam z mamą i fajnie bo pomoc, ale rzeczywiście trochę za dużo tych dobrych rad, bo za zimno i pewnie głodny[emoji6] najlepiej zdać się na instynkt macierzyński on nigdy nie zawodzi[emoji4]

To będzie lekcja asertywności[emoji848] ja mieszkałam z mamą i fajnie bo pomoc, ale rzeczywiście trochę za dużo tych dobrych rad, bo za zimno i pewnie głodny[emoji6] najlepiej zdać się na instynkt macierzyński on nigdy nie zawodzi[emoji4]

No dokładnie pomoc jest super ale jej nadmiar może zaszkodzić. Boże niech mój dom się buduje szybciej , pójdę na swoje i nie będzie takich problemów [emoji23]

Mnie na początku odrzuciło od kawy.
Teraz ze względu na ciśnienie piję tylko kawę inkę.
Jak nie ma problemu to można 2 kawy dziennie wypić.

Ja pije jedna kawkę dziennie, taka prosto z ekspresu świeżo mielona z mleczkiem. Zawsze robie sobie jak młody idzie na drzemkę czyli mam tzw przerwę w pracy [emoji6] mimo tej 1 kawy i tak po południu ciśnienie ok 100/50[emoji4] po prostu kooocham kawę i na tą 1 dostałam pozwolenie od lekarza [emoji4]

Nawet chyba dwie można, tym bardziej że z mleczkiem [emoji57] i z ekspresu najzdrowsza ja dawno nie piłam, bo mnie odrzuciło w I trymestrze, a pózniej jakoś wyszło z nawyku w pracy... ale chyba zacznę znowu przez tę pogodę .. No i dla smaku [emoji106][emoji51]bo na mnie srednio działa pobudzająco [emoji58][emoji5]

Nawet chyba dwie można, tym bardziej że z mleczkiem [emoji57] i z ekspresu najzdrowsza ja dawno nie piłam, bo mnie odrzuciło w I trymestrze, a pózniej jakoś wyszło z nawyku w pracy... ale chyba zacznę znowu przez tę pogodę .. No i dla smaku [emoji106][emoji51]bo na mnie srednio działa pobudzająco [emoji58][emoji5]
No jasne, że na mnie też nie działa [emoji4] po prostu ten zapach i smak, ach kocham [emoji7][emoji38] i chyba jakoś psychicznie bardziej działa - myślę, że skoro wypiłam kawę to jest mi lepiej[emoji6] ale jak ktoś mi proponuje zwykła lub rozpuszczalna to nie ruszam - taka z ekspresu najjjlepsza.

To prawda [emoji5] trzeba mieć własne zdanie i się go trzymać [emoji106] spokojnie ale twardo jak skała[emoji16]

reklama
Pije 3-4 razy w tygodniu ale ja bardzo mocna lubię więc czasem sobie zmieszam z bezkofeinowa.

Powiem wam ze zadowolona jestem :) ciuszki mniej więcej gotowe, zrobiłam mega zamowienie w gemini aptece i mam już wszystko kosmetyczno/pielęgnacyjne. Jeszcze trochę rzeczy dla mnie jak staniki, koszule, łóżko, fotele i wanienka i mniej więcej jestem gotowa. Patrząc na tempo w jakim rosnę będę mogła leżeć brzuchem do góry od września :)

Do góry