reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Witajcie dziewczyny ciezka noc mialam niemoglam zasnac jak juz zasnelam okolo 24 to corka mnie obudzila ze ja ucho boli dalam jej paracetamol otulilam ucho i za jakies pol godziny zasnela pozniej maz wstawal o 4 do pracy i juz sie tak rozbudzilam ze siedze na dole od 4 i ogladam tv mam nadzieje ze mi tak niedostanie[emoji23][emoji23]

Od kilku dni dyga mi powieka i w nocy łapie mnie skurcz w łydce, cały czas biorę magnez i teraz zastanawiam się czy mimo to mogę mieć niedobór?
Krzywą robię 1 sierpnia a wizytę mam 7 sierpnia. U mnie w aptece nie było smakowej glukozy. W poprzednich ciążach nie wspominam tego badania źle. Mam nadzieję, że teraz też nie będzie tragedii.
Miałam to samo pomimo brania magnezu więc to pewnie przez brak potasu . Zaczęłam brać aspargin, który dziewczyny tutaj mi polecily i przeszło po kilku dniach .

Ja idę 16 na zwykła wizytę do mojej gin :)
I jestem w 19t5d i malutka ma 334 A Ty masz 20t i ile dni ? Nie wiele różnicy w wadze:)
Jutro zaczynam 22 tc. Termin na 22.11 (wczoraj coś pokazywało ze 24-25 ale nie zmieniamy). Ja 8.08 i nie chciał robić usg skoro wszystko ok ale się uparłam bo chce wiedzieć na 100%[emoji4] no i +/- 1.08 krzywa... a! I przy okazji się dowiedziałam ze robi się u nas między 24 a 28 tc. Ja będę miała akurat 24.
Dzisiaj już trochę ochlonelam i zaczynam się przyzwyczajać ze dziewczynka. Tzn Maja bo przecież imię mamy ustalone od dawna [emoji38][emoji7]

A widzisz zapomniałam bo w tabelce jest błąd, bo ja mam termin na 18.11 z usg a z Om na 25.11. Trzymam się tego z usg bo już trzy razy z pomiarów dzidziusia wyszło na 18.11[emoji16] a błąd wziął się chyba stąd że dołączam razem z Frosty i razem jesteśmy podpięte pod 13tego[emoji3] a i w ogóle to Ania jestem[emoji39]

Poprawiłam cię :) Jesteś w końcu Anią z terminem na 18.11 :D
A ty jesteś na forum zamkniętym?

Witajcie dziewczyny ciezka noc mialam niemoglam zasnac jak juz zasnelam okolo 24 to corka mnie obudzila ze ja ucho boli dalam jej paracetamol otulilam ucho i za jakies pol godziny zasnela pozniej maz wstawal o 4 do pracy i juz sie tak rozbudzilam ze siedze na dole od 4 i ogladam tv mam nadzieje ze mi tak niedostanie[emoji23][emoji23]

Ja to ostatnio przed mojego synka już mam nocki jak z noworodkiem :o Woła mnie po 3,4 razy na noc..Przytulić albo koszmar...Na szczęście ostatnie parę dni już są na zmianę z lepszymi, więc liczę, że do końca lipca mu przejdzie, albo ja się wykończę :oo: Dzisiaj tylko raz wołał... choć obudził się o 5 rano i przekonywałam go, ze jeszcze jest noc mimo, że już w miarę jasno było ;):cool2: Ale w końcu zasnął, ja tak średnio, bo zaraz do pracy...
Naprawdę wysypiam się ostatnio, że hoho...nic dziwnego, że mózg odmawia posłuszeństwa:laugh2:

Się melduję czekałam 2 h na wizytę:)
Dzidziuś idealny zdrowy ,serduszko nóżki standardowo trochę starsze ale ogólnie waży 334 g ! Już rośnie cukierek:)
Dostałam zdj 4d ,ale dodam w domu bo w aucie jestem:)
Ale usmiejecie się dziecko miało pepowine między nogami hahahaha ale jak coś ruszał próbował to mówi że tyle co widzi to dziewczynka:)
Nie na 100 procent bo mówi że nie widział co jest za pepowina ale uznaje to za dziewczynkę:)
LILIANKA :)
Moja gin też tak powiedziała więc pewniak:) bo wtedy pepowina nic nie kryla:)
Gratulacje [emoji16] moja też Lilianka [emoji7]

Gratulacje [emoji16] moja też Lilianka [emoji7]
Ja też się nad tym imieniem zastanawiałam, ale ostatecznie będzie Gaja :) co prawda już usłyszałam pytanie "czy na pewno chcemy dać takie wyjątkowe imię"... ale mnie to guzik obchodzi :) W końcu moja Gaja jest i będzie wyjątkowa, to i imię wyjątkowe będzie nosić, o! :D

reklama
Poprawiłam cię :) Jesteś w końcu Anią z terminem na 18.11 :D
A ty jesteś na forum zamkniętym?

Ja to ostatnio przed mojego synka już mam nocki jak z noworodkiem :o Woła mnie po 3,4 razy na noc..Przytulić albo koszmar...Na szczęście ostatnie parę dni już są na zmianę z lepszymi, więc liczę, że do końca lipca mu przejdzie, albo ja się wykończę :oo: Dzisiaj tylko raz wołał... choć obudził się o 5 rano i przekonywałam go, ze jeszcze jest noc mimo, że już w miarę jasno było ;):cool2: Ale w końcu zasnął, ja tak średnio, bo zaraz do pracy...
Naprawdę wysypiam się ostatnio, że hoho...nic dziwnego, że mózg odmawia posłuszeństwa:laugh2:
A dziękuję [emoji4] jestem też na zamkniętym ale z przyzwyczajenia częściej tu zaglądam[emoji6]

Do góry