Koziunia
Zaangażowana w BB
Ten lekarz coś pokręcił [emoji23]No a jak ten Twój termin porodu?
Może źle wpisał w tej maszynie... Dziś powiedział że według USG termin na 7.11 więc jest okey
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ten lekarz coś pokręcił [emoji23]No a jak ten Twój termin porodu?
OGTT czyli doustny test obciążenia glukozą wykonuje się na 1000000000% w 24-38 hbd.Ja krzywa cukrowa robię jutro a jestem w 22 tygodniu. Pierwsze słyszę że trzeba w 24 tygodniu ja robić. W poprzedniej ciąży też wcześniej robiłam niż w 24. A dodam że chodzę do bardzo dobrego i bardzo drogiego lekarza więc wie co i kiedy mi zleca
A ja sobie pozwalałam na oscypka i to dosyć często, zazwyczaj na ciepło no ale zawsze[emoji53] internety zdecydowanie nie są dla kobiet w ciąży [emoji17]Mi się zepsuły oscypki przywiezione przez córkę, bo nikt poza mną nie je. A ona nie wiedziała, że ja nie mogę i mi przywiozła [emoji20]
Wiesz ja też na szczęście przy drugiej ciąży mniej panikuje, ale niektóre artykuły robią mętlik w głowieMasakra tyle tabsow oO
fajnie że starasz się poradzić sobie z tym inaczej, na pewno wyjdzie na plus
A tam
Wątróbka też bo ma dużo witaminy A ale bez przesady .. z.taka ilością..jakbym żywiła się na okrągło tylko makrela czy wątróbka to jeszcze rozumiem a nie czasem zjadła
Ja staram się być gdzieś po środku co do tych wszystkich porad ksiazkowo intenetowych i na zdrowie mi to wychodzi
Czym Cię tak zdenerwowała?Ja dziś byłam w Poradni Ginekologicznej u mnie w szpitalu (tydzień temu miałam takie zalecenie wychodząc z oddziału). Pokłociłam się z lekarką, takiego prostactwa w życiu bym się nie spodziewała. Ogólnie jestem tak wkurzona, że zastanawiam się czy nie iść na skargę do izby lekarskiej na nią.
24 tydz + x :-)24 w sensie 24 + x czy 23+x ? Moj lekarz tez mowil, ze miedzy 24 a 28, a tygodnie wiadomo liczy 24+x jako 24 tydzien..
Wiesz ja też na szczęście przy drugiej ciąży mniej panikuje, ale niektóre artykuły robią mętlik w głowie
Podomowe porteczki, luźno i wygodnie [emoji1]Zobacz załącznik 871080