reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

A ja tak o jedzeniu, bo dziś oglądałam kulinarny program i był łosoś wędzony i język mi mało nie odleciał, ale właśnie zdania są podzielone.
Wiem, że rybę smażoną, gotowaną jak najbardziej można, że surowej nie wolno.
A wędzone?
U Nicoli na blogu nie znalazłam info o wędzonych.
Oczywiście na razie hipotetycznie, bo jestem świeżo po biegunce.
Czy wiecie coś na ten temat?
To zalezy, bo wedzona szynke np znajdziesz I one sa zazwyczaj surowe, ale makrela tez jest wedzona I.ona mie jest surowa, ja jadlam lososia wedzonego I nie byl surowy, ale to bys musiala pytac bo zdarza sie tak I tak.

reklama
A ja tak o jedzeniu, bo dziś oglądałam kulinarny program i był łosoś wędzony i język mi mało nie odleciał, ale właśnie zdania są podzielone.
A wędzone?
Wiesz co, z tym wedzeniem to jest tak ze obojętnie czy to ryby kiełbasy czy mięso to raczej nie wskazane bo wraz z dymem są przekazywane jakieś tam substancje i nie wskazane w ciąży - tak samo grill! Nie trzymam się teraz tego mocno i coś juz chyba jadłam ale w pierwszej ciąży właśnie tak wyczytałam i nie jadłam nic wędzonego i nic z grilla. Chyba ze jest to wędzone jakąś eko metodą? Bo niby coś takiego tez jest ale to musisz sprawdzić.

A wędzone?
Wydaje mi się że mama ginekolog mówiła że wędzone na ciepło można. Na zimno już nie.

Ja mam przeczucie , że dzidzia będzie malutka (oby tak było zawsze to łatwiej przy porodzie )[emoji16]kupię trochę ubranek na 56 i 62 tak pół na pół [emoji6]
A to moje dzisiejsze zakupy [emoji6]czy udane to nie wiem‍♀️ więc jeśli macie jakieś uwagi to dajcie znać [emoji4]
1529929599492.jpg

Załączniki

• 1529929599492.jpg
    1529929599492.jpg
    727,5 KB · Wyświetleń: 467
Ja po usg polowkowym plec nie do konca potwierdzona bo jak pani ginekolog stwierdzila ze na 100 procent to sie dowiem jak urodze choc mowila ze siusiaka nie widzi a ze mala znowu sobie nogi zalozyla to nie mogla dokladnie zobaczyc
Mala warzy 340 gram wszystko na miejscu nawet profil ma podobny do meza otoz moj maz ma duze i pelne usta i spory nos i tak z profilu jak tatus

Ja mam przeczucie , że dzidzia będzie malutka (oby tak było zawsze to łatwiej przy porodzie )[emoji16]kupię trochę ubranek na 56 i 62 tak pół na pół [emoji6]
A to moje dzisiejsze zakupy [emoji6]czy udane to nie wiem‍♀️ więc jeśli macie jakieś uwagi to dajcie znać [emoji4]Zobacz załącznik 870777

mam to na katarek jeszcze po synku hahaha dobry bajer
do wody mialam i nigdy nie uzylam hahaha wszystko na czuja
smoczka zadne u mnie nie ssalo a mialam fakt tez:) no nie chcialy, ni byly to dzieci ktore by ciumkaly non stop
z butelka zobacczysz , nozyczki tez sie przydadza:)

t
Nie biorę na 56. 1sze dziecko 59cm, drugie 60, trzecie 62 to i teraz na 56 mi się nie przyda.
Wpadły mi tam bluzki ciążowe i do karmienia ale rozmiar s więc za małe o 5 rozmiarów.
Może jutro na spokojnie popatrzę, bo już jestem zmęczona i brzuch mnie boli.
Miłej nocy dziewczyny

sya mialam dlugiego bo 60 i dobrze ze kupowalam wieksze z mysla ze i tak mi szybko podrosnie ..a jesli by nawet troche za duze to nic
tak samo zrobilam z corka choc dostalam pare malych ciuszkow i sie przydaly bo miala 52cm ale naprawde nie na dlugo... moje dzieciaki byly chowane chyba na drozdzach bo rosly jak ta lala oO SZOK

A ja dziś daje synka do żłobka pierwszy raz!!! dla mnie coś strasznego, czuje że będę płakać haha :szok: i to tylko na 1-2 godz na przyzwyczajenie ale masakra. Dobrze że maz idzie ze mną bo jeszcze bym się rozmyslila sama haha :-D
prechodzilam to samo , przezyeszi przywykniesz im dziecie bedzie wieksze.. ja jak mi bylo tez smutno jak mi cora 1 klase zaczynala tutaj majac 5 lat ehhhhhhhhhhhhh tyle h aleszybko w wir pracy wpadlam :p i sie czlek przyzywczail

cieszmy sie tym czasem kiedy dzieci sa tak male... zlatuje to

i daje przepis (bosze jak prazy dzis u Nas) na ciasto czekoladowe w malej keksowce

suche skladniki;

- szkl. maki
- czubata lyzka kakao
- pol szkl. cukru ( w orygnale bylo szklanka lol , ja nigdy tak nie daje)
-lyzeczka sody plaska
-lyzeczka proszku do pieczenia plaska\

mokre skladniki
- 1 jajko
- 100g margaryny
-200ml mleka
- 2 lyzki dzemu czarnego , moze byc kwaskowy

mieszamy suche i nastepnie stopniowo mleko , jajko, stppiona margaryna dzem...

wylewamy do keksowki o dlugosci chyba 20cm krotka jest

180 gora dol 50 min . ( w przepisie bylo 40 min ale pisala babka ze zostawiaja inni dluzej . ja mam nowy piekarnik ale sprawdza sie u mnie 50 min idealnie)

czasem robie i takie na szybko cciasto jak sie moim bardzo czegos chce

a robie tez polewe z czarnej czeklady z mlekiem ale mozecie zrobic z double cream, tzn smietanki 36 % wtedy blyszczy

mi wychodzi wiglotne i na drugi dzien takie jest. choc rzadko kiedy taka ilosc zostaje u nas na drugi ddziena szczegolnie jak wpadnie moja koleznka hehehehehe

Olcia moj tez ie terz mniej rusza ale ja uwazam ze dzieciaczki wieksze i zaczynaja wiecej spac ..ruchy maja juz skoordynowane... np. budze sie rano i czuje jak maly mnie kopie a jak wstane i wadne w wirr pray to siedzi cichutko... i czasem kopnie a czasem nie ale najczesniej uaktywnia sie jak wracam z pracy czy gdzies przysiade na dluzej

wybaczcie za slownik, przekreca mi slowa!!!!!

reklama
Do góry