reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Mój mąż się pyta o rozdzielczość zdjęć, które dawaliście do wydruku. Jeśli zdjęcie w podglądzie na komputerze wygląda prawidłowo, a po wydruku zupełnie inaczej, to może oznaczać, że drukujecie zdjęcie w niskiej rozdzielczości. Fotograf powinien dać każde zdjęcie w dwóch rozdzielczościach: jedno w zwykłej (np. do podglądu na komputerze, lub wrzuceniu do internetu np. w rozdzielczości FullHD) a drugie w dużo wyższej rozdzielczości - właśnie do wydruku.

reklama
Na pewno wszystko w porządku z synkiem [emoji5] lepiej niech sprawdzą dokładnie niż byle jak.. a ty przynajmniej znowu zobaczysz dzidziolka[emoji16][emoji106] nie

Kciuki za wizytę [emoji5][emoji106]

Czekam na info [emoji5]

A tobie zmienia termin co wizytę? Nie trzyma sie karty? [emoji848]

Mi też ostatnio tak mierzył, co się zdziwiłam... główkę, kość udowa, brzuszek i cos jeszcze. Ale nie podaje mi tego terminu usg jak nowego terminu porodu, tak chyba tylko sprawdza jak synek rośnie [emoji846][emoji5] i waży[emoji10]

Tez tam słyszałam i też tak uważam [emoji5][emoji106]im starsze dzieci tym bardziej rozwijają sie we własnym tempie i nie ma co porównywać. Ja miałam np.wiejsze dziecko ale w sensie, że i na prenatalnych i tych usg do 10tygodnia była ciąża starsza, ale teraz myśle ze dużego dziecka mieć nie będę i będzie mniejsze od innych albo przeciętne ale to wcale nie oznacza, że urodzę po terminie i żeby przesuwać termin porodu na późniejszą datę, bo dziecko nie będzie miało 4kg[emoji5][emoji16]
Uważam, że urodzę przeciętniaka 3plus (do 3,5kg) ale w październiku [emoji5][emoji846]tak jak Młodego [emoji51][emoji16]

Pisałam właśnie wyżej. Nie, nie zmienia mi lekarz. Byłoby to absurdalne wg mnie [emoji5]teraz już dzieci rosną jak chcą, są większe i mniejsze, byleby za bardzo nie odbiegały od norm [emoji16][emoji5]

Ale ty miałaś różnicę 9 dni? 6grudzien a 27listopad? Czy nie bierzesz pod uwagę tego usg do 10tygodnia? Tylko prenatalne i z kalendarzyka? [emoji5]

Ja i tak będę się sugerować data z os. Miesoaczki tym bardziej że wiem kiedy mniej więcej była ovu. Tutaj tak chyba też robia..z USG niektóre parametry na 3 dni starsze a inne idealne z datą ale to jest sprawa indywidualna dziecka też.

Myślę pozytywnie kochana. Źle się ułożył ... I to co chciała dojrzeć (wszystko inne w serduszku co widziala ok) nie wychodzilo na zdjęciu ( wiesz jak ten obraz znika i się pojawia a serce z każdej strony pokazuje inny obraz i jego strukture przeplywy takzr przez ułożenie dziecka jedno widać drugie nie. Tym bardziej jeśli coś wychodzi źle to przecież miałabym USG nast. Dnia a nie tyle czasu później . Jestem dobrej myśli:) zobaczę bąbla drugi raz i tym razem napije się coli:p albo nie wiem aby nie spał!!!

Wrocilam juz niewiem co myslec ten lekarz az sie smial ze swoich kolegow po fachu w holandii zrobil mi dopochwowe rzeczywiscie jest bardzo nisko dziecko ale lozysko niby sie przesunelo w gore

Plci nie powiedzial bo niebyl pewny w poniedzialek polowkowe usg

Ja mam łożysko przednie ale mówiła że ok jest
Mimo wszystko czuję mlodego wyraznie choć faktycznie po bokach i na dole a wyraźniej. Ma dodatkowy amortyzator i jeszcze leży plecakami do moich pleców lol
Mówiłam że chce rodzic naturalnie i jeszcze 4 o to dopytam

Mój mąż się pyta o rozdzielczość zdjęć, które dawaliście do wydruku. Jeśli zdjęcie w podglądzie na komputerze wygląda prawidłowo, a po wydruku zupełnie inaczej, to może oznaczać, że drukujecie zdjęcie w niskiej rozdzielczości. Fotograf powinien dać każde zdjęcie w dwóch rozdzielczościach: jedno w zwykłej (np. do podglądu na komputerze, lub wrzuceniu do internetu np. w rozdzielczości FullHD) a drugie w dużo wyższej rozdzielczości - właśnie do wydruku.

Drukuje z pendrive’a na ktorym je dostalismy.
Rozdzielczosc to wielkosc? Niestety na tych technicznych rzeczach sie nie znam :( Na komputerze mam takie przykladowe info o parametrach jak na zdjeciu ponizej... moze to jednak kwestia miejsca gdzie drukuje?

Załączniki

• IMG_8426.JPG
    IMG_8426.JPG
    341,8 KB · Wyświetleń: 92
Rozdzielczosc to wielkosc? Niestety na tych technicznych rzeczach sie nie znam :( Na komputerze mam takie przykladowe info o parametrach jak na zdjeciu ponizej... moze to jednak kwestia miejsca gdzie drukuje?
W szczegółach powinno być jeszcze DPI i powinno wynosić 300. Kolejna sprawa - zdjęcia do wydruku powinny być też po obróbce cyfrowej.
Kolejne pytanie - drukujecie małe odbitki 15x10 czy duże?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
W szczegółach powinno być jeszcze DPI i powinno wynosić 300. Kolejna sprawa - zdjęcia do wydruku powinny być też po obróbce cyfrowej.
Kolejne pytanie - drukujecie małe odbitki 15x10 czy duże?

Widze ze DPI jest wszedzie 240... :(
Czy to znaczy, ze nic wiecej sie nie da z tym zrobic? :(
Drukujemy 10x15 matowe.

Ja znalazłam fotografa to czytałam opinie oglądałam zdjęcia i w sumie 3 tyś daje za jego jednodniową usługę ale myślę że warto bo 60 zdj drukuje w najwyższej rozdzielczości, 300 zdj w na pendrive też najlepszej:)
Ogólnie do 1 w nocy będzie zobaczymy co z tego wyjdzie:)

My zapłaciliśmy chyba 4 tyś. - przygotowania, ślub, wesele do 1 i sesja w plenerze :/
Na stronie zdjęcia też mi się podobały, opinie były bardzo dobre, a wyszło jak wyszło :(
Właśnie wysłałam męża do kolejnego zakładu, żeby coś się dowiedział...

reklama
My zapłaciliśmy chyba 4 tyś. - przygotowania, ślub, wesele do 1 i sesja w plenerze :/
Na stronie zdjęcia też mi się podobały, opinie były bardzo dobre, a wyszło jak wyszło :(
Właśnie wysłałam męża do kolejnego zakładu, żeby coś się

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry