reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Ale śliczne Wasze dzieci :) Już się nie mogę doczekać naszego spotkania z drugą córeczką :)
Ale z drugiej strony siedzę jak trusia, bo musi wytrzymać do 22.11 do rana... na planowe cc. Dziś się wierci już strasznie boleśnie, pojechałam do sklepu i ledwie chodziłam, jak nigdy, bo mi nie dała normalnie chodzić. Mam nadzieję, że to jeszcze nic nie zwiastuje i posiedzi te 1,5 doby...

reklama
Dziewczyny kp ściągacie po karmieniu piersią jeszcze pokarm laktatorem? Chce przejść całkowicie na pierś i nie wiem właśnie, czy po karmieniu się jeszcze odciąga.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny kp ściągacie po karmieniu piersią jeszcze pokarm laktatorów? Chce przejść całkowicie na pierś i nie wiem właśnie, czy po karmieniu się jeszcze odciąga.

odciągać niby nie trzeba, ale ja chyba troszkę sobie odciągnę. Nie po każdym karmieniu, ale np dziś w nocy bolały mnie piersi i były bardzo twarde, mimo, że misiaczek wisiał dużo na cycu. Także nawet bardziej dla własnej ulgi sobie odciągnę.

Ja też jem praktycznie wszystko - tzn bez smażonego, wzdymających i mocno przyprawionych. Mam też zasadę, że nie wprowadzam więcej niż jednej rzeczy "dyskusyjnej", żeby jak coś wiedzieć co zaszkodziło Maluszkowi.
A wiecie jak to jest....wczoraj była u mnie położna środowiskowa i widziała, ze jestem przeziębiona i od razu powiedziała, żebym nie piła soku z malin do herbaty, a jesli już to w malutkich ilościach. Ja mam swój robiony sok i wypiłam już słoiczek...także tak :)Synusiowi nic się nie dzieje

tak poza tym sprawdzwiła "co tam u mnie słychać" i swteirdzuła, ze nie dziwi się, że tak bardzo mnie ciągnie w kroku, bo zszyli mnie wyjątkowo ciasno :O poleciła nawet wizytę u gin lub w szpitalu, żeby rozluźnili szew..

Ja też nie odciagam. Nawet jak mały spał prawie 6h w nocy to miałam trochę twarde piersi ale bez przesady. Wstał i zjadł i bylo ok. Ale moje piersi nigdy nie miały tendencji do zastojow

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Paulina25 to może lepiej rzeczywiście skonsultować, żeby później nie było dyskomfortu:confused: dobrze że sprawdziła. A czujesz jakąś poprawę? Jest ciut lepiej czy nie?

Magda ja odciągałam tylko jak miałam głazy i tylko do uczucia ulgi, kilka razy tak odciagnęłam i już nie ma takiej potrzeby.. czyli widzę że udało Ci się przejść całkiem na pierś, brawo:blink:

Ja też nie odciagam. Nawet jak mały spał prawie 6h w nocy to miałam trochę twarde piersi ale bez przesady. Wstał i zjadł i bylo ok. Ale moje piersi nigdy nie miały tendencji do zastojow

Karolyn zazdroszczę Ci tych 6 h, Anastazja je co 2 godziny. W nocy tez, próbowałam ja przetrzymac trzy h ale płucka ma silne i struny głosowe tez ;)

U mnie jest różnie. Ale rzadziej niż co 3 h w nocy nie je. Zazwyczaj je koło 20, 23-00, 2-3 i potem nad ranem koło 6. Więc nie zawsze śpi tak długo

reklama
Paulina25 to może lepiej rzeczywiście skonsultować, żeby później nie było dyskomfortu:confused: dobrze że sprawdziła. A czujesz jakąś poprawę? Jest ciut lepiej czy nie?

Magda ja odciągałam tylko jak miałam głazy i tylko do uczucia ulgi, kilka razy tak odciagnęłam i już nie ma takiej potrzeby.. czyli widzę że udało Ci się przejść całkiem na pierś, brawo:blink:
Anastazja chyba poprawiła sobie napięcie w buzi, bo już tak bezwładnie nie mieli brodawki tylko czuje, ze ciągnie. Dzisiaj postanowiłam całkiem zrezygnować z butli i wisi mi na cycu od 2 giej z małymi przerwami. Ale muszę przyznać, ze jest to urocze i rozczulające to jej "wiszenie" :€

Do góry