reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Ale śliczne Wasze dzieci :) Już się nie mogę doczekać naszego spotkania z drugą córeczką :)
Ale z drugiej strony siedzę jak trusia, bo musi wytrzymać do 22.11 do rana... na planowe cc. Dziś się wierci już strasznie boleśnie, pojechałam do sklepu i ledwie chodziłam, jak nigdy, bo mi nie dała normalnie chodzić. Mam nadzieję, że to jeszcze nic nie zwiastuje i posiedzi te 1,5 doby...

reklama
Dziewczyny kp ściągacie po karmieniu piersią jeszcze pokarm laktatorem? Chce przejść całkowicie na pierś i nie wiem właśnie, czy po karmieniu się jeszcze odciąga.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny kp ściągacie po karmieniu piersią jeszcze pokarm laktatorów? Chce przejść całkowicie na pierś i nie wiem właśnie, czy po karmieniu się jeszcze odciąga.

odciągać niby nie trzeba, ale ja chyba troszkę sobie odciągnę. Nie po każdym karmieniu, ale np dziś w nocy bolały mnie piersi i były bardzo twarde, mimo, że misiaczek wisiał dużo na cycu. Także nawet bardziej dla własnej ulgi sobie odciągnę.

Ja też jem praktycznie wszystko - tzn bez smażonego, wzdymających i mocno przyprawionych. Mam też zasadę, że nie wprowadzam więcej niż jednej rzeczy "dyskusyjnej", żeby jak coś wiedzieć co zaszkodziło Maluszkowi.
A wiecie jak to jest....wczoraj była u mnie położna środowiskowa i widziała, ze jestem przeziębiona i od razu powiedziała, żebym nie piła soku z malin do herbaty, a jesli już to w malutkich ilościach. Ja mam swój robiony sok i wypiłam już słoiczek...także tak :)Synusiowi nic się nie dzieje

tak poza tym sprawdzwiła "co tam u mnie słychać" i swteirdzuła, ze nie dziwi się, że tak bardzo mnie ciągnie w kroku, bo zszyli mnie wyjątkowo ciasno :O poleciła nawet wizytę u gin lub w szpitalu, żeby rozluźnili szew..

Ja też nie odciagam. Nawet jak mały spał prawie 6h w nocy to miałam trochę twarde piersi ale bez przesady. Wstał i zjadł i bylo ok. Ale moje piersi nigdy nie miały tendencji do zastojow

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Paulina25 to może lepiej rzeczywiście skonsultować, żeby później nie było dyskomfortu:confused: dobrze że sprawdziła. A czujesz jakąś poprawę? Jest ciut lepiej czy nie?

Magda ja odciągałam tylko jak miałam głazy i tylko do uczucia ulgi, kilka razy tak odciagnęłam i już nie ma takiej potrzeby.. czyli widzę że udało Ci się przejść całkiem na pierś, brawo:blink:

Ja też nie odciagam. Nawet jak mały spał prawie 6h w nocy to miałam trochę twarde piersi ale bez przesady. Wstał i zjadł i bylo ok. Ale moje piersi nigdy nie miały tendencji do zastojow

Karolyn zazdroszczę Ci tych 6 h, Anastazja je co 2 godziny. W nocy tez, próbowałam ja przetrzymac trzy h ale płucka ma silne i struny głosowe tez ;)

U mnie jest różnie. Ale rzadziej niż co 3 h w nocy nie je. Zazwyczaj je koło 20, 23-00, 2-3 i potem nad ranem koło 6. Więc nie zawsze śpi tak długo

reklama
Paulina25 to może lepiej rzeczywiście skonsultować, żeby później nie było dyskomfortu:confused: dobrze że sprawdziła. A czujesz jakąś poprawę? Jest ciut lepiej czy nie?

Magda ja odciągałam tylko jak miałam głazy i tylko do uczucia ulgi, kilka razy tak odciagnęłam i już nie ma takiej potrzeby.. czyli widzę że udało Ci się przejść całkiem na pierś, brawo:blink:
Anastazja chyba poprawiła sobie napięcie w buzi, bo już tak bezwładnie nie mieli brodawki tylko czuje, ze ciągnie. Dzisiaj postanowiłam całkiem zrezygnować z butli i wisi mi na cycu od 2 giej z małymi przerwami. Ale muszę przyznać, ze jest to urocze i rozczulające to jej "wiszenie" :€

Do góry