reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Ja te katastrofy ogladam.na yt, mam taka mozliwosc na tv I jest tam masa odcinkow :)
Ja mam ochote na porzadki w szafkach, zwlaszcza u dzieci w pokoju, bo juz tragedua to samo z zabawkami ale niestety czasu brak :/

Kaska hemoglobina to spadek zelaza, 11,6 to juz ponizej normy, powinnas brac tabletki z zelazem :) mi zazwyczaj juz brakuje zelaza pod koniec ciazy :) Mozesz naturalnie starac sie tez podniesc zelaza, duzo zielonych warzyw, popatrz w gogle co zawiera najwiecej zelaza I pij wiecej wody! Musisz naprodukowac wiecej krwi!

reklama
@bejbi to że będzie wątek zamknięty nie znaczy, że trzeba będzie się odmeldowywać ileś razy dziennie ;) na majowych dopiero po dwóch tygodniach nieobecności osoba była usuwana tak więc spokojnie :)

@Kaska_96 to normalne, że w ciąży hemoglobina spada, żelazo zazwyczaj powoduje zaparcia a nie zgagę ale widocznie ta Ci wyjątkowo nie służy ;) a co bierzesz? U mnie sprawdził się tardyferon, są też tabletki bez recepty np. Chela-ferr forte, zawierają mniej żelaza ale może wystarczą bo nie masz jakiegoś złego tego wyniku hemoglobiny :) i żeby żelazo się dobrze wchłaniało to łykamy je w towarzystwie witaminy C, czyli cytrysy, porzeczka, soki pomarańczowe itd.

Wielkopolska też pochmurna i deszczowa, nic się nie chce...

@ewka.k ja ostatnio prasowałam 9 miesięcy, teraz też planuję tak samo ale podobno wystarczy prasować pierwsze trzy miesiące :) wątróbka raz na jakiś czas może być, od razu nic się nie stanie, ja połówkowe mam 27 czerwca :)

Ostatnia edycja:
@itucha biorę Sorbifer Durules - jakoś strasznie źle na nie zareagowałam. Poprostu zacznę przyjmować żelazo w produktach spożywczych w większej ilości

Hej wszystkim:) ostatnio tak jakoś mało czasu na pisanie mam, ale postaram się nadrobić.
Ja wczoraj byłam na wizycie, ale bez usg (tutaj przysługują tylko 3 w ciąży) i lekarz sprawdził tylko szyjke i serduszko dooplerem. Szkoda, bo nastawilam się trochę na to że dowiem się co tam ma między nóżkami. :p
Schudłam. :(
Ja jestem jak najbardziej za, za grupa zamkniętą. Wiadomo, że po narodzinach Maluszków będziemy mieć mniej czasu na forum ale zawsze to jakoś się lepiej poznamy itd. :)

Jakie macie plany na dzisiaj ? Bo ja na drugą zmianę do pracy.

Cześć Dziewczyny. :) Co za okropna pogoda dzisiaj, aż się z łóżka nie chce wstać, a miałam w planach jechać po prezent urodzinowy dla mojego i może podejrzeć coś dla dzidziusia. :)
Co do wyników krwi, to ja zawsze miałam problem z hemoglobiną, a jak zrobiłam morfologie już w ciąży to, o dziwo, wyszła nieźle. Teraz mam wizytę 8.06 i powtarzam na nią badania. Mam nadzieję, że się nie pogorszyły.

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Ann spokojnie zazwyczaj pierwszy porod jest bardzo dlugi I zaczyna sie powoli, mozesz rodzic nawet dobe. Jak bys miala rodzic wczesniej to pewnie lekarz cie poinformije, ze cos zaczyna sie dziac np. Rozwarcie ;) co do wymiotow, to pojedyncze sa ok, chyba ze caly dzien zygasz , ja wczoraj przy tancach z synem przy dwoch obrotach tak mnie zemdlilo ze zdazylam dobiec do zlewu ;)

Ewka ja wyprasuje ze wzglad na estetyke, nie przesadzam z "wyparzaniem" j ak przy pierwszym dziecku ;)

Co do watrobki, kawalek mozna zjesc :)

@ann9 niestety są kobiety, które przez całą ciążę wymiotują :( oby u Ciebie było to incydentalne.

@ewka.k ja prasuje, bo lubię mieć wyprasowane :) dla mnie to głównie kwestia estetyki :)

Komu kawki? :)

no u mnie tez deszczowo mi tez bardzo brakuje pracy ale staram sie znalesc jakies zajecie w domu :) a teraz dwa dni odpoczywalam i dzis jakos tez nie czuje checi zeby cos porobic najchetniej to bym jeszcze pospala:)
To mi trochę wstyd, ale tylko trochę ;) bo mi pracy zawodowej nie brakuje. Oczywiście czasem sobie myślę, że już lepiej się poczułam, żadnych plamień i mogłabym wrócić na jakiś czas, w dodatku z perspektywą niedalekiego urlopu macierzyńskiego. Ale jak sobie przypomnę jaki jest teraz nawał pracy i ile musiałabym pracować, również zabierać dzień w dzień pracę do domu, to nie dziękuję. Zero czasu na cokolwiek, nawet na zwykłe zajęcia domowe.
Teraz jest nasz czas Dziewczyny i to nie wróci. Teraz robię to czego rozpaczliwie brakowało mi jak pracowałam. Mam czas dla dzieci, domu, męża. Mogę zaprowadzać/odbierać ich ze szkoły o każdej porze. Mogę w środku dnia wyjść z domu a nie najlepsze godziny przesiedzieć w biurze. Dobrze mi z tym :) I na pewno nie brakuje mi zajęć przy dwójce dzieci. Więc nuda mi nie doskwiera.
A jeszcze nie tak dawno nie wyobrażałam sobie jak mogłabym nie pracować całą ciążę (poprzednie dwie przepracowałam całe), a jednak można :)

reklama
spokojnie zazwyczaj pierwszy porod jest bardzo dlugi I zaczyna sie powoli, mozesz rodzic nawet dobe. J
o, to mnie pocieszyłaś :D ja to mam nadzieje kichnąć i wypchnąć w parę sekund dzidzię :D

niestety są kobiety, które przez całą ciążę wymiotują :( oby u Ciebie było to incydentalne
jak tak to oki, bo myślałam, że to już ma się skończyć, a chłop mi tu gada, ze jak to że już nie powinnam :)

dzięki dziewczyny :)

Do góry