reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Ja te katastrofy ogladam.na yt, mam taka mozliwosc na tv I jest tam masa odcinkow :)
Ja mam ochote na porzadki w szafkach, zwlaszcza u dzieci w pokoju, bo juz tragedua to samo z zabawkami ale niestety czasu brak :/

Kaska hemoglobina to spadek zelaza, 11,6 to juz ponizej normy, powinnas brac tabletki z zelazem :) mi zazwyczaj juz brakuje zelaza pod koniec ciazy :) Mozesz naturalnie starac sie tez podniesc zelaza, duzo zielonych warzyw, popatrz w gogle co zawiera najwiecej zelaza I pij wiecej wody! Musisz naprodukowac wiecej krwi!

reklama
@bejbi to że będzie wątek zamknięty nie znaczy, że trzeba będzie się odmeldowywać ileś razy dziennie ;) na majowych dopiero po dwóch tygodniach nieobecności osoba była usuwana tak więc spokojnie :)

@Kaska_96 to normalne, że w ciąży hemoglobina spada, żelazo zazwyczaj powoduje zaparcia a nie zgagę ale widocznie ta Ci wyjątkowo nie służy ;) a co bierzesz? U mnie sprawdził się tardyferon, są też tabletki bez recepty np. Chela-ferr forte, zawierają mniej żelaza ale może wystarczą bo nie masz jakiegoś złego tego wyniku hemoglobiny :) i żeby żelazo się dobrze wchłaniało to łykamy je w towarzystwie witaminy C, czyli cytrysy, porzeczka, soki pomarańczowe itd.

Wielkopolska też pochmurna i deszczowa, nic się nie chce...

@ewka.k ja ostatnio prasowałam 9 miesięcy, teraz też planuję tak samo ale podobno wystarczy prasować pierwsze trzy miesiące :) wątróbka raz na jakiś czas może być, od razu nic się nie stanie, ja połówkowe mam 27 czerwca :)

Ostatnia edycja:
@itucha biorę Sorbifer Durules - jakoś strasznie źle na nie zareagowałam. Poprostu zacznę przyjmować żelazo w produktach spożywczych w większej ilości

Hej wszystkim:) ostatnio tak jakoś mało czasu na pisanie mam, ale postaram się nadrobić.
Ja wczoraj byłam na wizycie, ale bez usg (tutaj przysługują tylko 3 w ciąży) i lekarz sprawdził tylko szyjke i serduszko dooplerem. Szkoda, bo nastawilam się trochę na to że dowiem się co tam ma między nóżkami. :p
Schudłam. :(
Ja jestem jak najbardziej za, za grupa zamkniętą. Wiadomo, że po narodzinach Maluszków będziemy mieć mniej czasu na forum ale zawsze to jakoś się lepiej poznamy itd. :)

Jakie macie plany na dzisiaj ? Bo ja na drugą zmianę do pracy.

Cześć Dziewczyny. :) Co za okropna pogoda dzisiaj, aż się z łóżka nie chce wstać, a miałam w planach jechać po prezent urodzinowy dla mojego i może podejrzeć coś dla dzidziusia. :)
Co do wyników krwi, to ja zawsze miałam problem z hemoglobiną, a jak zrobiłam morfologie już w ciąży to, o dziwo, wyszła nieźle. Teraz mam wizytę 8.06 i powtarzam na nią badania. Mam nadzieję, że się nie pogorszyły.

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Ann spokojnie zazwyczaj pierwszy porod jest bardzo dlugi I zaczyna sie powoli, mozesz rodzic nawet dobe. Jak bys miala rodzic wczesniej to pewnie lekarz cie poinformije, ze cos zaczyna sie dziac np. Rozwarcie ;) co do wymiotow, to pojedyncze sa ok, chyba ze caly dzien zygasz , ja wczoraj przy tancach z synem przy dwoch obrotach tak mnie zemdlilo ze zdazylam dobiec do zlewu ;)

Ewka ja wyprasuje ze wzglad na estetyke, nie przesadzam z "wyparzaniem" j ak przy pierwszym dziecku ;)

Co do watrobki, kawalek mozna zjesc :)

@ann9 niestety są kobiety, które przez całą ciążę wymiotują :( oby u Ciebie było to incydentalne.

@ewka.k ja prasuje, bo lubię mieć wyprasowane :) dla mnie to głównie kwestia estetyki :)

Komu kawki? :)

no u mnie tez deszczowo mi tez bardzo brakuje pracy ale staram sie znalesc jakies zajecie w domu :) a teraz dwa dni odpoczywalam i dzis jakos tez nie czuje checi zeby cos porobic najchetniej to bym jeszcze pospala:)
To mi trochę wstyd, ale tylko trochę ;) bo mi pracy zawodowej nie brakuje. Oczywiście czasem sobie myślę, że już lepiej się poczułam, żadnych plamień i mogłabym wrócić na jakiś czas, w dodatku z perspektywą niedalekiego urlopu macierzyńskiego. Ale jak sobie przypomnę jaki jest teraz nawał pracy i ile musiałabym pracować, również zabierać dzień w dzień pracę do domu, to nie dziękuję. Zero czasu na cokolwiek, nawet na zwykłe zajęcia domowe.
Teraz jest nasz czas Dziewczyny i to nie wróci. Teraz robię to czego rozpaczliwie brakowało mi jak pracowałam. Mam czas dla dzieci, domu, męża. Mogę zaprowadzać/odbierać ich ze szkoły o każdej porze. Mogę w środku dnia wyjść z domu a nie najlepsze godziny przesiedzieć w biurze. Dobrze mi z tym :) I na pewno nie brakuje mi zajęć przy dwójce dzieci. Więc nuda mi nie doskwiera.
A jeszcze nie tak dawno nie wyobrażałam sobie jak mogłabym nie pracować całą ciążę (poprzednie dwie przepracowałam całe), a jednak można :)

reklama
spokojnie zazwyczaj pierwszy porod jest bardzo dlugi I zaczyna sie powoli, mozesz rodzic nawet dobe. J
o, to mnie pocieszyłaś :D ja to mam nadzieje kichnąć i wypchnąć w parę sekund dzidzię :D

niestety są kobiety, które przez całą ciążę wymiotują :( oby u Ciebie było to incydentalne
jak tak to oki, bo myślałam, że to już ma się skończyć, a chłop mi tu gada, ze jak to że już nie powinnam :)

dzięki dziewczyny :)

Do góry