reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Ann za kazdym razem marzy mi sie taki szybki porod ;) drugi.u mnie trwal dluzej niz pierwszy. Przy pierwszym bylam o 11 na porodowve a urodzilam po 21, drugi po 23 a urodzilam po 7, nocne porody sa najgorsze, zwlaszcza jak caly dzien sie chodzilo zeby rozkrecic akcje...

i co, tak sie chodzi i nic? i wgl czemu to tak długo, w sensie czy nie może sie to zacząć i skończyć a nie zacznie się rano ciągnie się do wieczora.. a samo "wychodzenie" ile trwa? oooo i ważniejsze pytanie, bo słyszałam że bobo powinno przez pierwsze 2h być z mamą, a chyba częściej praktykowane jest zabieranie dzieci do badań itp.. dlaczego? jak to było u ciebie i czy można wymagać od nich żeby oddali malucha na te 2h?

reklama
Katia ja nadal nie tykam kawy :( sam zapach mnie odpycha

Ann za kazdym razem marzy mi sie taki szybki porod ;) drugi.u mnie trwal dluzej niz pierwszy. Przy pierwszym bylam o 11 na porodowve a urodzilam po 21, drugi po 23 a urodzilam po 7, nocne porody sa najgorsze, zwlaszcza jak caly dzien sie chodzilo zeby rozkrecic akcje...
To mi odeszły wody o 1 w nocy ale wcześniej już się jakoś dziwnie czułam i w ogóle nie spałam a Ernest urodził się o 11:13, jaka ja padnięta byłam a mój D. cały czas przeżywał, że umawailiśmy się, że rodzić będę po śniadaniu jak wszyscy będziemy wyspani [emoji23] zresztą on wyglądał na bardziej wymęczonego tym porodem niż ja...faceci [emoji23]

Dodatkowo ciagle moja babcia mi daje do zrozumienia, ze to wstyd jak bede miec dziecko bez slubu koscielnego

haha, my jeszcze nie mamy ślubu cywilnego, i nie będziemy mieć z rok może dwa, co więcej nie będziemy chrzcili naszego bobo, wiesz co u mnie w domu się dzieje?? ojciec skacze pod sufit :)

To mi odeszły wody o 1 w nocy ale wcześniej już się jakoś dziwnie czułam i w ogóle nie spałam a Ernest urodził się o 11:13, jaka ja padnięta byłam a mój D. cały czas przeżywał, że umawailiśmy się, że rodzić będę po śniadaniu jak wszyscy będziemy wyspani [emoji23] zresztą on wyglądał na bardziej wymęczonego tym porodem niż ja...faceci [emoji23]
Hahaha :p mój mąż niestety nie nadaje się do porodu :p on biedny mdleje nawet na usg :p ale najważniejsze, że po porodzie spisuje się na 6 z plusem :)

haha, my jeszcze nie mamy ślubu cywilnego, i nie będziemy mieć z rok może dwa, co więcej nie będziemy chrzcili naszego bobo, wiesz co u mnie w domu się dzieje?? ojciec skacze pod sufit :)
My cywilnego jeszcze tez nie mamy ale chyba wezmiemy. No ale babcia nie uznaje cywilnego w ogole, dla niej to nie ślub :D
To jej gadanie dziala na mnie tak, ze mam czasem wrazenie, ze zaraz cos wykracze. Nie jestem zabobonna, no ale tak jak dziś mam obnizony humor i nawet takie cos zle na mnie dziala
A Tobie kochana wytrwalosci przy szalejacym tacie :D

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny wytlumaczcie mi na czym polega zamknieta grupa i czemu po jakims czasie ludzi sie z niej wyrzuca? To moje pierwsze forum wiec stad pytanie.

Zycze wszystkim milego dnia!

Nie spotkałam się by na jakims forum tego typu był ktoś wyrzucany.Mysle ze wyrzuca sie kogoś kto jest po prostu złym czlowiekiem, czy jest w grupie po to by reklamowac cos itp.

My cywilnego jeszcze tez nie mamy ale chyba wezmiemy. No ale babcia nie uznaje cywilnego w ogole, dla niej to nie ślub :D
To jej gadanie dziala na mnie tak, ze mam czasem wrazenie, ze zaraz cos wykracze. Nie jestem zabobonna, no ale tak jak dziś mam obnizony humor i nawet takie cos zle na mnie dziala
A Tobie kochana wytrwalosci przy szalejacym tacie :D

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
hehe dzięki :) Tobie też się przyda..:) najważniejsze żeby w związku się układało a reszta jest nie ważna :)

reklama
@iśka90 może lepiej ogranicz wizyty na jakiś czas, po co się dodatkowo stresować, mój D. chciał cywilny teraz latem ale się nie zgodziłam [emoji23] chcę na spokojnie urodzić, pozbyć się zbędnych kilogramów i w przyszłym roku stanąć na ślubnym kobiercu ;)

@ann9 poród musi trochę trwać, jest kilka faz, dziecko musi wykonać ciężką pracę aby przebić się przez drogi rodne, sama ostatnia faza parcia nie powinna trwać dłużej niż godzinę ale najwięcej czasu idzie na rozwarcie, jak skurcze są za słabe to można chodzić, skakać na piłce, ogólnie aktywny poród skraca jego czas ;) a co do tych 2 godzin to warto o to zadbać aby dziecko było jednak skórą do skóry z Tobą, zazwyczaj wtedy też dziecko pierwszy raz pije mleczko z piersi :) jeżeli poród był fizjologiczny nikt nigdzie nie zabiera dziecka, ogólna ocena, ważenie, mierzenie itd. odbywa się przy Tobie :)

Do góry