Dokładnie, pierwsze porody nie są najczęściej ekspresowe, ja też myślałam, że zmieszczę się w sześciu godzinach od odejścia wód w tu psikus i trzeba było jeszcze dorzucić trochę kasy do parkomatu [emoji23] choć 10 godzin i to przy powikłaniach uważam za dobry wynik a faceci to od kiedy tacy znawcy? Niech coś mądrego poczyta a potem Ci doradza [emoji14]o, to mnie pocieszyłaś ja to mam nadzieje kichnąć i wypchnąć w parę sekund dzidzię
jak tak to oki, bo myślałam, że to już ma się skończyć, a chłop mi tu gada, ze jak to że już nie powinnam
dzięki dziewczyny
reklama
Mi też spadła na początku bardzo hemoglobina. Dostałam żelazo (tardyferon) i w ciągu miesiąca od razu poprawa. A co Ty dostałaś?Zmiana pewnie by dała ale wizytę mam dopiero 12.06
Kaska_96
Fanka BB :)
Sorbifer DurulesMi też spadła na początku bardzo hemoglobina. Dostałam żelazo (tardyferon) i w ciągu miesiąca od razu poprawa. A co Ty dostałaś?
Ja jestem w 17-tym i mi się zdarza. Nie ustąpiły mi jeszcze tak zupełnie mdłości ale jest o niebo lepiej.dziewczyny, jestem w 15tydzien 5 dzien a jeszcze dzisiaj wymiotowałam, czy to juz nie powinno ustąpić?
Antonia2016
Na pewno zdążysz jeśli to Twój pierwszy poród :-)hej hehe to mój pierwszy poród, mam nadzieję, że jednak zdąrzę, a jak nie no to będzie mega psikus, nie wiem co wtedy zrobię, ale chyba zrobię tak jak ty i przejdę się po szpilalach, ten na kraśnickiej (ale skoro ty jesteś z drugiej strony i zdązysz na kraśnicką, to ja zdązę tam, bo to 25 min drogi ) kurde poród w wodzie tam? suuper, super super, a moge wiedziec jak twoj lekarz sie nazywa?
KotekPsotek
Hejka, w Zgorzelcu tez pogoda pochmurna:/ troche sie wyspalam. Mam tak ze w nocy jak wstaje na siku ( to zazwyczaj jest godz.3 w nocy) to potem nie umiem zasnac do 5. O 4 maz sie bidzi do pracy jak ma na ranna zmiane i wtedy nie spie tez... O 5 wzielam ksiazke i do 6 czytalam.a potem do 7 zasnelam - o 7 budzimy sie z Emilka do przedszkola. Czulam sie jak zombie. Wiec godz.temu postanowilam zrobic sobie kawe.mimo ze pisalam wam ze sam zapach mnie odstrasza ale dalam duuuzo mleka migdalowego.Wypilam i jest ok.
Takze powrocilam do mojego picia kawy
Dziewczyny wytlumaczcie mi na czym polega zamknieta grupa i czemu po jakims czasie ludzi sie z niej wyrzuca? To moje pierwsze forum wiec stad pytanie.
Zycze wszystkim milego dnia!
Dziewczyny wytlumaczcie mi na czym polega zamknieta grupa i czemu po jakims czasie ludzi sie z niej wyrzuca? To moje pierwsze forum wiec stad pytanie.
Katia ja nadal nie tykam kawy sam zapach mnie odpycha
Ann za kazdym razem marzy mi sie taki szybki porod drugi.u mnie trwal dluzej niz pierwszy. Przy pierwszym bylam o 11 na porodowve a urodzilam po 21, drugi po 23 a urodzilam po 7, nocne porody sa najgorsze, zwlaszcza jak caly dzien sie chodzilo zeby rozkrecic akcje...
Ann za kazdym razem marzy mi sie taki szybki porod drugi.u mnie trwal dluzej niz pierwszy. Przy pierwszym bylam o 11 na porodowve a urodzilam po 21, drugi po 23 a urodzilam po 7, nocne porody sa najgorsze, zwlaszcza jak caly dzien sie chodzilo zeby rozkrecic akcje...
Karolka2106
Ojej to nie jest zbyt pocieszające heheAnn spokojnie zazwyczaj pierwszy porod jest bardzo dlugi I zaczyna sie powoli, mozesz rodzic nawet dobe. Jak bys miala rodzic wczesniej to pewnie lekarz cie poinformije, ze cos zaczyna sie dziac np. Rozwarcie co do wymiotow, to pojedyncze sa ok, chyba ze caly dzien zygasz , ja wczoraj przy tancach z synem przy dwoch obrotach tak mnie zemdlilo ze zdazylam dobiec do zlewu
Ewka ja wyprasuje ze wzglad na estetyke, nie przesadzam z "wyparzaniem" j ak przy pierwszym dziecku
Co do watrobki, kawalek mozna zjesc
@89Katia mi kawki proszę
Ja też prasuje ale bardziej ze względu na to żeby tyle ciuchy jakoś wyglądały niż na bakterie
Dzien dobry,
Kielce tez pochmurne i deszczowe. Az ja zalapalam dzis jakis dołek. Jak leżę to już nie czuje macicy jak wczesniej, sikam tez mało, ale przeciez na wizycie w pon wszystko bylo dobrze, wiec nie wiem skad tak mam. Dodatkowo ciagle moja babcia mi daje do zrozumienia, ze to wstyd jak bede miec dziecko bez slubu koscielnego, chyba w koncu przestanę ją odwiedzać, bo strasznie mi na nerwy działa. Ona taka wielce pobożna, a zamiast pomodlic sie o zdrowie prawnuczki to ją interesuje co pomysli dalsza rodzina i sąsiedzi. Wiecie, że jak pierwsza ciaze poronilam to stwierdzila, ze to na pewno byl znak, bo bylo bez ślubu itd itd. No masakraaaa, chociaz sie wygadalam
@Mycha07 ja tez mam cigle jakby napuchniety nos i krew przy dmuchaniu. Najczęściej rano. Wydzieliny chyba tez troche wiecej niz wcześniej
Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
Kielce tez pochmurne i deszczowe. Az ja zalapalam dzis jakis dołek. Jak leżę to już nie czuje macicy jak wczesniej, sikam tez mało, ale przeciez na wizycie w pon wszystko bylo dobrze, wiec nie wiem skad tak mam. Dodatkowo ciagle moja babcia mi daje do zrozumienia, ze to wstyd jak bede miec dziecko bez slubu koscielnego, chyba w koncu przestanę ją odwiedzać, bo strasznie mi na nerwy działa. Ona taka wielce pobożna, a zamiast pomodlic sie o zdrowie prawnuczki to ją interesuje co pomysli dalsza rodzina i sąsiedzi. Wiecie, że jak pierwsza ciaze poronilam to stwierdzila, ze to na pewno byl znak, bo bylo bez ślubu itd itd. No masakraaaa, chociaz sie wygadalam
@Mycha07 ja tez mam cigle jakby napuchniety nos i krew przy dmuchaniu. Najczęściej rano. Wydzieliny chyba tez troche wiecej niz wcześniej
Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Do zamkniętego forum mają dostęp tylko osoby, które zostały dodane przez moderatora. Nie może tego czytać, ani komentować nikt z zewnątrz. Teraz jesteśmy ogólnodostępne i każdy może tutaj nas czytać. Na zamkniętym będziemy tylko w swoim gronie, co zwiększy naszą prywatność i komfortHejka, w Zgorzelcu tez pogoda pochmurna:/ troche sie wyspalam. Mam tak ze w nocy jak wstaje na siku ( to zazwyczaj jest godz.3 w nocy) to potem nie umiem zasnac do 5. O 4 maz sie bidzi do pracy jak ma na ranna zmiane i wtedy nie spie tez... O 5 wzielam ksiazke i do 6 czytalam.a potem do 7 zasnelam - o 7 budzimy sie z Emilka do przedszkola. Czulam sie jak zombie. Wiec godz.temu postanowilam zrobic sobie kawe.mimo ze pisalam wam ze sam zapach mnie odstrasza ale dalam duuuzo mleka migdalowego.Wypilam i jest ok.
Przypominam, że 1.06 startujemy z zamkniętym forum jeśli jakaś listopadowa mama 2017 nas podczytuje i chciałaby dołączyć to już jest ostatni dzwonek zapraszamy!