reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Ale duzo napisalyscie;-)
Moja wizyta trwala cale 5min poprawiono mi recepte, doktorek sie usmial ze luty mu w glowie a nie maj.
A co do mojego uzebienia powiedzial ze wyrwac moge po 20tyg teraz moge leczyc plombowac itd wiec juz sie zapisalam na poniedzialek. We wtorek wizyta mam miec wszystkie wyniki lacznie z genetycznego i zobaczymy czy nie bedzie jakiejs infekcji w moczu to zrobimy cytologie. Doktorek stwierdzil ze skoro juz nie plamie to krwiak pewnie sie wchlonol ale nakaz oszczedzania sie jest nadal.
Zapytalam sie o te magiczne ruchy dziciaczka i powiedzial ze napewbo sa to ruchy bo z jelit nie siegaly by pod spojenie lonowe. Tak wiec wpisuje sobie w kalendarzyku ciazy dzisiejszy dzien jako moment odczuwania ruchow.
Bylam po core u tesciowej i zjadlam jej prawie cala salatke z kiszonej kapusty. To co zostalo dostalam na wynos;-)

reklama
Jeśli chodzi o body krotkie ja np zawsze używalam chociaż mój Syn był ze Stycznia ale to przeciez juz pogodowo podobnie w zimie ,w wiosne zaawsze pod pajacyki:)zawssze się sprawdziły a jeśli chodzi o długi rękaw to do pół śpioszków:)więc i te i te się przydadzą a kombinezonik wygodniejszy do zakładania i wogle przyjemniejszy ten z misia dla maluszka takiego ale wiadomo jak snieżyca nas zaskoczy to może i lepiej dokupić też zwykły.

Jeśli chodzi o body krotkie ja np zawsze używalam chociaż mój Syn był ze Stycznia ale to przeciez juz pogodowo podobnie w zimie ,w wiosne zaawsze pod pajacyki:)zawssze się sprawdziły a jeśli chodzi o długi rękaw to do pół śpioszków:)więc i te i te się przydadzą a kombinezonik wygodniejszy do zakładania i wogle przyjemniejszy ten z misia dla maluszka takiego ale wiadomo jak snieżyca nas zaskoczy to może i lepiej dokupić też zwykły.
Ja mam dziecko z czerwca więc moge sie tylko od Was uczyc... u nas królowały body najlepiej jak najciensze oczywiście krotkie. Ale ogolnie pajacyki to moje ulubione ubranko... szybko i wygodnie dla maluszka. Jak będzie dziewczynka to kilka fajnych ciuszków mam... ale dla chłopaka na razie zero... czekam na pewność płci [emoji4]

rfxge6hhcx5oy37q.png

Co do samochodu to my mamy Nissana Primerę z dużym bagażnikiem ale przednie kółko musiałam ściągać ;)

@lena_89 na pewno można krótki rękaw wykorzystać nakładając na niego bluzkę z długim ;) ja na szczęście nic nie muszę dokupywać, dla synka dostałam sporą wyprawkę po październikowych chłopakach więc w końcu będzie jak znalazł bo moje dziecię urodzone w maju ;)

Ja z Poznania :)

@Borysiatko ja mam i zwykły kombinezon i taki misiowaty, na spacery będzie tradycyjny a do samochodu misiek ;) zima na pewno nas dorwie, jak nie w grudniu to w styczniu ;) też nie miałam żadnych kaftaników i śpiochów :)

@Hesia1911 te 2 litry to powinno się wypić ale niekoniecznie musi być woda, mogą być też inne płyny choć woda jednak najzdrowsza :)

Ja kupuje teraz muszynianke z magnezem I wapniem, do tego soki, owoce, zupy.... ostatnio organizm sam domaga sie wiecej ilosci wody ;)

Ja chyba mam infekcje? Mam duzo mlecznego sluzu, taki ciagnacy? Mialyscie tak? Czy to moze infekcja? Chociaz nic nie swedzi nie piecze

Co do ubioru, nie myslalam jeszcze, tutaj I tak praktycznie caly rok podobna pogoda. Napewno krotkie spiochy I na to pajacyk. Kombinezon kupilam w srodku polarowy na zewnatrz, nie wiem jak to sie nazywa, taki kurtkowy ;) ale chyba bedzie za duzy, wiec dokupie cos mniejszego ;)

Ostatnia edycja:
A jest tu jakaś przyszła mamusia z Wrocławia ;)

@Marika92 jeśli dobrze pamietam jest z Wrocławia

Jeśli chodzi o body na krótki to zakładałam właśnie pod pajace, albo bluzkę z długim rękawem.
Ale zazwyczaj body na długo plus polspiochy.

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

reklama
Do góry