reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

@89Katia lekarz ustalił ci płeć dziecka na podstawie wyrostka? powiedział ci jak to rozpoznaje? ja na badaniu prenatalnym też widziałam wyrostek ale nic nie mówił☺

reklama
Ja przed i na początku ciąży nastawiałam się koniecznie na CC, teraz z kolei bardzo chciałabym urodzić SN. Boję się tylko, żeby nie zamęczyć dziecka za bardzo, bo mam wąskie biodra i może być ciężko... Zobaczymy, będę rozmawiać z lekarzem jak on to widzi.
Waskie biodra nie maja nic do tego! To sa przesady, ja mam waskie a rodze dzieci sn ;)

Dla mnie to bedzie pierwszy porod ale juz rozwazam znieczulenia ;)
W uk mozna tez isc na prywatna wizyte ale to koszt 150F.. No i dojazd bo bardzo malo jest takich klinik prywatnych

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

Iśka dwa sa obowiazkowe, ale jesli maja jakies podejrzenia to jest ich duzo wiecej, z corka mialam sporo bo slabo rosla z synem juz bylo ok, ale tez mialan dodatkowe usg, wiec rzadko tak naprawde konczy sie tylko na tych dwoch. System jak w Polsce na nfz??
W Polsce niby 3 są, ale z tego co słyszę to robią usg częściej, wszystko zależy od lekarza który prowadzi ciążę i od tego, czy ma usg w gabinecie.
No ale zdecydowana większość chodzi i tak prywatnie i ma usg na każdej wizycie. U nas bardzo duża część lekarzy traktuje pacjentki na nfz jako zło konieczne. No bo po co przyjmować na nfz i się starać, skoro można zaprosić do gabinetu prywatnego i ściągnąć 150 zł w 5 minut :D

Ja chodzę prywatnie do lekarza, ale muszę przyznać, że dobry chłopina z niego. Jak się cokolwiek dzieje, czy nawet jak człowiek ma nieuzasadnione obawy, każe przyjechać do siebie do szpitala, on jest tam codziennie i bez problemu zbada, czy zrobi dodatkowe usg, oczywiście bezpłatnie. Jak pierwsza ciąża obumarła i poszłam do niego na potwierdzenie tej diagnozy (do gabinetu prywatnego), nie wziął ode mnie ani grosza. No ale mankament taki, że na nfz nigdzie nie przyjmuje.

to ja chodze z nfz do lekarza wizyta średnio co 3 tygodnie i usg mam na każdej wizycie ☺ w sumie mi sie poszczęściło bo lekarz nowy był w przychodni i krótkie terminy do niego były ☺ a do przychodni przyszłam zapisać sie na prywatną wizyte i szczęście miałam spotkać położną która powiedziała mi o nowym lekarzu ☺

to ja chodze z nfz do lekarza wizyta średnio co 3 tygodnie i usg mam na każdej wizycie ☺ w sumie mi sie poszczęściło bo lekarz nowy był w przychodni i krótkie terminy do niego były ☺ a do przychodni przyszłam zapisać sie na prywatną wizyte i szczęście miałam spotkać położną która powiedziała mi o nowym lekarzu ☺
Super, że Ci się udało tak trafić i że lekarz nie żałuje usg :)

Tutaj naszczescie traktuja Cie lepiej niz nie jeden pl ginekolog prywatnie... bylam raz , naobrazal mnie I nigdy wiecej...jak cos sie dzueje jade odrazu do szpitala I nie ma problemow , sprawdzaja wszystko ;)

reklama
Do góry