reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

@bejbi nie na łodzi byli tylko na brzegu, bo chyba Ci o rybki chodzilo :) oni nie pływają tylko wedki zarzucaja :)
@89Katia dobra reklame dalas mężowi :D mój raczej z tych lewych z obowiazkow domowych. Z mamusia mieszkal cale zycie i mu krzywde trochę zrobiła, zawsze uprane, uprasowane, on nie umie pralki włączyć. Boję sie troche jak to bedzie z malym dzieckim, ale pracuje nad nim. Co prawda ma meczaca prace i dlugo pracuje w ciagu tygodnia, wiec tez staram sie byc wyrozumiala i jakos to trzeba wyposrodkowac.
Ale powiem wam ze teraz dopiero widze jak niektore matki krzywdza swoje dzieci wyreczajac je we wszystkim za młodu. No,musialam sie tez wygadac, bo mam spadek formy [emoji14]
Myszka, dobrze ze z malym wszystko ok, obys szybko wyszla cala i zdrowa ze szpitala :)

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@bejbi nie na łodzi byli tylko na brzegu, bo chyba Ci o rybki chodzilo :) oni nie pływają tylko wedki zarzucaja :)
@89Katia dobra reklame dalas mężowi :D mój raczej z tych lewych z obowiazkow domowych. Z mamusia mieszkal cale zycie i mu krzywde trochę zrobiła, zawsze uprane, uprasowane, on nie umie pralki włączyć. Boję sie troche jak to bedzie z malym dzieckim, ale pracuje nad nim. Co prawda ma meczaca prace i dlugo pracuje w ciagu tygodnia, wiec tez staram sie byc wyrozumiala i jakos to trzeba wyposrodkowac.
Ale powiem wam ze teraz dopiero widze jak niektore matki krzywdza swoje dzieci wyreczajac je we wszystkim za młodu. No,musialam sie tez wygadac, bo mam spadek formy [emoji14]
Myszka, dobrze ze z malym wszystko ok, obys szybko wyszla cala i zdrowa ze szpitala :)

Zgadzam się z tym wyręczaniem, mój mąż na szczęście a tych co wszystko ugotuje, upiecze i złota rączka. Z kolei nad porządkiem czuwam ja:)

Ja też muszę pochwalić mojego M. Odkąd jestem w ciąży to on zajmuje się odkurzaniem, myciem podłóg, rozwieszaniem prania, zakupami itp. Tylko do gotowania go nie dopuszczam, bo ja to uwielbiam, a nie muszę przy tym używać siły :)

Dziś zrobiłam grillowanego łososia w glazurze z sosem śliwkowym, salsę z mango i komosę ryżową. Mniam!

Ja też muszę pochwalić mojego M. Odkąd jestem w ciąży to on zajmuje się odkurzaniem, myciem podłóg, rozwieszaniem prania, zakupami itp. Tylko do gotowania go nie dopuszczam, bo ja to uwielbiam, a nie muszę przy tym używać siły :)

Dziś zrobiłam grillowanego łososia w glazurze z sosem śliwkowym, salsę z mango i komosę ryżową. Mniam!
Omg :-) co za pyszności :-)

xnw40tc7sy506vxn.png

Hej dziewczyny!
to ja mojego też pochwalę, bo od roku on gotuje i wychodzi mu to wyśmienicie :)
Ja powiedziałam, że nie mam weny i chciałabym żeby on teraz pogotował i prosze , okazało się, że to prawdziwy specjalista :)

My byliśmy dzisiaj na chrzcinach, objadłam się jak dzikie prosie, a po powrocie do domu zjadłam dwa talerze domowych frytek.... poważnie zastanawiam się , czy nie lepiej było jak miałam mdłości.

Dziewczyny.... a co do przesądów, to ja w poprzednie ciąży miałam idealną piękna okrąglutką piłeczkę i dziewczynka,a wszyscy wróżyli chłopca.

Teraz też trzymam kciuki, aby była w brzuchu mała Iga, ale mój mąż obstawia chłopaka. Zobaczymy kto ma rację za jakiś czas :)

Ej no jak tak wszystkie chwalicie mezow to az mi glupio ze ponarzekalam, w koncu jak tak przemyslalam to jak moj ma wolne to sniadania on nam robi i w obiadach mi wtedy pomaga, no i w domu wszystko naprawi, kotu ostatnio drapak sam zrobil, no nie jest w koncu taki zly ten moj chlopina :D

Powiem Wam, ze moja kocica to chyba pomylila sie z psem, kladzie mi na kolanach gumową kuleczke i mialczy zeby jej rzucac. Biedna sama siedziala caly dzien i sie stesknila :D

Ej no jak tak wszystkie chwalicie mezow to az mi glupio ze ponarzekalam, w koncu jak tak przemyslalam to jak moj ma wolne to sniadania on nam robi i w obiadach mi wtedy pomaga, no i w domu wszystko naprawi, kotu ostatnio drapak sam zrobil, no nie jest w koncu taki zly ten moj chlopina :D

Powiem Wam, ze moja kocica to chyba pomylila sie z psem, kladzie mi na kolanach gumową kuleczke i mialczy zeby jej rzucac. Biedna sama siedziala caly dzien i sie stesknila :D

Moja kotka robi tak samo, normalnie aportuje jak pies :D

Mój D. czasem mnie wkurza ale bardzo dużo robi w domu, szczególnie teraz, wcześniej dzieliliśmy się po równo obowiązkami, jedyna rzecz, na którą mu pozwalam tylko w chwilach desperacji to wieszanie prania, robi to po prostu beznadziejnie ;)

Ja dziś spędziłam poł dnia na zakupach a jutro rozpoczynam przygotowania do roczku syna :)

Dobranoc!

Cześć dziewczyny, a ja dzisiaj z gorsza wiadomością :( wczoraj czułam się świetnie i myślałam że to już koniec złego samopoczucia, a dzisiaj nagle krwotok :( po prostu jak stałam nagle coś... szybko do szpitala. Na szczęście z maleństwem wszystko dobrze, nie wiadomo skąd krwawienie. Nic nie dzwigalam. Ostatnio to ciągle wręcz lenilam się. Zostawili mnie w szpitalu. Mam nadzieje ze dobrze się wszystko skończy. Tak bardzo się boje.

A te wszystkie malutkie rzeczy przecudne.

https://www.suwaczki.com/tickers/3jgx43r800ap4htu.png
Trzymaj sie !!!

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ah Ci nasi Mężowie :) o swoim tez złego słowa nie powiem. Robi w domu bardzo dużo. Choć oczywiście bywają zajęcia o które proszę go 2 dni ale zrobi ;) ale jeśli chodzi o opiekę mną czy teraz juz nami to Skarb mój Mąż.

Ja właśnie wróciłam jeszcze z badania. Miałam ponownie usg. Z maleństwem wszystko w porządku, ale jest rowniez krwiak. 5x2 cm... Nie wiadomo skąd Będą obserwować. Co będzie dalej to wszystko zależy co się będzie działo z krwiakiem. Czy się wchłonie lub wypłynie czy też zacznie wszystko odklejac.
Dopóki widzę jak fika na ekranie to jestem dobrej myśli. Dostałam leki i mam dużo odpoczywac. Wstawać tylko do łazienki.

Ps. Najprawdopodobniej chłopak :) i data przesunęła się na 5 lisopada.

3jgx43r800ap4htu.png[img]

Do góry