reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Mniam! Zjadłabym wszystko oprócz zielonych oliwek :p

Dziewczyny! Poczułam dzidziusia! Coś jak fikołek na linii majtek. Od 2-3 dni coś czułam jak leżałam na płasko, ale mówiłam sobie, ze to flaki. Ale teraz to dzidziuś!
Teraz usiadłam z podciągniętymi nogami i poczułam Małe :) cudowne uczucie! Chce jeszcze!!!!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Mniam! Zjadłabym wszystko oprócz zielonych oliwek [emoji14]

Dziewczyny! Poczułam dzidziusia! Coś jak fikołek na linii majtek. Od 2-3 dni coś czułam jak leżałam na płasko, ale mówiłam sobie, ze to flaki. Ale teraz to dzidziuś!
Teraz usiadłam z podciągniętymi nogami i poczułam Małe :) cudowne uczucie! Chce jeszcze!!!!

To nie za wcześnie? Który masz tc?

hchy43r8h8l5x99d.png

Hej dziewczyny.
Co do badań to ja dzisiaj byłam właśnie w loboratorium i przy okazji pytałam, czy do takich podstawowych badań jak morfologia np musimy być na czczo. I Pani w labo jasno mi wytłumaczyła, że jeżeli nie robimy glukozy, krzywej cukrowej albo np jakiejś próby wątrobowej, to zjedzenie śniadania NIE WPŁYNIE na wyniki :) :)

Mniam! Zjadłabym wszystko oprócz zielonych oliwek [emoji14]

Jedna przyszła mama też pisała ze zaczęła czuć ruchy dziecka od 12 tygodnia [emoji5] wiec może coś w tym jest mi czasami też wydaje się że czuje maluszka ale zaraz tłumacze sobie ze to niemożliwe [emoji5] a może jednak [emoji5] tez mam 12 tydzien teraz [emoji5]

xnw4s65gte9hv7ri.png

Jasne, ze nie czułam kopniaka i nie było go widac :) czuje, ze tam musnął mnie dzidziuś. Takie jakby trzepotanie skrzydeł motyla.
W pierwszej ciąży ruchy tez poczułam wczesnie, bo w skończonym 16tc. Wtedy to były 3 wyraźne kopniaki.
A potem cisza na długo :p

Teraz tez wiem, ze to jednorazowa sprawa i na więcej trzeba będzie czekać.

Katia chyba za wczesie ;) ja tez czuje rozne ruchy, ale dzidzia ma ok. 6cm, otoczona jest duza iloscia wod, ktore amortyzuja. Mi tez sie wydaje, ze czuje trzepotanie, ale tak logicznie myslac... chyba za wczesnie ;)

reklama
Hej dziewczyny.
Co do badań to ja dzisiaj byłam właśnie w loboratorium i przy okazji pytałam, czy do takich podstawowych badań jak morfologia np musimy być na czczo. I Pani w labo jasno mi wytłumaczyła, że jeżeli nie robimy glukozy, krzywej cukrowej albo np jakiejś próby wątrobowej, to zjedzenie śniadania NIE WPŁYNIE na wyniki :) :)
Hihi a mowia ze na wyspach sa cofnieci ;) czyli spokojnie mozna sie najesc ;) dobre wiesci

Do góry