reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Mniam! Zjadłabym wszystko oprócz zielonych oliwek :p

Dziewczyny! Poczułam dzidziusia! Coś jak fikołek na linii majtek. Od 2-3 dni coś czułam jak leżałam na płasko, ale mówiłam sobie, ze to flaki. Ale teraz to dzidziuś!
Teraz usiadłam z podciągniętymi nogami i poczułam Małe :) cudowne uczucie! Chce jeszcze!!!!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Mniam! Zjadłabym wszystko oprócz zielonych oliwek [emoji14]

Dziewczyny! Poczułam dzidziusia! Coś jak fikołek na linii majtek. Od 2-3 dni coś czułam jak leżałam na płasko, ale mówiłam sobie, ze to flaki. Ale teraz to dzidziuś!
Teraz usiadłam z podciągniętymi nogami i poczułam Małe :) cudowne uczucie! Chce jeszcze!!!!

To nie za wcześnie? Który masz tc?

hchy43r8h8l5x99d.png

Hej dziewczyny.
Co do badań to ja dzisiaj byłam właśnie w loboratorium i przy okazji pytałam, czy do takich podstawowych badań jak morfologia np musimy być na czczo. I Pani w labo jasno mi wytłumaczyła, że jeżeli nie robimy glukozy, krzywej cukrowej albo np jakiejś próby wątrobowej, to zjedzenie śniadania NIE WPŁYNIE na wyniki :) :)

Mniam! Zjadłabym wszystko oprócz zielonych oliwek [emoji14]

Jedna przyszła mama też pisała ze zaczęła czuć ruchy dziecka od 12 tygodnia [emoji5] wiec może coś w tym jest mi czasami też wydaje się że czuje maluszka ale zaraz tłumacze sobie ze to niemożliwe [emoji5] a może jednak [emoji5] tez mam 12 tydzien teraz [emoji5]

xnw4s65gte9hv7ri.png

Jasne, ze nie czułam kopniaka i nie było go widac :) czuje, ze tam musnął mnie dzidziuś. Takie jakby trzepotanie skrzydeł motyla.
W pierwszej ciąży ruchy tez poczułam wczesnie, bo w skończonym 16tc. Wtedy to były 3 wyraźne kopniaki.
A potem cisza na długo :p

Teraz tez wiem, ze to jednorazowa sprawa i na więcej trzeba będzie czekać.

Katia chyba za wczesie ;) ja tez czuje rozne ruchy, ale dzidzia ma ok. 6cm, otoczona jest duza iloscia wod, ktore amortyzuja. Mi tez sie wydaje, ze czuje trzepotanie, ale tak logicznie myslac... chyba za wczesnie ;)

reklama
Hej dziewczyny.
Co do badań to ja dzisiaj byłam właśnie w loboratorium i przy okazji pytałam, czy do takich podstawowych badań jak morfologia np musimy być na czczo. I Pani w labo jasno mi wytłumaczyła, że jeżeli nie robimy glukozy, krzywej cukrowej albo np jakiejś próby wątrobowej, to zjedzenie śniadania NIE WPŁYNIE na wyniki :) :)
Hihi a mowia ze na wyspach sa cofnieci ;) czyli spokojnie mozna sie najesc ;) dobre wiesci

Do góry