reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

A ja dziś pozwoliłam sobie na kawkę rozpuszczalna z mlekiem :)

hchy43r8h8l5x99d.png
ja dzis zrobiłam fusiastą...wypiłam pół :)

reklama
Hejka; Ale jesteśmy aktywne musiałam nadrabiać, bo od rana zalatwialiśmy sprawy, zakupy i dopiero wróciliśmy. Ja dziś szczęśliwa bo surówka z kiszonej kapustki na obiad, ziemniaki i rybka. Wczoraj zrobiłam racuszki i prawie w ogóle nie słodkie, ale nie dojadłam bo to nie ten smak. Kapusta kiszona mi się marzyła i jest;; Miłego dnia;

A mnie dziś naszło na naleśniki z twarogiem i owocami mniam, mniam [emoji4] już się nie mogę doczekać [emoji6]
Co do nacinana to mam nadzieje ze tym razem nie będzie potrzebne tak jak piszecie.
Co do rodzenia w pozycji kucajacej to czy w każdym szpitalu tak można? Ja rodziła tradycyjnie na leżaco.
Oj mnie też często żołądek boli jak zjem coś ciezszego. Dlatego póki co też raczej mało przytylam Ale w poprzedniej ciąży rozpedzilam się dopiero w 2 trymestrze i zakończyła na 20 kg [emoji53] tym razem chce się lepiej pilnować!

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
pozycja na lezaco jest po prostu wygodna dla połoznej czy lekarza. Ja przy 3 porodzie gdy tylko zobaczylam polozna ktora bedzie przy mnie od razu poprosilam ze chcę przec w poz.siedzacej i ze chcemy pepowine odcinac gdy przestanie tętnić czyli po kilku minutach nie od razu. Na to wszystko się zgodziła :)
Porod w takiej pozycji a w lezacej to niebo a ziemia!!! Dziecko wypychac nie trzeba bo samo wylatuje!! :-D serio.. dwa pierwsze razy rodziłam w standardowej pozycji z kolanami przy klatce piersiowej i.... nigdy wiecej!
Takie jest obecnie nasze prawo ze mozemy sobie zazyczyc to czy inne sprawy..
Oczywiscie są szpitale majace gleboko nasze prawa, od tych miejsc radzilabym z daleka, chyba ze mozemy sobie wykupić położną-co jest tez super sprawą.
Jesli ktoras z Was nie zna strony Fundacji Rodzić po ludzku, to Was mocno zachęcam by zajrzec na ich strone i wszystko poczytać. Poznamy swoje prawa i bedziemy pewniejsze siebie.
Ja bardzo zazdroszczę dziewczynom które moga rodzić w domach narodzin taki jest w Warszawie-cudowna sprawa.
Porod boli fizycznie-ale bol ten szybko się konczy bo dziecko wynagradza i sprawia ze widzimy sens bolu. Natomiast jesli przy porodzie musimy znosic takze ból psychiczny z powodu zachowania poloznej czy lekarza to niestety tego bolu nie zapomina się nigdy :((
Dlatego jesli tylko mamy mozliwosc wybrac sobie miejsce porodu czy poloznej to super jest z tego korzystac.
W moim miescie nie chce rodzic i porod bede miec w wojewodzkim szpitalu, 25 km od nas.

oar89n7312bz9t17.png

Aha zapomnialam napisać ze gdy rodzimy w pozycji spionizowanej połozna odbierajaca porod musi klęczeć, dlatego dla nich pozycja na lezaco jest wygodna i jesli nie zazyczymy sobie ze chcemy inaczej to bardzo mozliwe jest ze nie zaproponuja nam pozycji lepszej dla nas :/

oar89n7312bz9t17.png

hej dziewczyny! ale wy dużo piszecie!
chciałam się Was zapytać czy pracujecie? czy odkąd się dowiedziałyście o ciąży jesteście na zwolnieniu, czy planujecie iść później ?

@Mabi ja jestem od samego poczatku na l-4 ze wzgledu na ciaze zagrozona :-)

@Danielkowa ja rodzilam w pozycji lezacej i bardzo zle ja wspominam mam w pachwinach pamietke po tej pozycji skora doslownie sie porozrywala wyglada to jak rozstepy o szerokosci ok 4cm i sa bardzo glebokie jak niezagojone rany :-/ mysle ze tym razem bede miala mozliwosc wybrania sobie pozycji...

reklama
Do góry