reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Ja dzisiaj mogłabym cały czas spać. I właciwie tak jest...
Jedynie śniadanie i obiadek i dalej drzemka. Mnie dzisiaj naszło na jajko sadzone, ziemniaczki i mizerna :)

Ja planowałam pracować do końca sierpnia ale niestety z powodu pogorszenia wzroku i braku poprawy nawet przy szkłachyba jestem na zwolnieniu 3 tydzień i tak już zostanie. Ale nawet się ciesze bo drugi tydzień strasznie się czuje osłabiona i senna. Wiec mogę odpoczywać.
Z racji tego wzroku mnie już okulista powiedział ze tylko cc. Tak więc wyjścia nie mam.

reklama
hej dziewczyny! ale wy dużo piszecie!
chciałam się Was zapytać czy pracujecie? czy odkąd się dowiedziałyście o ciąży jesteście na zwolnieniu, czy planujecie iść później ?
Ja poszłam na l4 od razu jak się dowiedziałam.. Za dużo zarazków, wirusów, chorób nie wiadomo jakich w żłobku a pracując w najmłodszej grupie jestem narażona na spory wysiłek fizyczny ( dźwiganie dzieci itd. ). Grupa dzieci spora, nie miałam dla nich na początku nerwów, jak kocham dzieci tak na początku nie miałam cierpliwości a o noszeniu ich nie było mowy, wszelkiego rodzaju zapachy ( a uwierzcie w tak dużej grupie jak zacznie się tura poobiedniego przewijania to jest tragedia.. Przewijanie 7,8 kup na raz graniczyło z moją wytrzymałością :D ). Sama szefowa powiedziała że w mojej grupie spore ryzyko że jakiś maluch, oczywiście nie specjalnie, może mnie uderzyć w brzuch, cokolwiek.. Stąd taka decyzja, ale nie raz odwiedzam moje maluszki <3

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wezmę L4 teraz na wizycie bo 1 maja kończy mi się macierzyński i w tej sytuacji lepiej zostać z synkiem w domu niż wracać na chwilę do pracy ;) w poprzedniej ciąży pracowałam 6 miesięcy i uważam, że to był dobry wybór, dłuższa aktywność dostarczyła mi dużo dodatkowej energii :)

U mnie w mieście są na szczęście 4 szpitale, wybrałam najlepszy dla mnie, wspierający aktywny poród i karmienie piersią, byłam zachwycona, jeżeli można coś takiego napisać myśląc o porodzie [emoji14]

Co do dziś za dzień ogórka, widzę że mizeria, schabowy i jaja rządzą :D u mnie kupny kurczak z różna z frytkami, sama przygotuję jedynie sałatę z rukoli, szpinaku, pomidorów i mozzarelli, mniami :D

Co do dziś za dzień ogórka, widzę że mizeria, schabowy i jaja rządzą :D u mnie kupny kurczak z różna z frytkami, sama przygotuję jedynie sałatę z rukoli, szpinaku, pomidorów i mozzarelli, mniami :D

Mniam!!!!! Ta sałatka będzie teraz za mną chodzić!!!

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

Ja dzisiaj mogłabym cały czas spać. I właciwie tak jest...
Jedynie śniadanie i obiadek i dalej drzemka. Mnie dzisiaj naszło na jajko sadzone, ziemniaczki i mizerna :)

Ja planowałam pracować do końca sierpnia ale niestety z powodu pogorszenia wzroku i braku poprawy nawet przy szkłachyba jestem na zwolnieniu 3 tydzień i tak już zostanie. Ale nawet się ciesze bo drugi tydzień strasznie się czuje osłabiona i senna. Wiec mogę odpoczywać.
Z racji tego wzroku mnie już okulista powiedział ze tylko cc. Tak więc wyjścia nie mam.
Mialam taki sam obiad

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wezmę L4 teraz na wizycie bo 1 maja kończy mi się macierzyński i w tej sytuacji lepiej zostać z synkiem w domu niż wracać na chwilę do pracy ;) w poprzedniej ciąży pracowałam 6 miesięcy i uważam, że to był dobry wybór, dłuższa aktywność dostarczyła mi dużo dodatkowej energii :)

U mnie w mieście są na szczęście 4 szpitale, wybrałam najlepszy dla mnie, wspierający aktywny poród i karmienie piersią, byłam zachwycona, jeżeli można coś takiego napisać myśląc o porodzie [emoji14]

Zazdroszczę. Ja po dzisiejszej sesji w toalecie tylko wafle ryżowe.

reklama
My wlasnie jemy hamburgery wlasnej roboty ;)
Niby nie chce jesc ale jak zobacze to nachodzi mnie ochota,co bardzo mnie cieszy, ze zaczynam jesc! Najpierw przytylam 2kg, pozniej w szpitalu z nerwow schudlam 2kg , teraz tylko 1kg na plusie. A brzuch wielki! ;)

Do góry