A ja jem czwartą pomarańcze mmmm pyszne i kwaśne ;p a obiad - kurczak w sosie śmietanowo - ziołowym i kluski na parze do tego brokuły
Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja od początku jestem na zwolnieniu. Akurat jak zaszłam w ciążę miałam złamaną prawą rękę i byłam na zwolnieniu u ortopedy. Jeszcze nie wyleczyłam ręki. Tak mi się wszystko zbiegło w czasie. Dopiero od ponad tygodnia jestem na zwolnieniu ciążowym.hej dziewczyny! ale wy dużo piszecie!
chciałam się Was zapytać czy pracujecie? czy odkąd się dowiedziałyście o ciąży jesteście na zwolnieniu, czy planujecie iść później ?
Ostatnio ciągle boli mnie głowa to mam nadzieję ze ta kawka coś zadziała. Proszków nie chce narazie brać. Ja muszę ogarnąć jakieś lżejsze jedzonko bo za szybko przytyje. A tendencje do tycia to ja mam :/
Zamien kawe na wode, pisalam o tym wczesniej, teraz organizm potrzebuje wiecej wody, pierwszy znak odwodnienia do bol glowy. Kawa wyplukuje dodatkowo magnez z organizmu.
hej dziewczyny! ale wy dużo piszecie!
chciałam się Was zapytać czy pracujecie? czy odkąd się dowiedziałyście o ciąży jesteście na zwolnieniu, czy planujecie iść później ?
hej dziewczyny! ale wy dużo piszecie!
Ja tez dziś ratowałem się kawę i pomogło uff [emoji3]
Dobrze wiedzieć. Muszę się pilnować i pic więcej może te bóle odpuszcza, bo ostatnio przez te zmiany często mnie pobolewa głowa.
Ja pracuje i na razie nie planuje L4 .... co więcej dziś dostałam awans, którego się nie spodziewałam ... jestem mega zadowolona [emoji3]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
To u mnie pionizacja i prysznic była dopiero 6 godzin po porodzie a i tak było mi słaboPrzy pierwszym porodzie tez mozna uniknac naciecia ja trafilam na swietna mloda polozna, ktora byla uczona juz "po nowemu" i nie ciachala jesli nie bylo potrzeby. Wazne jest aby sluchac poloznej i przec wtedy kiedy mowi dwie godziny po porodzie kazali mi sie wykapac (to akutat uwazam za nieporozumienie, bo wszystkim dziewczynom z ktorymi rozmawialam zrobilo sie slabo) moja kapiel wygladala tak, ze weszlam pod prysznic i zaraz zrobilo mi sie slabo wiec wyszlam i gdyby nie to, ze obok byla toaleta i zdazylam usiasc to stracilabym przytomnosc. Po chwili polecialam na noworodki zobaczyc Alanka, bo byl owiniety pepowina i urodzil sie z 7 pkt wiec wzieli go na obserwacje. Polozne pytaly kiedy urodzilam ze biegam juz po oddziale normalnie siedzialam, wiadomo dyskomfort byl, bo jednak przeszly przeszlo rzeze mnie 2900 g i 56 cm, ale peklam minimalnie i szwy nie byly potrzebne. Za drugim razem chce swoja polozna, bo wiem, ze mozna trafic roznie i od progu bede krzyczala ze nie chce naciecia
Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom