reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Ja nie....

hchy43r8h8l5x99d.png
Ja też nie :-)

xnw40tc7sy506vxn.png

reklama
@Mimi2330 zazdroszcze Ci tej kawki :-) ja zajadam sie bananami platkami z mlekiem i ewentualbie jajko jakas lekko zupe dzisiaj pewnie zjem jajko bo ta fasolka srednio do mnie przemawia :-)

Ostatnio ciągle boli mnie głowa to mam nadzieję ze ta kawka coś zadziała. Proszków nie chce narazie brać. Ja muszę ogarnąć jakieś lżejsze jedzonko bo za szybko przytyje. A tendencje do tycia to ja mam :/

hchy43r8h8l5x99d.png

@Bezkonserwantow dziekuje za informacje. Malo pocieszajace jest to ze bole sie nasila:-/ tak wiec nie zostaje mi nic innego jak sie polozyc
Poczekajcie na bole z drugiej strony, jak zylaki odbytu zaczna sie odzywac z kazda ciaza coraz gorzej u mnie niestety... bol pod koniec ciazy bywa okropny. Ten temat jednak nalezy do tabu malo sie o tym mowi, ale czesto po porodzie, gdzie wysilek jest ogromny, powstaja hemoroidy, moga byc na zew lub w srodku, nie trzymanie moczu itd.... jest wiele niestety nie przyjemnych spraw zwiazanych z ciaza I porodem :/ Malo kto o nich mowi...

Adrianna.em twardnijace podbrzusze zdecydowanie nie jest normalnym objawem. W pierwszej ciazy niestety nie bylam tego swiadoma i myslalam ze to dziecko rusza sie, bo czulam taki dziwny ucisk (niebolesny), a przy tym robila mi sie taka twarda kulka w podbrzuszu, ale bylo mi to troche dziwne bo dopiero 13 tc skonczylam, wiec za wczesnie na ruchy...dopiero lekarz uawiadomil mnie, ze to skurcze...do konca ciazy przyjmowalam magnez z potasem i bylo ok. Zdecydowanie skonsultuj to ze swoim lekarzem ;)

Napisane na GT-I9195 w aplikacji Forum BabyBoom
Dokladnie to sa skurcze, ale bez paniki, jak to lekarz mowi macica sobie cwiczy. Nie nalezy tego bagatelizowac oczywisvie... mialam dosc wczesniej takie skurcze, nawet wykrywane byly na tej maszynie , nie pamietam jak sie nazywa, mialam rodzic wczesniej...obie ciaze przenosilam I mialam wywolywane. Najlepiej popijac magnez

Ostatnio ciągle boli mnie głowa to mam nadzieję ze ta kawka coś zadziała. Proszków nie chce narazie brać. Ja muszę ogarnąć jakieś lżejsze jedzonko bo za szybko przytyje. A tendencje do tycia to ja mam :/

hchy43r8h8l5x99d.png
Zamien kawe na wode, pisalam o tym wczesniej, teraz organizm potrzebuje wiecej wody, pierwszy znak odwodnienia do bol glowy. Kawa wyplukuje dodatkowo magnez z organizmu.

reklama
Do góry