reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Pewnie, ze tak!
A jak ogólnie się czujesz? Jak znosisz ciąże?

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017
Z racji tego że pracuje w żłobku w najmłodsze a zarazem najliczniejszej grupie poszłam już na L4.. W sumie nie chciałam się narażać na wirusy, choroby i wszystko co panuje w takim skupisku dzieci, poza tym miałam zakaz dźwigania.. A początki hmmm typowe ciążowe :D zmęczenie , mdłości, wymioty, pobolewanie brzucha szczególnie po całym dniu wieczorem ( chociaż nie wiem czemu akurat o takiej porze) iiii ciągle chodzenie siusiu :p przynajmniej czuje że jestem w ciąży :) mam nadzieję że po tym jak niestety moja siostra straciła dzidziusia w 6mc ciąży mi jednak się uda i urodzę zdrowego maluszka :) tym bardziej że właśnie dlatego od razu włączone mam leczenie przeciwzakrzepowe ( genetyczne problemy z krzepliwością, przybycie zaworu i zawału płuca w wielu 20 l.) ale ogólnie już w miarę dobrze się czuje :) a ty?

reklama
Dziewczyny piękne macie dzidziusie ❤ normalnie się rozplywam. :D
Gratuluję udanych wizyt, ja niecierpliwie czekam na swoją, a jeszcze tydzień. :)
Jestem w szoku że już poznalyscie płeć. :)

@Marika92 witaj :) przepraszam że zapytam: co Ci dolega że musisz brać te zastrzyki?

Z racji tego że pracuje w żłobku w najmłodsze a zarazem najliczniejszej grupie poszłam już na L4.. W sumie nie chciałam się narażać na wirusy, choroby i wszystko co panuje w takim skupisku dzieci, poza tym miałam zakaz dźwigania.. A początki hmmm typowe ciążowe :D zmęczenie , mdłości, wymioty, pobolewanie brzucha szczególnie po całym dniu wieczorem ( chociaż nie wiem czemu akurat o takiej porze) iiii ciągle chodzenie siusiu :p przynajmniej czuje że jestem w ciąży :) mam nadzieję że po tym jak niestety moja siostra straciła dzidziusia w 6mc ciąży mi jednak się uda i urodzę zdrowego maluszka :) tym bardziej że właśnie dlatego od razu włączone mam leczenie przeciwzakrzepowe ( genetyczne problemy z krzepliwością, przybycie zaworu i zawału płuca w wielu 20 l.) ale ogólnie już w miarę dobrze się czuje :) a ty?

Bardzo podobnie szczególnie z tym sikaniem. Nawet nie liczę ile razu dziennie chodze do toalety. W nocy zazwyczaj dwa razy.
Zmęczenie, mdłości, ból piersi i sutkow i tak jakoś leci :)
Przykro mi z powodu córeczki siostry :( dobrze, ze masz włączone leczenie. Na pewno wszystko skończy się dobrze.
Tez jestem na l4 od początku, ale moja historia jest trochę bardziej skomplikowana. Nomen omen mój pracodawca z Wrocławia na początku kwietnia został aresztowany za przekręty w pośrednictwie kredytowym. Pracownikom nie płacił już od lutego. Czeka mnie walka o własne pieniądze :( ech, nawet nie chce mi się o tym myśleć :(

Dziewczyny piękne macie dzidziusie ❤ normalnie się rozplywam. :D
Gratuluję udanych wizyt, ja niecierpliwie czekam na swoją, a jeszcze tydzień. :)
Jestem w szoku że już poznalyscie płeć. :)

@Marika92 witaj :) przepraszam że zapytam: co Ci dolega że musisz brać te zastrzyki?

Genetyczna tendencja do problemów z krzepliwością w momencie zawirowań hormonalnych (miałam 20 lat i przeszłam zator i zawał płuca po antykoncepcji
..) a że genetyczna to wiem po przypadku siostry.. Zrobiła badania genetyczne po utracie dziecka i na bank mam to samo ale sam fakt przebycia mojej choroby był wskazaniem do włączenia leczenia od razu bo to zagraża i mnie i maluszkowi.. Clexane i do tego acard :) dajemy radę :)

Ja robie 2 zastrzyki codziennie do tego co tydzien w pn przetaczanie przeciwcial. To przejsciowe niedogodnosci, mam nadzieje, ze los mi corunia zrekompensuje :)
A propos coruni...umowilam prywatne usg zeby okreslic plec na 13tc +kilka dni bo tutaj udg ok 10tc potem ok 20tc
Jeszcze miesiac bede czekac bo dopiero mam 9tc
Ja na szczęście jeden, wieczorami... Trudno, tak jak mówisz rekompensata w dziecku :) zdrowym :)

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt [emoji4]

@estrelicia ja tez się wybieram do Dudarewicza ale na połówkowe.
Byłam również u niego w pierwszej ciąży i potwierdzam jest bardzo dobrym specjalistą.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Bardzo podobnie szczególnie z tym sikaniem. Nawet nie liczę ile razu dziennie chodze do toalety. W nocy zazwyczaj dwa razy.
Zmęczenie, mdłości, ból piersi i sutkow i tak jakoś leci :)
Przykro mi z powodu córeczki siostry :( dobrze, ze masz włączone leczenie. Na pewno wszystko skończy się dobrze.
Tez jestem na l4 od początku, ale moja historia jest trochę bardziej skomplikowana. Nomen omen mój pracodawca z Wrocławia na początku kwietnia został aresztowany za przekręty w pośrednictwie kredytowym. Pracownikom nie płacił już od lutego. Czeka mnie walka o własne pieniądze :( ech, nawet nie chce mi się o tym myśleć :(

Ojej współczuję.. Ja jeśli chodzi o finanse sytuację mam klarowną, a dodatkowo zastanawiam się nad wyjazdem do chłopaka do Norwegii i porodem właśnie tam :) podobno świetna opieka :)

Marika witaj :) mamy jedne z najmłodszych dzieciaczków ;)
Anusiak Bezkonserwantów LayDeek gratuluje udanych wizyt :)
Mam nadzieję, że 16 maja też poznam płeć. 5 maja też mam wizytę, ale to chyba za wcześnie będzie. Lekarz do którego chodzę jest podobno bardzo dobry, więc mam nadzieję, że uda mu się coś zobaczyć :) od samego początku mam przeczucie, że to córeczka będzie (z Alankiem czułam, że chłopiec, chociaz wmawiałam sobie, ze może dziewczynka ;) ) i jak okaze się, że chłopak, to rozczaruję się :D a tak powaznie, to też jestem zdania, że płeć nie jest ważna, ważne żeby maluszek był zdrowy... mam dużo ubrań po Alanku, więc z ekonomicznego punktu widzenia chłopiec jest lepszą opcją :D

Jak już wszystkie na 100 % poznamy płeć, to możemy założyć grupę na fb i te które będą miały dzieciaki innej płci niż poprzednie mogą posprzedawać rzeczy ;) sama mam chyba 6 wielkich worów z chłopięcymi ubrankami ;)

reklama
Czy któraś z was musi robić sobie zastrzyki z clexane?? Macie jakieś odczucia?? Ja po miesiącu już się przyzwyczaiłam do robienia sobie zastrzyków sama, ale nie ukrywam że to nic przyjemnego... W moim wypadku bez tego nie ma możliwości donoszenia ciąży a i gorzej ja mogę paść ,, trupem,,... Jak jest u was?? Znalazłam forum bo trochę mi źle samej (chłopak w Norwegii) . Stąd tyle pytań :)
Ja się kuje codziennie :-) dla mnie norma

xnw40tc7sy506vxn.png

Do góry