reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Cześć laski
Gratulacje udanych wizyt i poznania płci! Coraz bardziej maleństwa przypominają człowieka <3
@Mycha07 jak tam synek?

a co do płci to ja na początku byłam pewna, że dziewczynka, ale teraz coś czuję że będzie chłopak. Ciekawe co wyjdzie i kiedy się dowiemy.. Dla dziewczynki łatwiej by było z imieniem, bo bardzo podoba mi się imię Kornelia (chociaż mężowi jeszcze nie przedstawiałam tej propozycji :D ), dla chłopca nie mam pojęcia. Myślę o Mikołaju, ale to na razie tylko wstępne zamysły. Ostatnio dużo Jaśków, Staśków, Leosiów.. imiona bardzo ładne, ale kurcze wszędzie o nich słyszę.
Płeć dziecka też mi jest obojętna, w końcu to pierwsze :D Chociaż jeżeli miałabym mieć w przyszłości drugie dziecko to chyba chciałabym najpierw mieć chłopca... może dlatego, że sama zawsze marzyłam o starszym bracie. Mam dwóch, ale młodszych + siostrę :D

Mnie czeka nocka w pracy, jak ja bym chciała już być po wizycie i powiedzieć o ciąży...

reklama
Hej!
Wczoraj ból głowy dał mi nieźle popalić i zasnęłam przed moim dzieckiem :p dziś na razie jest ok.

Chyba nie ma znaczenia jaka plec, obie potrawia dac niezle popalic ;) a relacji beda takie jakie sami sobie stworzymy ;) mi juz obojetnie co bedzie, juz je kocham... <3

Podpisuje się pod tym całkowicie :)

@lena_89 no to niestety podobną sytuację mamy, z tym, że mi jeszcze moja firma ma wypłacać l4 i macierzyński :( :(:( dlatego działam już w Zusie. A u Ciebie z tym wyrokiem sądu jak komornikowi nie uda się ściągnąć kasy to idź do Funduszu Świadczeń Gwarantowanych. Oni w takich sytuacjach wypłacają kasę.

@Marika92 na szczęście finansowo nie jest tak źle. Moja wypłata to byłą wypłata na oszczędności i jakieś większe przyjemności. Co nie znaczy, że zamierzam odpuścić pracodawcy i będę walczyć o pieniądze, które mi się należą. Jak się to wszystko podsumuje to wychodzi naprawdę duża kwota.

@Emsi* co tam u Ciebie? Dalej jesteś taka zapracowana?

Miłego dnia! :)

@Mycha07 nie martw sie ja tez mam zgage juz druga noc cierpialam z jej powodu :-( przy corci mialam ale wydaje mi sie ze pozniej. Moze to od nadmiaru cytryny w moim przypadku dzisiaj jej sobie odmowie i zobacze jak minie noc. Wymioty i mdlosci tez mam nadal i zastanawiam sie czy nie bede tym przypadkiem co do konca ciazy bedzie sie zmagal z mdlosciami :-/ oby nie

Współczuję Wam dziewczyny tej sytuacji w pracy. W dodatku w takim stanie :(

Mnie piersi (w zasadzie to jedna, bo druga od początku w ogóle nie boli praktycznie) bolą teraz głównie wieczorami i nad ranem. Mdłości miałam w nocy okropne. Cieszę się, bo teraz u mnie to jedyny znak, że ciąża rośnie, jakby mi to ustąpiło, chyba bym panikowała na całego :D
a jutro wizytaaaa... :D :D

reklama
Do góry