reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Ja za ewentualną wymiana jestem za :) ja mam kartony ubranek po córce :)
Marika, ja już jestem w drugiej ciąży na clexane. Wcześniejsze dwa poronienia mogły być przyczyna problemów z krzepliwością, choć żadne badania tego nie potwierdziły.
Biorę rano acard, wieczorem clexane. Do tego luteine dopochwową 100 i letrox 50. Także zestawik ciekawy.

reklama
Z racji tego że pracuje w żłobku w najmłodsze a zarazem najliczniejszej grupie poszłam już na L4.. W sumie nie chciałam się narażać na wirusy, choroby i wszystko co panuje w takim skupisku dzieci, poza tym miałam zakaz dźwigania.. A początki hmmm typowe ciążowe :D zmęczenie , mdłości, wymioty, pobolewanie brzucha szczególnie po całym dniu wieczorem ( chociaż nie wiem czemu akurat o takiej porze) iiii ciągle chodzenie siusiu [emoji14] przynajmniej czuje że jestem w ciąży :) mam nadzieję że po tym jak niestety moja siostra straciła dzidziusia w 6mc ciąży mi jednak się uda i urodzę zdrowego maluszka :) tym bardziej że właśnie dlatego od razu włączone mam leczenie przeciwzakrzepowe ( genetyczne problemy z krzepliwością, przybycie zaworu i zawału płuca w wielu 20 l.) ale ogólnie już w miarę dobrze się czuje :) a ty?
O ja witaj nowa mamo i uwazaj na siebie!!!

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Marika ja też pracowałam w żłobku, tzn do końca listopada, bo zwolniłam się ;)
Katia wiem coś o tym...mój były pracodawca leci mi prawie 7 tys zł...pozew jest już w sądzie, sprawa wygrana, ale nie wiem czy kiedykolwiek zobaczę moją kasę, bo firma już zamknięta, on nie interesuje się niczym, bo żłobki były na jego żonę, a ona ma już komornika, bo ZUSu też nam nie płacił, poza tym nabrał kredytów dofinansowań i ona teraz spłaca...a niestety żyjemy w Polsce gdzie pracownik jest na szarym końcu...
Inka ja też marzę o córce, ale dla mnie najważniejsze żeby dzidziuś był zdrowy, płeć to rzecz drugorzędna :)

to chyba racja
ale tam i tak każdy woli swoje rówieśnicze towarzystwo
zdjęcia MEGAAAAA
i mamy pierwszą parkę
ja tam wolę chłopa, bo łatwiejszy dla rodziców do wych.
ale chyba będzie córcia, bo wcisnęła się sprytnie
normalnie babiniec mój M będzie miał
mam już zadyszki, co to będzie w lato
i mięśnie mi dygocą

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt [emoji4]

@estrelicia ja tez się wybieram do Dudarewicza ale na połówkowe.
Byłam również u niego w pierwszej ciąży i potwierdzam jest bardzo dobrym specjalistą.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Kurde mnie raczej nie uda się już u niego zrobić genetycznego. Ale może też pójdę na połowkowe chyba już teraz trzeba się umawiać żeby znów udało się wygrać termin.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Corek mozna moec tuzin ale same chlopaki i brak cory to slabo.
niektórzy mawiają odwrotnie ;)
z synami mozna miec bardzo dobrą relację jeśli sie ją buduje od pierwszych dni, a z córkami to moze być fajnie a moze byc i niefajnie. Moje dwie znajome nie utrzymują z matkami relacji-zycie pisze rozne scenariusze.
Ja nastawiam się ze bedzie 4 syn :-D tak miala moja babcia i tak mi sie zqwsze marzyło-ze to taka duma dla kobiety miec taką obstawę obok ;)
Jesli bylaby corka rowniez bym sie cieszyła. Nie rozumiem ludzi ktorzy denerwują się na płeć... kocha się bo to moje dziecko a nie że dziewczynka czy chłopak!!
Moja szwagierka powiedziala mi ze moze tym razem WRESZCIE bedzie córka... no serio tak nie mysle :) Co to za podejscie :/

oar89n7312bz9t17.png

Oj dziewczyny nie nadrobie co pisalyscie, ledwie dzien mi starcza, mam mase pracy...
Wizyte mam za tydz. I wkoncu zobacze malucha. Meczy mnie juz zgaga, brzuch rosnie jak szalony, ciagle mam mdlosci... to chyba nigdy nie minie :/
Mam nadzieje, ze u was wszystko idziie po dobrej mysli :)

reklama
Do góry