reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2017

Z tymi włosami to, zes mnie nie pocieszyła [emoji26][emoji26][emoji26]

f2w39n73te1rwg8n.png

Wiem, wiem... też mi się to nie podoba :( no ale przy takiej burzy hormonów to nie uniknione...

reklama
Boże… ja umrę za chwilę… dzisiaj to jest jakaś masakra… śpię, dosłownie śpię z otwartymi oczami… nie mogę się ogarnąć. Czuję się jakbym była w pół świadoma... Tak nie da się pracować... Macie jakiś pomysł jak "się obudzić"???

Nie no, bez przesady nie pojdę na solarium w ciąży [emoji14] Z resztą ja w ogóle nie chodze na solarium, nie lubię... ale wtedy to był dla mnie jedyny ratunek, dlatego poszłam i o dziwo pomogło :)

Ja też robiłam depilację laserową, miałam do zrobienia jeszcze jeden zabieg, ale ponieważ zaszłam w ciąże to musiałam odwołać kolejne ;) póki co nie ma tragedii, no ale odrastają... trzeba będzie wznowić zabiegi jak urodzę :)

Ja się dużo naczytałam o owłosieniu w czasie ciąży, niestety może go być więcej i to nie koniecznie tam gdzie byśmy tego chciały... i najgorzej to chyba mają dziewczyny z ciemnymi włosami i ja dokładnie takie mam :(

Ja też mam ciemne wlosy, ogólnie cierpię na wzmożone owłosienie chyba wszędzie, a na brzuchu to mam masakrę, w dodatku skórę bladą jak ściana i wszystko widać :D no ale trudno, przeżyjemy :D

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

dzisiaj czuje się nawet dobrze, tfu tfu żeby nie zapeszyć. Ale czwartek i piątek w pracy podpierała głowę rękami żeby się nie położyć. Dzidzie czuje w brzuszku więc jestem spokojniejsza, że inne objawy złagodniały.

Miałam kiedyś tę laserową depilację, ale u mnie wszystko odrosło i już nie ponawiałam zabiegów, ale to było z 7lat temu to pewnie teraz jest lepszy sprzęt i warto spróbować po porodzie

Któraś używała???
słyszałam, ale nie próbowałam. Może warto jak ma pomóc?

Dzisiaj mój M ma urodziny, ale prezent rozpakuje dopiero w listopadzie :D

A to ma znaczenie po której stronie jest?
Nie ma ;) taki eksperyment, zobaczymy ilu osobom sprawdzi się ;)

Iza to wpiszę Cie do tematu eksperymentu :D będziesz miała syna :D Nicole tez sprawdziło się ;)

Ja mam Philips Lumea, ale nie zdążyłam przeprowadzić wszystkich zabiegów wg harmonogramu ;) włosków mam mniej, ale nadal są ;) W listopadzie przetestuję ponownie ;)

Hej :) podczytuję Was już jakiś czas, ale dopiero dzisiaj się witam... :) też mam termin na listopad... tzn... byłam w sobotę u lekarza, z OM wynikał 7 tydzień, ale serduszka nie było słychać... gin wyliczyła, że to 5+1 i mam w tym tygodniu przyjść jeszcze raz kontrolnie. A w razie, jak pojawi się plamienie, to na IP... Musi być wszystko w porządku! To moja druga ciąża, mam synka z 2014 roku :) tabletki odstawiłam w sierpniu, ale dopiero teraz się udało. A wiedziałam, że to to, jak mój jadł grześka, i mi tak chipsami śmierdział :D podejrzewam, że w tej czekoladzie jest sporo tłuszczu tak jak i w chipsach ;)
Co do pracy to właśnie dostałam awans, ale u nas jest coś takiego jak "okres próbny" po awansie- więc póki co nic nie chcę mówić :) mam nadzieję, że będę się dobrze czuć, bo w poprzedniej ciąży wymiotowałam do 4 miesiąca i na początku sporo schudłam ;) trochę pobolewa mnie podbrzusze, ale radzę sobie nospą...

@lena_89 też mam philips lumea i przeprowadziłam większość zabiegów przed ciążą, efekty były już na prawdę zadowalające, ale teraz wszystko wróciło, włoski poodrastały w moment dosłownie. Ahh te hormony... :p
No ale urządzenie nie zając, nie ucieknie :)

reklama
Do góry