reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Cześć Laski!!! Qrcze dawno się ni odzywałam ja nie wiem jak was nadrobię.. mi dość że niedawno skrecilam kostkę, to jeszcze dopadło mnie i mojego synka przeziębienie..

Ogólnie czuję się nieźle.. poza dziwna apatia..

Mam pytanie robilyscie już TSH w ciąży? Jakie mieście wyniki?
Buziaki

0mlp3eea9ecaa9e9.png
Tak robilam przed ciaza i zaraz po tym jak sie dowiedzialam. Mialam w normie. Mam powtorzyc za 2-4 tyg tsh i ft4 jesli tsh bedzie powyzej 2,5 mam sie zglosic do endokrynologa

m3sxskjo6qsoarci.png

reklama
Jesli od razu deklarujesz, ze chcesz przebywac 12mcy to dostajesz 80% wynagrodzenia. Jesli najpierw deklarujesz
Albo druga opcja przez 26 tygodni dostajesz 100%, a pozniej reszte urlopu rodzicielskiegio 60%.
Ja bylam od razu na rok i dostawalam 80%

Dokładnie tak :) Można też zrobić tak:
- 6 msc macierzyński 100%
- 1 rok 1/2 rodzicielski 30% + 1/2 etatu

Ja właśnie zastanawiam się nad taką opcją, bo w czasie tego 1/2 etatu zawsze mogłabym wykorzystać zaległy urlop co dałoby mi około 8-9 msc całkowicie wolnego i potem przez kilka miesięcy tylko pół etatu. Z finansowego punktu widzenia bardziej mi się to opłaca. Tylko wiadomo, że łatwo jest teraz mi mówić, a nie wiem co pokaże rzeczywistość. Pomyślę nad tym bliżej rozwiązania :)

Cześć Laski!!! Qrcze dawno się ni odzywałam ja nie wiem jak was nadrobię.. mi dość że niedawno skrecilam kostkę, to jeszcze dopadło mnie i mojego synka przeziębienie..

Buziaki

0mlp3eea9ecaa9e9.png

Ja robiłam miesiąc temu i miałam 2,06. Dzisiaj robiłam po raz kolejny. Ciekawa jestem jaki będzie wynik.

Buziaki

0mlp3eea9ecaa9e9.png

Ja badałam razem z beta i miałam 2,19. Ginekolog zlecił kontrole u endokrynologa. W poniedziałek powtarzam tsh a we wtorek mam wizyte

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

Lekarz powiedzial ze mozliwe ze sobie cos naciaglam przy klozeciku ale jeszcze zlecil usg bo moze z trzustka cosik sie dziac moge brac nospe tyle rewelacji u mnie

Witam wszystkie przyszłe mamy gratuluje kreseczek:)
Ja ostatnią @ miałam 17 lutego d 17 do 19 marca plamiłam a 20 zrobiłam test który wyszedł pozytywny w środę plamiłam więc pojechałam do gin powiedział że podejrzewa ciążę i kazał zrobić betę i zadzwonić z wynikiem dodam że dostałam duphaston 2 x dziennie (sugerował żeby się nie cieszyć, bo raczej nie ma czym) przestałam plamić wczoraj zrobiłam bete wynik 79,21 zadzwoniłam do gina on mówi, ze to za niskie ze nie dobrze powtórzyć jutro a w środę na wizyte (objawy niby jak na ciąze piersi bola, powiekszyły się , zapachy czuje z kilometra, podbrzusze"ciągnie") dodam ze to moja 3 ciąża i wcale nijak sie ma do poprzednich nie wiem sama co o tym myśleć może pora zmienic gin co myślicie???

Ja ostatnią @ miałam 17 lutego d 17 do 19 marca plamiłam a 20 zrobiłam test który wyszedł pozytywny w środę plamiłam więc pojechałam do gin powiedział że podejrzewa ciążę i kazał zrobić betę i zadzwonić z wynikiem dodam że dostałam duphaston 2 x dziennie (sugerował żeby się nie cieszyć, bo raczej nie ma czym) przestałam plamić wczoraj zrobiłam bete wynik 79,21 zadzwoniłam do gina on mówi, ze to za niskie ze nie dobrze powtórzyć jutro a w środę na wizyte (objawy niby jak na ciąze piersi bola, powiekszyły się , zapachy czuje z kilometra, podbrzusze"ciągnie") dodam ze to moja 3 ciąża i wcale nijak sie ma do poprzednich nie wiem sama co o tym myśleć może pora zmienic gin co myślicie???

Koniecznie trzeba powtórzyć przyrost bety, bo jeden wynik nic nie mówi. Najważniejszy jest przyrost. Trzymam kciuki [emoji110]️

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

Musisz byc dobrej mysli

m3sxskjo6qsoarci.png

reklama
Kurde a ja dzis caly dzien czuje podbrzusze. Nie jest to mega bol ale jednak czuje sie nabrzmiala. A ze wkladam sobie dopochwowo tabletki 3 razy dziennie to czuje ze jestem tam mega twarda :( kurde pije nagietek magnez i nie mam zamiaru sie dzis ruszac z lozka. Oby szybko przeszlo ;(

m3sxskjo6qsoarci.png

Do góry