reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Lekarz powiedzial ze mozliwe ze sobie cos naciaglam przy klozeciku ale jeszcze zlecil usg bo moze z trzustka cosik sie dziac moge brac nospe tyle rewelacji u mnie
Mi jedenej lekarz mowil. By brac nospe bo nie szkodzi a drugi by brac ale jak bardzooo boli ale mimo wszystko ograniczac

m3sxskjo6qsoarci.png

reklama
Witam wszystkie przyszłe mamy gratuluje kreseczek:)
Ja ostatnią @ miałam 17 lutego d 17 do 19 marca plamiłam a 20 zrobiłam test który wyszedł pozytywny w środę plamiłam więc pojechałam do gin powiedział że podejrzewa ciążę i kazał zrobić betę i zadzwonić z wynikiem dodam że dostałam duphaston 2 x dziennie (sugerował żeby się nie cieszyć, bo raczej nie ma czym) przestałam plamić wczoraj zrobiłam bete wynik 79,21 zadzwoniłam do gina on mówi, ze to za niskie ze nie dobrze powtórzyć jutro a w środę na wizyte (objawy niby jak na ciąze piersi bola, powiekszyły się , zapachy czuje z kilometra, podbrzusze"ciągnie") dodam ze to moja 3 ciąża i wcale nijak sie ma do poprzednich nie wiem sama co o tym myśleć może pora zmienic gin co myślicie???
Hej! ale dziwny gin, tak z gory przekreślać ciążę :/
Wydaje sie, ze plamilas w terminie spodziewanej @, a z tego co sie naczytałam wiele kobiet wtedy moze miec plamienia. Na tym etapie ciazy najwazniejszy jest przyrost bety, wiec spokojnie powtórz jutro i daj znac jak wyniki.. no bo USG nic nie pokaże na tym etapie.
Jak bedzie ladny przyrost to ja bym zmienila gina, nie chcialabym zeby mnie tak potem straszył :/

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Koniecznie powtórz bhcg i zobacz czy prawidlowo przyrasta. Powodzenia!

CO do Zusu, to ja się wolę nie wypowiadac, bo prowadzę wlasną dzialalnosc i niestety moj przychód leci na łeb na szyję, bo wiadomo, nie pracuję, to nic nie zarabiam a za L4 z zusu tylko 970 zł dostanę, z czego prawie 300 muszę przelac na ubezpieczenie zdrowotne. To 690 zl mi zostanie... na macierzynskim obejmie mnie to kosiniakowe, czyli przez rok 1000 zl, ale z tego dalej 300 zdrowotnej muszę placic. No ale zdrowie dziecka teraz najwazniejsze <3

Dzięki za rady i kilka słów otuchy bo od rana siedzę w necie i czytam a nijak się to wszystko ma do tego co mówił gin mam mętlik w głowie jednego dnia ja pocieszam męża bo ma większego doła niż ja drugiego dnia odwrotnie a dziś od rana to łzy i same do oczu napływają próbuje się czymś zająć żeby nie myśleć ale nie wychodzi wcale jutro od 10 są pobrania wiec skocze może już jutro będzie wynik a co do zaparć to polecam sok jabłkowy tylko ten przecierowy ze swojego doświadczenia a z nospą to bym uwazała zawsze mi powtarzano tylko w razie konieczności

Wklejam informacyjnie notke z netu ktora mnie chyba osobiście uspokoiła bo od rana zle sie czuje i boli mnie brzusio :(

Szczególnie dotkliwe mogą być początkowe bóle związane z rozciąganiem więzadeł podtrzymujących macicę. Na samym początku ciąży faktycznie pojawiają się bóle takie, jakie zapowiadają miesiączkę. Pacjentki skarżą się też na ból kłujący i uczucie jakby „rozrywania" w kroczu - opowiada Grażyna Komnata-Gajda- Bóle te wynikają z przekrwienia spowodowanego działaniem podwyższonego poziomu hormonu - progesteronu - wyjaśnia lekarka. Niekiedy kobiety porównują to do bólu jajników innym razem do bóli menstruacyjnych. Faktem jest, że powiększająca się nieustannie macica (to właśnie w pierwszym trymestrze płód podlega najszybszemu wzrostowi) zaczyna naciskać na inne narządy wewnętrzne, przez co kobieta może odczuwać np. ucisk na pęcherz, pełność żołądka, uczucie „pociągania" głównie w pachwinach, lekkie skurcze macicy czy tkliwość pozostałych organów. Nudności, zgaga i problemy z trawieniem w późniejszym okresie mogą być również spowodowane uciskiem macicy na wątrobę i jelita. Zmniejszona ilość kwasów żółciowych sprawia, że wątroba również nie trawi pokarmu tak jak wcześniej- co z kolei powoduje hormon ciążowy, progesteron.

m3sxskjo6qsoarci.png

Dziewczyny poszukuje jakiegoś sposobu na wzdęcia. Jem normalnie, zdrowe rzeczy a odkąd jestem w ciąży mój brzuch jest jak balon i tak się czuję. Mało nie pekne. Czytałam że to może być od duphastonu. Jak temu zaradzić? Któraś z Was ma taki problem?

hchy43r8h8l5x99d.png
Bierzesz duphastan w ciazy? To przeciez obniza prolaktyne? A prolaktyna jest niezbedna do utrzymania ciazy?

@Majeczka85 dziekuje za ten tekst napewno troszke pomogl mojej rozchwianej osobce :-) ale ucisk w lewym gornym boku to chyba wynik tych lekow ktore slabo toleruje

Dziewczyny nie biore tej nospy juz i tak mam pelno lekow i poprostu przy tej kolce klade sie na lewym boku i po jakims czasie jest ulga

reklama
Do góry