reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Dzięki dziewczyny! To chwilowy spadek formy. Norma w ciąży :) Nachodzą mnie jakieś durne myśli, że mimo objawów ciążowych z dzidziusiem jest coś nie tak, że jest chory albo coś... No nic. Cierpliwość i pokora. Tak chyba sama mówiłam :p
Dobrze, że dziś piątek. Weekend spędzę z moimi chłopakami i jakoś czas zleci do poniedziałku.

Co do porodu, to miałam cc z zaskoczenia, zdążyłąm tylko zadzwonić do męża i rzucić w słuchawkę, żeby przyjechał. Był w szpitalu dokładnie o tej porze co urodził się syn.
Teraz też będę mieć cc i mąż poczeka przed salą.

reklama
Ja tez mam wachania nastrojow... nie wiem czy poradze sobie z trojka dzieci, maz praktycznie ciagle w pracy, ja musze dzieci do szkoly prowadzac I odbierac a z takim.maluszkiem I to w sezonie jesiennym moze byc ciezko :( Okropnie sie boje jak to bedzie...

Ja tez mam wachania nastrojow... nie wiem czy poradze sobie z trojka dzieci, maz praktycznie ciagle w pracy, ja musze dzieci do szkoly prowadzac I odbierac a z takim.maluszkiem I to w sezonie jesiennym moze byc ciezko :( Okropnie sie boje jak to bedzie...

Nie my pierwsze i nie ostatnie :) Jakoś damy radę! Metodą prób i błędów wypracujemy najlepszy schemat dnia.

Dziewczyny boli mnie jak diabli w brzuchu po lewej stronie u gory i sie zastanawiam czy zapisac sie do internisty czy przeczekac ten bol ... Bolalo mnie codziennie ostatnimi dniami ale przechodzilo po godzince od klozetowania a teraz nie przechodzi i zaczynam panikowac

Dziewczyny boli mnie jak diabli w brzuchu po lewej stronie u gory i sie zastanawiam czy zapisac sie do internisty czy przeczekac ten bol ... Bolalo mnie codziennie ostatnimi dniami ale przechodzilo po godzince od klozetowania a teraz nie przechodzi i zaczynam panikowac
Ja bylam na poczatku na izbie przyjec w zwiazku z bolami brzucha. W sumie z perspektywy czasu uwazam ze dobrze zrobilam bo chociaz sie upewnilam ze ciaza jest. Dzis tez mnie boli ale to od tego ze za duzo chodzilam i czestu kucalam. Wiec teraz leze i odpoczywa. Bedzie dobrze mysl pozytywnie!

m3sxskjo6qsoarci.png

Ale Wy duzo skrobiecie!
Ktoras z Was pisala, ze zastanawia sie nad podjeciem teraz pracy - ja w poprzedniej ciazy, w sumie w czasie keidy zaszlam podjelam nowa prace. Po 3 mcach jak powiedzialam pracodawcy to kazal mi isc na L4. Poszlam, wsyztsko bylo ok do momentu kiedy za L4 mial mi placic ZUS - pol roku uzerania sie z ZUSem,e i milion zasiwadczen, wyjasnien, kontoli u mnie i u pracodawcy. Ale wygrałam... Ale stresu co nie miara, bo pieniadze mi sie nalezaly a oni nie chceili wyplacic.

Jak wyglada sprawa macierzynskiego? Bo wiem ze sa dwie opcje ktos cos wiecej powie w tej kwestii? Na 14.30 ide do lekarza bo bol jest dalej cos jakby zoladkowe problemy i ta uciazliwa biegunka niech ktos na to spojrzy fachowym okiem;-) bede spokojniejsza

reklama
Jak wyglada sprawa macierzynskiego? Bo wiem ze sa dwie opcje ktos cos wiecej powie w tej kwestii? Na 14.30 ide do lekarza bo bol jest dalej cos jakby zoladkowe problemy i ta uciazliwa biegunka niech ktos na to spojrzy fachowym okiem;-) bede spokojniejsza
Jesli od razu deklarujesz, ze chcesz przebywac 12mcy to dostajesz 80% wynagrodzenia. Jesli najpierw deklarujesz
Albo druga opcja przez 26 tygodni dostajesz 100%, a pozniej reszte urlopu rodzicielskiegio 60%.
Ja bylam od razu na rok i dostawalam 80%

Do góry