reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
cześć dziewczyny :) nieśmiało piszę żeby do Was dołączyć. Może pokrótce opowiem moją historię. O dziecko staraliśmy się bardzo długo, mija już 2,5 roku. W 2016 we wrześniu wyszedł mi pierwszy pozytywny test, bardzo delikatna kreska ale była, poszłam na betę i wyszła bardzo niska 21,2, po 48h już było 15,7.. 3 dni później dostałam okres. W listopadzie postanowiliśmy postawić na cykl stymulowany: clostilbegyt + ovurell + duphaston i udało się. Było pięknie, beta przyrastała idealnie w 7tyg usłyszeliśmy serduszko, które biło jak dzwon. Niestety w 10tyg okazało się że serce przestało bić :( miałam podane tabletki a potem łyżeczkowanie. Świat nam runął...W lutym konkretnie 19 dostałam pierwszą @, w połowie cyklu poszliśmy sprawdzić czy wszystko się wygoilo. Okazało się, że endometrium idealne 11mm i pęcherzyk 21mm, lekarz kazał się starać, bo nie widział przeciwskazań. Wyobraźcie sobie nasze zdziwienie kiedy w niedzielę wyszedł pozytywny test.

Pierwsza naturalna miesiączka po poronieniu, cykl nie stymulowany, naturalny i się udało. W poniedziałek hcg wynosiło 220.9, dziś po 48H wyszło 545,4 :) czyli 147% przyrost więc bardzo ładny. Postanowiłam już więcej hcg nie robić, żeby dodatkowo się nie stresować.

Na 10 kwietnia czyli 7tydz1 umówiłam się na usg, powinno być już serduszko. Z leków przyjmuję duphaston + acard + kwas foliowy + witamina d oraz leki na niedoczynność tarczycy. Sprawdziłam też ten wynik i wyszło 0,78 ths czyli bardzo ładnie, bo zdarzało mi się mieć duże wyniki.

Mam nadzieję, że do trzech razy sztuka i się tym razem uda. Termin wg. OM wychodzi 27 listopada.
I teraz będzie dobrze :) Gratuluję:)

U mnie pierwsza core robilismy nieswiadomie. W drugiej ciazy pomylilm dni i splodzilismy druga corke dwa dni przed owacja. W tej ciazy robilismy dzidzie w 14 dc przy cyklach 28 dniowych. Oby sie udalo zeby przytrzec wszystkim nosa co sie smieja ze my to chlopca nie bedziemy mieli :(

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Tez mam cykle 28 dniowe a w tym co zaskoczylam owulacje miałam 16 dnia ;) więc żebyście znowu córci nie ustrzelili;) przynajmniej same królewny w domu :)

To teraz moja cierpliwość i pokora zostaje wystawiona na próbę :(
Pęcherzyk jest, zarodek jest, akcja serca jest. Tylko serce bije bardzo powoli :( widziałam od razu zejest nie tak. Z synem kropeczka pulsowała bardzo wyrazie, a tutaj trzeba było się dokładnie przyjrzeć.
Z om to 6tc 6dn
Z usg 6tc 3dn

W poniedziałek kolejne usg.

:(

Dziś co prawda wymiotowałam, ale oprócz tego nie mam objawów :( nie ma mdłości, wczoraj tez nie było.
Piersi bolą, ale nie wiem czy nie mniej :(

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

A ja wierzę, że będzie wszystko dobrze :) mocno trzymam kciuki :*

To teraz moja cierpliwość i pokora zostaje wystawiona na próbę :(
Pęcherzyk jest, zarodek jest, akcja serca jest. Tylko serce bije bardzo powoli :( widziałam od razu zejest nie tak. Z synem kropeczka pulsowała bardzo wyrazie, a tutaj trzeba było się dokładnie przyjrzeć.
Z om to 6tc 6dn
Z usg 6tc 3dn

W poniedziałek kolejne usg.

:(

Dziś co prawda wymiotowałam, ale oprócz tego nie mam objawów :( nie ma mdłości, wczoraj tez nie było.
Piersi bolą, ale nie wiem czy nie mniej :(

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017
Nie denerwuj się jeszcze... może się dopiero rozkręca. daj mu jeszcze czas

reklama
Do góry