reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
cześć dziewczyny :) nieśmiało piszę żeby do Was dołączyć. Może pokrótce opowiem moją historię. O dziecko staraliśmy się bardzo długo, mija już 2,5 roku. W 2016 we wrześniu wyszedł mi pierwszy pozytywny test, bardzo delikatna kreska ale była, poszłam na betę i wyszła bardzo niska 21,2, po 48h już było 15,7.. 3 dni później dostałam okres. W listopadzie postanowiliśmy postawić na cykl stymulowany: clostilbegyt + ovurell + duphaston i udało się. Było pięknie, beta przyrastała idealnie w 7tyg usłyszeliśmy serduszko, które biło jak dzwon. Niestety w 10tyg okazało się że serce przestało bić :( miałam podane tabletki a potem łyżeczkowanie. Świat nam runął...W lutym konkretnie 19 dostałam pierwszą @, w połowie cyklu poszliśmy sprawdzić czy wszystko się wygoilo. Okazało się, że endometrium idealne 11mm i pęcherzyk 21mm, lekarz kazał się starać, bo nie widział przeciwskazań. Wyobraźcie sobie nasze zdziwienie kiedy w niedzielę wyszedł pozytywny test.

Pierwsza naturalna miesiączka po poronieniu, cykl nie stymulowany, naturalny i się udało. W poniedziałek hcg wynosiło 220.9, dziś po 48H wyszło 545,4 :) czyli 147% przyrost więc bardzo ładny. Postanowiłam już więcej hcg nie robić, żeby dodatkowo się nie stresować.

Na 10 kwietnia czyli 7tydz1 umówiłam się na usg, powinno być już serduszko. Z leków przyjmuję duphaston + acard + kwas foliowy + witamina d oraz leki na niedoczynność tarczycy. Sprawdziłam też ten wynik i wyszło 0,78 ths czyli bardzo ładnie, bo zdarzało mi się mieć duże wyniki.

Mam nadzieję, że do trzech razy sztuka i się tym razem uda. Termin wg. OM wychodzi 27 listopada.
I teraz będzie dobrze :) Gratuluję:)

U mnie pierwsza core robilismy nieswiadomie. W drugiej ciazy pomylilm dni i splodzilismy druga corke dwa dni przed owacja. W tej ciazy robilismy dzidzie w 14 dc przy cyklach 28 dniowych. Oby sie udalo zeby przytrzec wszystkim nosa co sie smieja ze my to chlopca nie bedziemy mieli :(

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Tez mam cykle 28 dniowe a w tym co zaskoczylam owulacje miałam 16 dnia ;) więc żebyście znowu córci nie ustrzelili;) przynajmniej same królewny w domu :)

To teraz moja cierpliwość i pokora zostaje wystawiona na próbę :(
Pęcherzyk jest, zarodek jest, akcja serca jest. Tylko serce bije bardzo powoli :( widziałam od razu zejest nie tak. Z synem kropeczka pulsowała bardzo wyrazie, a tutaj trzeba było się dokładnie przyjrzeć.
Z om to 6tc 6dn
Z usg 6tc 3dn

W poniedziałek kolejne usg.

:(

Dziś co prawda wymiotowałam, ale oprócz tego nie mam objawów :( nie ma mdłości, wczoraj tez nie było.
Piersi bolą, ale nie wiem czy nie mniej :(

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017

A ja wierzę, że będzie wszystko dobrze :) mocno trzymam kciuki :*

To teraz moja cierpliwość i pokora zostaje wystawiona na próbę :(
Pęcherzyk jest, zarodek jest, akcja serca jest. Tylko serce bije bardzo powoli :( widziałam od razu zejest nie tak. Z synem kropeczka pulsowała bardzo wyrazie, a tutaj trzeba było się dokładnie przyjrzeć.
Z om to 6tc 6dn
Z usg 6tc 3dn

W poniedziałek kolejne usg.

:(

Dziś co prawda wymiotowałam, ale oprócz tego nie mam objawów :( nie ma mdłości, wczoraj tez nie było.
Piersi bolą, ale nie wiem czy nie mniej :(

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017
Nie denerwuj się jeszcze... może się dopiero rozkręca. daj mu jeszcze czas

reklama
Do góry