reklama
Dokładnie masz rację. Ja w pierwszej ciąży jak byłam na usg w szpitalu państwowym to lekarz nic nie widział. Zdenerwowałam się, pojechałam prywatnie tego samego dnia i usłyszałam serduszko. Nie martw się, każda ciąża wygląda inaczej, do tego sprzęt lekarze nie są idealni. Wszystko bedzie dobrze, zobaczysz. Myśl pozytywnie@89Katia, a lekarz Ci powiedział, że wolno bije, czy po obrazie usg tak stwierdzasz? W każdym gabinecie też są różne sprzęty i różnie może to być widać.
Szyjka w ciąży powinna być nisko i zamknięta i twarda. Przed porodem stopniowo się "skraca".
Antonia2016
Fanka BB :)
Jedna beta potwierdza tylko ciąże i mniej więcej który to tydzień :-) bety wykonywane po sobie w odstepie 48h pokazują czy dobrze wszystko się rozwija.Właśnie dziwi mnie że dostałam skierowanie tylko na jedną betę bez jejpowtórzenia
sylwkaq90
Witam nowe mamusie
@89Katia nie zamartwiaj się. Na pewno bedzie dobrze. Serduszko sie rozrusza.
Ja zaliczam codzinnie jedno rzyganko. Po poludniu juz jest lepiej, nie mam takich mdłości. Najgorzej rano.
Wczoraj powiedzialam juz wszystkim w przedszkolu, bo tam mam najwiecej godzin i kolezanki sie ucieszyly powiedzialy zebym szla na zwolnienie i odpoczywala. Jedna chodzila prawie do samego konca a pozniej nerwowa i na dziecku sie odbilo (starszy rocznik, wtedy sie nie chodzilo na l4).
Jutro powiem dyrekcji, mam nadzieje, ze nie powie, ze za pozno mowie. Tzn mowilam jej o ciazy, ale nie o l4.
Dzieci przychodza z takim kaszlem, zasmarkani, szkoda gadac.
Ide na drzemke
@89Katia nie zamartwiaj się. Na pewno bedzie dobrze. Serduszko sie rozrusza.
Kurcze ja czuje, ze dziewczynka, ale po tym co jem to chlopak. Hehe.. Jestesmy z mezem bardzo ciekawi.Ja kiedyś na grupę krwi czekałam chyba 2-3 dni ale w sumie najważniejsze że już masz wszystko porobione.
Mdłości mi dzisiaj dokuczaja.
U mnie nawet lekarz nie musi patrzyć, czuje że będzie syn jak nic.
U mnie podobnie sex 14.02 a owulacja 16-17.Tez tak miałam że plemniki czekały 3 dni na komórkę bo sex 13.02 a owulacja 16.02. i ciekawe co z tego się urodzi
Ja zaliczam codzinnie jedno rzyganko. Po poludniu juz jest lepiej, nie mam takich mdłości. Najgorzej rano.
Wczoraj powiedzialam juz wszystkim w przedszkolu, bo tam mam najwiecej godzin i kolezanki sie ucieszyly powiedzialy zebym szla na zwolnienie i odpoczywala. Jedna chodzila prawie do samego konca a pozniej nerwowa i na dziecku sie odbilo (starszy rocznik, wtedy sie nie chodzilo na l4).
Jutro powiem dyrekcji, mam nadzieje, ze nie powie, ze za pozno mowie. Tzn mowilam jej o ciazy, ale nie o l4.
Dzieci przychodza z takim kaszlem, zasmarkani, szkoda gadac.
Ide na drzemke
ewelinanice
To chyba bylo archiwalne. Wpisz w google test na płec dziecka z moczua jak to znalazłaś na allegro? ja próbowałam i nic. Możesz podesłać linka lub podać nazwę tego?
Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
gabrika
To teraz moja cierpliwość i pokora zostaje wystawiona na próbę
Pęcherzyk jest, zarodek jest, akcja serca jest. Tylko serce bije bardzo powoli widziałam od razu zejest nie tak. Z synem kropeczka pulsowała bardzo wyrazie, a tutaj trzeba było się dokładnie przyjrzeć.
Z om to 6tc 6dn
Z usg 6tc 3dn
W poniedziałek kolejne usg.
Dziś co prawda wymiotowałam, ale oprócz tego nie mam objawów nie ma mdłości, wczoraj tez nie było.
Piersi bolą, ale nie wiem czy nie mniej
Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169] listopad 2017
Spokojnie Kochan, to serduszko dopiero od niedawna bije! Daj mu czas Będzie wszystko dobrze zobaczysz!
U mnie było takie malutkie serduszko, że nawet gin nie była w stanie zmierzyć jak bije.
Co lekarz konkretnie Ci powiedział?
Co do objawów, mnie minęła senność. Oprócz bolących piersi nic mi się nie dzieje. Niektóry kobiety po prostu tak mają i dobrze przechodzą ciążę. Moja mama i siostra czuły się wprost idealnie przez całą ciąże i zawsze mówiły że mogłyby tak non stop Nie stresuj się na zapas, tylko ciesz że nie wisisz przy kibelku!
A wiecie moze czy szyjka powina byc wysoko? Caly czas mam nisko jak przed okresem. Pamietam ze w poprzednich ciazacg mialam wysoko, ze lekarz mial problem z dotkniecuem jej, ale to juz pod koniec ciazy bylo
Moja jest mega nisko i bardzo rozpulchniona.
Danielkowa
olej takie durne gadanie! najwazniejsze by dziecko zdrowe bylo!U mnie pierwsza core robilismy nieswiadomie. W drugiej ciazy pomylilm dni i splodzilismy druga corke dwa dni przed owacja. W tej ciazy robilismy dzidzie w 14 dc przy cyklach 28 dniowych. Oby sie udalo zeby przytrzec wszystkim nosa co sie smieja ze my to chlopca nie bedziemy mieli
Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
nie ma się co nastawiac
ja mam 3 synow i teraz mogę mieć czwartego a niech sobie ludzie gadają ze 'polujemy' na córke
dzieci nie kocha sie ze wzgledu na płeć tylko za to że są
Rozumiem Twoj niepokoj ale jedyne co mozemy zrobic to z optymizmem czekac na poniedzialek.. Ja tez mam wtedy wizyte
Mam wielka nadzieje ze obie zakomunikujemy dobre wiesci
O ktorej masz wizyte?
O 17. A Ty?
@89Katia, a lekarz Ci powiedział, że wolno bije, czy po obrazie usg tak stwierdzasz? W każdym gabinecie też są różne sprzęty i różnie może to być widać.
Szyjka w ciąży powinna być nisko i zamknięta i twarda. Przed porodem stopniowo się "skraca".
Widziałam, że lekarka długo mierzyła zarodek i się przyglądała czy coś tam się rusza. Jak na nią długo zwlekała z powiedzeniem czegokolwiek. Powiedziała, że ciąża tak jak zasugerowałam na początku jest o 3 dni młodsza. Akcja serca jest. Zapytałam czy to serce nie powinno pulsować szybciej. Powiedziała, że jeszcze może się rozkręcić. Kazała przyjść za tydzień,żeby to koniecznie skontrolować, bo serce bije wolniej, no ale ja w poniedziałek mam umówione usg w luxmedzie. Starała sie mnie pocieszyć.
reklama
@89Katia, bardzo współczuję tego stresu :/ ale do poniedzialku na pewno sie rozkręci, to dopiero 6.3 t, masz tez bardzo niewielka roznice miedzy USG a wynikiem z OM, wiec wg mnie to tez dobrze Moze sprzet byle jaki i dlatego tez tak widać. Musi byc dobrze!!
No to teraz ja wam sie zamelduje. Jestem po wizycie, z OM mam 6t6d, a USG wyliczyło 6t5d, więc praktycznie idealnie serce jest, na USG jest napisane FHR 121, więc to chyba ta częstotliwość (z tego wszystkiego nie zapytalam czy to dobry wynik). Martwi mnie trochę, ze włączył dopplera, czyli ten podsłuch tętna, no ale cóż, przeciez to lekarz w końcu, powinien sie lepiej znac ode mnie. Chociaż jesli o mnie chodzi, bardzo mnie wzruszył ten dźwięk
Dzis jeszcze o 17:35 idę na USG piersi, bo kazal mi zrobic.
Nastepna wizyta jest 21.04 ale powiedzial, zebym wpadla do niego do szpitala 11 kwietnia i posłuchamy jeszcze serduszko, zebym przez swieta nie musiala sie zamartwiać. Prenatalne będę mieć 28.04 w szpitalu w ktorym bede rodzić. Ahaaa, no i dostałam dupka 2 x dziennie po 1 tabletce
Matko, oby do konca ciąży bylo tak wspaniale..
Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
Gratuluję serdecznie!!!!!!!!!!!!!