reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Ja też mam słabe objawy i też głupie myśli mnie nachodzą ale zaraz sobie myślę że chyba powinnam się cieszyć że dobrze znoszę to wszystko :-)

xnw40tc7sy506vxn.png
Na pocieszenie.... w poprzedniej ciąży nie miałam kompletnie żadnych ciążowych przypadłości a wszystko było dobrze :)

reklama
Cześć dziewczyny :)
Nie straszcie mnie tą zieloną herbatą, bo ja strasznie lubię, a teraz będę musiała odstawić!
Mój ginekolog jest bardzo skupiony na prawidłowej diecie w ciąży, ilości posiłków itd i za każdym razem podkreśla, że ciąża to w pewnym sensie powinien być najdrowszy tryb życia i wcale nie trzeba przytyć tak dużo! Wiecie, że w trzecim trymestrze, kiedy zapotrzebowanie energetyczne jest największe, to tak naprawdę, cytując mojego lekarza, trzeba zjeść jedną wypasioną kanapkę dziennie więcej niż bez ciąży :) Więc damy radę :)
Też bym chciała już zacząć ćwiczyć znowu, ale czekam do końca 12 tyg. Niech się maluszek spokojnie umieści w swoim domku :)

p19uskjojbeqaxq5.png

i wszystko jasne. Czyli umiar i będzie ok. ja dziś 6 t6 d. Byle do 31.03 i już mam nadzieję że będzie serce ;)

bez obaw, wszystko jest dla ludzi (ciężarnych też) tylko z umiarem. Chyba żadna nie pije litrami zielonej herbaty, kawy, coli itd. tylko raz na jakiś czas. Co innego alkohol czy palenie, to już sprawa oczywista

Dziewczyny a jak z Waszą pracą? Gdzie pracujecie? Kiedy mówicie pracodawcy, kiedy chcecie iść na zwolnienie? Ja opiekuje się 2,5 letnim dzieckiem. Jest samodzielna, ale raz dziennie przy drzemce muszę ją odkładać do łóżeczka, bo zasypia mi na siedząco na kolanach. Martwi mnie to :(

O co chodzi z tymi 4 dniami do odlotu? :>

Ja wzięłam 3dniowe wolne więc bimbam do piątku. W piątek do pracy i weekedzik :-) po weekendzie lekarz we wtorek i mam nadzieję L4 bo nie wyobrażam sobie latać po drabinach w pracy :-)
I chyba ogarne dziś sypialnie, generalne sprzątanie :-)

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam w planie wziąć kilka piątków wolnych, w ten sposób będe miała kilka przedłużonych weekendów do Świąt :):)

Ja kiedys w ovufriend wyczytalam w tym nagłówku,ze nie wolno pic nie wiecej niz jedna filiżankę dziennie przy staraniach.....o ciazy nic mi nie wiadomo.
Ponoc mowia,ze lepsza kawa niz herbata :)

eoc973pftscitkc0.png

2nn3dqk3wi25eoiy.png

Tutaj liczy się umiar, tak samo z zieloną jak i czarną herbatą. Obie mają kofeinę, która nie jest wskazana w ciąży. Ja piję 1-2 szklanki herbaty dziennie. Samą wodą przecież nie da się żyć :p Poza tym szybko marznę, więc muszę się czymś ogrzać :)

Wyobraźcie sobie, że od wczoraj minęła mi senność. Czuję się bardzo dobrze :) Normalnie szok!!!! :D

Halooo! A kto mnie uspokajal z tymi objawami! Poczekaj moze to chwilowe.. Mi tez się wydawalo, że objawy slabna, ale to taka zmylka :(
Jeszxze chwila i musze wstac do pracy :( juz mam tak dość chodzenia do niej i ta meczarnia. Dzisiaj mówię dyrektorce, że biorę zwolnienie od poniedziałku.
No właśnie, łatwiej nam kogos uspokajać niz samemu sie wziac w garść i ogarnąć :D nie wiem, moze to przez te wczorajsze stresy w pracy, pare razy mi sie zrobilo naprawde ciepło w niektorych sytuacjach, a tak będzie do konca marca, najgorsze jeszcze nas czeka w tym tygodniu ,w dodatku dostalam najgorsze zmiany :/ Moze więc organizm tak zareagował, tak sobie przynajmniej wmawiam. Przeciez do jutrzejszej wizyty musze jakos dotrwać :(
Chcialabym już powiedziec im o ciąży a najlepiej to isc juz na l4, zeby kogos zaczeli szukac powoli na zastępstwo, no ale jakos tak boje się zapeszyć :(

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

A widzisz to ja słyszałam, że dobrze pić zieloną herbate przed owulacja, bo działa na śluz płodny. Tylko wybierać bez kofeiny. A w ciąży nie wolno.
A bo oni sami juz nie wiedza co jest dobre a co zle
Kiedys ludzie pili takie rzeczy i.nic.sie nie działo a teraz to juz wydziwiaja.

eoc973pftscitkc0.png

2nn3dqk3wi25eoiy.png

reklama
Do góry