reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
Witam wszystkich z rana ;) witam też nowe Mamusie :) coraz więcej nas tutaj :p

Ja trochę się martwię bo jak bolało mnie podbrzusze i czułam ta ciaze tak teraz nie czuje nic :( dobrze że we wtorek kolejna wizyta

Witam wszystkich z rana ;) witam też nowe Mamusie :) coraz więcej nas tutaj :p

Ja trochę się martwię bo jak bolało mnie podbrzusze i czułam ta ciaze tak teraz nie czuje nic :( dobrze że we wtorek kolejna wizyta

Ja tez zaczynam ściągać na siebie czarne myśli. Zero objawów. Mówią, ze powinnam sie cieszyć. [emoji849]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie uwazam, ze rozstepy to tylko genetyka. Moim zdaniem im wczesniej zacznie sie skore przygotowywac tym mniej lub wcale ich nie bedzie. W poprzedniej ciazy od samego poczatku smarowalam sie dwa razy dziennie i nie mam zadbego rozsyepu a przytulam ponad 20kg! W tej ciazy mam nadzieje ze nie dobije taliej wagi. Naszczescie szybko te kg spadly☺

Czesc dziewczyny!
Ja słyszałam, ze na rozstępy dobra jest zwykla oliwka Bambino. Ale tez chyba zacznę sie smarować olejem kokosowym, bo zalega mi w domu, a od dluzszego czasu go nie uzywam.
Jesli chodzi o drogeryjne specyfiki to czytalam, ze polecają je stosowac od 4 miesiąca ciazy.

@Karolka2106 mnie ginka w zeszlym roku powiedziala, ze bol podbrzusza w ciąży, takie ciągnięcie jak na okres wcale nie jest takim dobrym objawem, bo to znaczy ze macica chce sie skurczac i pozbyc zarodka. Oczywiscie macica pamieta podczas spodziewanej miesiączki, ze powinna sie kurczyć, ale nie powinno trwac to dlugo, takze dziewczyny jak podbrzusze nie boli to powod do szczęścia! A jak boli to nospa i leżenie :) ja mam czasem takie dni ze mnie tak delikatnie boli, a czasem nic nie czuje. Innych wyraźnych objawów tez jakos brak, piersi macam co chwila, czy mnie troche bolą, no i sie ciesze jak je czuje, wczoraj prawie w ogole nie bolały, dzis je czuje bardziej (na szczescie :D)

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie niestety jeszcze brzuch czuje, ale już o wiele mniej niż wcześniej. Piersi dają się we znaki, czasem bardzo. Najgorzej jak ściągam stanik to wtedy takie ciągnięcie czuje. Poza tym objawów brak - mdłości, zachcianek, nadwrażliwości zapachowych.

reklama
Do góry