reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2017

Danielkowa gratulacje i witaj. Ja w ciąży z córką miałam całodzienne mdłości przez 2trymestry, a w 3 wymieniłam je na rwe kulszową. Mnie najgorzej było umyć zęby, max pół minuty i mega cofka- przerobiłam kilka past i szczoteczek i nic. Na szczęście zwymiotowałam tylko 3razy
dziekuję :)
dwa trymestry aaaaaa.. oby mnie to nie spotkało ;) ja odliczam kazdy dzien aby do 12 tyg. dotrwac

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
mój pradziadek miał 7corek i trafił mu się ósmy syn, także możliwe. A rodzice moi 4 corki i syn
no ja raczej nie bede tak wytrwała ;) fajnie jest miec duzo dzieci, jesli sytuacja pozwala, ale jesli o mnie chodzi to nie dalabym rady miec wiecej zwyczajnie troche jestem juz zmeczona byc caly czas z dziecmi. Najstarszego i sredniego uczymy w edukacji domowej, wiec jestem z nimi non stop ;)

Ostatnia edycja:
no ja raczej nie bede tak wytrwała ;) fajnie jest miec duzo dzieci, jesli sytuacja pozwala, ale jesli o mnie chodzi to nie dalabym rady miec wiecej zwyczajnie troche jestem juz zmeczona byc caly czas z dziecmi. Najstarszego i sredniego uczymy w edukacji domowej, wiec jestem z nimi non stop ;)

Edukacja domowa- podziwiam. Mi by się najzwyczajniej w świecie nie chcialo

zem3tv73heitwzn6.png

uwo93e3k92cgh11g.png

@Danielkowa witaj :) gratuluje Synków!!!! [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

Trochę mnie uspokoilyacie tym, ze tez czujecie się spokojne :) ufff.....

Ja pospalam i jestem jak nowonarodzona[emoji4] przez godzinę [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Synek [emoji170] luty 2014
Walentynka [emoji169]listopad 2017

biorąc pod uwagę, że but skórzany i ręcznie szyty i polski to cena jest adekwatna raczej. Plus kwestia zdrowia stopy.

Jasna sprawa, zdrowie dziecka najważniejsze. Po prostu nie spodziewałam się, że bucik dla dziecka może tyle kosztować... To cena jak dla dorosłego... A może po prostu ja nadal nie jestem uświadomiona w kosztach jakie wiążą się z utrzymaniem dzidziusia :)

Dziękuję :)
Borysiatko szczerze to mdlości sa dla mnie najbardziej uciążliwe, zapachy dotąd ulubione nagle nie mogę znieść, odrzuca mnie od jednej z wiekszych orzyjemnosci poranka czyli kawy i ogilnie mi ciagle niedobrze, ale cieszę się ze nigdy nie mialam wymiotów.
Wiadomo ze 3 trymestr jest ciezszy szczegolnue 8 i 9 mc, ale to akurat dobrze bo mimo ze obawiamy sie porodu to nie mozemy sie doczekac ;

Witaj :) Fajnie, że do nasz dołączysz!

@Danielkowa witaj :) gratuluje Synków!!!! [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

Trochę mnie uspokoilyacie tym, ze tez czujecie się spokojne :) ufff.....

Ja pospalam i jestem jak nowonarodzona[emoji4] przez godzinę [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

O matko... mnie dzisiaj tak męczy spanie i nic mi się kompletnie nie chce... walczę sama ze sobą, bo nie wiem czy jak teraz zrobię sobie drzemkę, to czy będe dobrze spać w nocy...

Ja czasem jestem spokojna, a czasem mam milion myśli, które mnie niepokoją i płacz mam na końcu nosa... Zadaję sobie wiele pytań, na które z oczywistych powodów nie znam odpowiedzi... Do tego ciągle boję się, że jednak zbyt dobrze się czuję, że może coś jest nie tak... :( Wiem, że pisałyśmy o tym milion razy, że pewnie jest za wczesnie, no ale gdzieś to mam z tyłu głowy :/

Jasna sprawa, zdrowie dziecka najważniejsze. Po prostu nie spodziewałam się, że bucik dla dziecka może tyle kosztować... To cena jak dla dorosłego... A może po prostu ja nadal nie jestem uświadomiona w kosztach jakie wiążą się z utrzymaniem dzidziusia :)

Witaj :) Fajnie, że do nasz dołączysz!
my już przerabiamy 6pare a mój P ciągle przeżywa hehe ale prawda taka że szyte ze skóry dla dorosłego gdzieś z 500zl minimum kosztują
a ciuchy? body w cenie mojej koszuli :/ a gdzie cała reszta...

my już przerabiamy 6pare a mój P ciągle przeżywa hehe ale prawda taka że szyte ze skóry dla dorosłego gdzieś z 500zl minimum kosztują
a ciuchy? body w cenie mojej koszuli :/ a gdzie cała reszta...

Jej, nie strasz mnie :p Bo zaraz okaże się, że muszę wziąć dodatkowe dwa etaty :p

Może się mylę, ale to chyba też kwestia tego gdzie kupuje się pewne ubranka i czy penetruje się wyprzedaże. Od czasu do czasu kupuję ubrania mojej chrześnicy i jest kilka fajnych sklepów dla dzieci w których można kupić coś po tanioszce, a nie w wygórowanych cenach... Dużo sklepów, szczególnie w centrach handlowych, grubo przesadza z cenami :/

Jej, nie strasz mnie :p Bo zaraz okaże się, że muszę wziąć dodatkowe dwa etaty :p

Może się mylę, ale to chyba też kwestia tego gdzie kupuje się pewne ubranka i czy penetruje się wyprzedaże. Od czasu do czasu kupuję ubrania mojej chrześnicy i jest kilka fajnych sklepów dla dzieci w których można kupić coś po tanioszce, a nie w wygórowanych cenach... Dużo sklepów, szczególnie w centrach handlowych, grubo przesadza z cenami :/
wiadomo. Choć ja zauważyłam, że bardziej się opłaca kupić w lumpku niż nowe za grosze, bo niestety pranie lub kilka i albo szmata albo porozciągane. Tak samo np. smyk- w n-pakach są zwykle gorsze niż w tej samej cenie pojedynczo.
Ja mam ten problem, że mało który sklep robi wąskie ubrania i ciężko też znaleźć "poważniejsze" ubrania dla 2.5latki w niemowlęckiej rozmiarówce. Plus taki, że zwykle prawie rok nosi jeden rozmiar

reklama
Jesli chodzi o ubranka, to ja bede miala duzo po siostrzenicy. Moj m mowi ze czuje, ze to bedzie dziewczynka hehe.. Wymyśla:p
Hejka!

@Karolka2106 nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć :) może @gosjulka85 coś podpowie, bo jej tez się udało wstawić szwaczek :) powodzenia na wizycie!!!!

@sylwiaq90 jeden pęcherzyk? Ale jak to :D. Nie No żarcik! Super, ze dzidziuś się rozwija!
A lekarz jakoś wytłumaczył tak duże stężenie beta hcg?

Ja dziś spałam jak kamień od 20:30...

m3sxs65g2rqndmds.png

Synek [emoji170] 2014

Tak jeden! :biggrin2: zaraz wysle wam foto. A nic ni mowila o becie.. W ogole to nawet nie kazala jeszcze brac wit tylko kwas foliowy!:eek: a endo juz zalecila witaminy. Femibion natal1 ale ginekolog stwierdzila, ze to jakies stare, zr mam brac pregne plus.

Dobry pomysł :)
I powodzenia na wizycie!!

Wiecie czym ja się martwię? Tym, ze się nie martwię i jestem spokojna. Głupie, nie?[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Zamiast cieszyć się stanem spokoju, to ja się zastanawiam dlaczego jestem spokojna :p głupia baba

Ja tez jestem spokojna.. Przed wizyta byl delikatny stresik no ale wiadomo.. :rolleyes:
Katia my jestesmy w tym samym momencie
U mnie tez dzisiaj 5tc 1dc a @ 2.02

A mam pytanie dziewczyny.. Czy wy normalnie wspolzyjecie?

Do góry