reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Byłam na usg. Załamana jestem. Lekarz cham, zimny, wyniosły.. powiedział że bez sensu przyszłam bo za wcześnie, że pusty pęcherzyk i tak może zostać. Mam za 3 tygodnie przyjść dopiero zobaczyć czy coś jest.

Co za burak :/ weź już więcej do niego nie idź! Ja miała podobną sytuację w poprzednim tygodniu. Poszłam dość szybko do gin, wiem o tym, ale pierwszy do którego poszłam zbył mnie i nawet żadnych badań nie przepisał... nie mówiąc o tym, że badał mnie a nie zauważył, że mam jakąś infekcję... byłam taka zdenerwowana, że masakra... W tym samym dniu, za namową mojego M. poszłam do innej gin i ta wizyta już była o niebo lepsza!

reklama
To ja nie wiem czy iwc dziaiaj. U mjie dopoero 4t4d, ale chcialam sie dowiedziec czy cos brac jesli mialam 2poronienie. Nie wiem co robić...

Napisane na SM-G361F w aplikacji Forum BabyBoom

@panna co za buraczany burak!!!!!! [emoji35][emoji35][emoji35][emoji35] wiadomo, ze na tym etapie niewiele. Jego zachowanie poniżej krytyki.
Czasami myśle, ze lekarze oprócz egzaminów medycznych powinni przechodzić jeszcze egzamin z empatii.

@akpurokus ja mam tak samo jak Ty i właśnie idę na wizytę. Wyszło to nagle, ale muszę sie zobaczyć z moja ginekolog.
Na pewno jeszcze nic nie będzie widac.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Bezkonserwantow, jak lekarz ma dobry sprzęt to będzie widział pęcherzyk z ciałkiem żółtym + może nawet zarodek 2-3mm, ale wydaje mi się, że na serce może być za wcześnie, aczkolwiek pewnie kwestia bardzo, bardzo dobrego sprzętu..

@akpuroks jesteśmy dokładnie na tym samym etapie ciąży, u mnie też dziś 4t4d. Jakbyś poszła, daj znać co Ci lekarz powiedział, jestem bardzo ciekawa czy coś będzie widać. A jeśli masz wątpliwości, może zadzwoń do lekarza, powiedz jaka sytuacja, że jesteś po 2 poronieniach i teraz jesteś w ciąży i nie wiesz czy iść do niego po leki, czy poczekać..
U mnie w zeszłym roku obumarła ciąża ok 6-7tc i też nie bardzo wiem co robić teraz.. jeszcze wizyty nie umówiłam..

Sorki, ja dziś mam 4tc 5d :) pomyślałam się o 1 dzień. Ale według mojej wiedzy ciąża może mieć 4tc 2d bo owulacja była pozniej

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Bezkonserwantow o której masz wizytę?

@89Katia, też koniecznie daj znać co i jak!
Własnie też odkryłam, że z OM mam 4t5d :D

Ja właśnie dodzwoniłam się do swojego lekarza, może mnie przyjąć dopiero 29 marca.. powiedziała mi babka w rejestracji, że jakby się miejsce zwolniło to będzie do mnie dzwonić.
No i tak się teraz zastanawiam, czy nie zapisać się do innego, który mi robił w styczniu laparoskopie razem z tym moim prowadzącym, ale ten drugi tylko na nfz, więc pewnie kolejki jeszcze dłuższe ;/

reklama
Byłam na usg. Załamana jestem. Lekarz cham, zimny, wyniosły.. powiedział że bez sensu przyszłam bo za wcześnie, że pusty pęcherzyk i tak może zostać. Mam za 3 tygodnie przyjść dopiero zobaczyć czy coś jest.
Panna nie przejmuj się, obie mamy podobny wiek ciąży ( ostatnia @ u mnie 27.01) i wczoraj lekarz mi powiedział to samo, tylko milszymi słowami :* Wszystko będzie w porządku! a teraz dbaj o siebie przede wszystkim! ale lekarza może faktycznie zmień :)

Do góry