reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Sylwia mowilam Ci juz, ze blizniaki [emoji12][emoji12][emoji12]

Kasia super [emoji7][emoji7][emoji7] piękna fasolka [emoji173]️

Ja mam pytanko Was. Jakie witaminy bierzecie oprócz kwasu foliowego ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja biorę Pregna Plus, kwas foliowy odstawiłam. Tak mi zalecił mój lekarz [emoji5]

w57v3e3kfucyl84a.png

reklama
Wiecie co mi dziś lekarz powiedział jak zapytałam o tętno Maluszka? Że we wczesnej ciąży robienie doplera (Tak chyba to nazwał) to błąd w sztuce lekarskiej i że powoduje on na takim etapie wady serduszka u płodu... Masakra [emoji32][emoji33]

w57v3e3kfucyl84a.png

Wiecie co mi dziś lekarz powiedział jak zapytałam o tętno Maluszka? Że we wczesnej ciąży robienie doplera (Tak chyba to nazwał) to błąd w sztuce lekarskiej i że powoduje on na takim etapie wady serduszka u płodu... Masakra [emoji32][emoji33]

w57v3e3kfucyl84a.png

Coś słyszałam, ze najnowsze badania mówią o tym, aby nie słuchać serca dziecka, tylko określać prawidłowe bicie na podstawie obrazu.
Nie wiedziałam o tym wcześniej.

Ka pierwszy raz usłyszałam bicie serca na usg genetycznym w 13tc. Nawet teraz jak o tym myśle, ze to już mam łzy w oczach [emoji81][emoji81]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Byłam na usg. Załamana jestem. Lekarz cham, zimny, wyniosły.. powiedział że bez sensu przyszłam bo za wcześnie, że pusty pęcherzyk i tak może zostać. Mam za 3 tygodnie przyjść dopiero zobaczyć czy coś jest.

Byłam na usg. Załamana jestem. Lekarz cham, zimny, wyniosły.. powiedział że bez sensu przyszłam bo za wcześnie, że pusty pęcherzyk i tak może zostać. Mam za 3 tygodnie przyjść dopiero zobaczyć czy coś jest.
Nie przejmuj się Kochana, teraz faktycznie może być za wcześnie żeby cokolwiek zobaczyć... A który masz tydzień?
Lekarz faktycznie cham, może zastanów się nad zmianą? Po co Ci dodatkowe nerwy przez takiego buraka...

w57v3e3kfucyl84a.png

Własnie dlatego ja sie nie spiesze z wizytą. Oczywiscie to nie usprawiedliwia zachowania lekarza. A to jakis sprawdzony lekarz, z polecenia?
Ja chyba wybiore sie do tego, ktory prowadzil moja 1 ciaze. Chociaz znajome namawiaja do Pani doktor, ktora pracuje w szpitalu w ktorym bede rodzic.

Nie przejmuj się Kochana, teraz faktycznie może być za wcześnie żeby cokolwiek zobaczyć... A który masz tydzień?
Lekarz faktycznie cham, może zastanów się nad zmianą? Po co Ci dodatkowe nerwy przez takiego buraka...

w57v3e3kfucyl84a.png
6, na usg byłam u pierwszego który miał termin.. no nic, będę widzieć się z moją ginekolog to zagadam o drugie skierowanie

reklama
To pęcherzyk chyba ładny. Na tym etapie sprzęt może nie wykryc zarodka. Kolezanki tak miały u jednego lekarza pusto, u innego dzień pózniej jest. Niestety taka nasza dola, musimy cierpliwie czekać dalej. Kto nie przeszedł, ten nie zrozumie.

Do góry