reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Byłam na usg. Załamana jestem. Lekarz cham, zimny, wyniosły.. powiedział że bez sensu przyszłam bo za wcześnie, że pusty pęcherzyk i tak może zostać. Mam za 3 tygodnie przyjść dopiero zobaczyć czy coś jest.

Co za burak :/ weź już więcej do niego nie idź! Ja miała podobną sytuację w poprzednim tygodniu. Poszłam dość szybko do gin, wiem o tym, ale pierwszy do którego poszłam zbył mnie i nawet żadnych badań nie przepisał... nie mówiąc o tym, że badał mnie a nie zauważył, że mam jakąś infekcję... byłam taka zdenerwowana, że masakra... W tym samym dniu, za namową mojego M. poszłam do innej gin i ta wizyta już była o niebo lepsza!

reklama
To ja nie wiem czy iwc dziaiaj. U mjie dopoero 4t4d, ale chcialam sie dowiedziec czy cos brac jesli mialam 2poronienie. Nie wiem co robić...

Napisane na SM-G361F w aplikacji Forum BabyBoom

@panna co za buraczany burak!!!!!! [emoji35][emoji35][emoji35][emoji35] wiadomo, ze na tym etapie niewiele. Jego zachowanie poniżej krytyki.
Czasami myśle, ze lekarze oprócz egzaminów medycznych powinni przechodzić jeszcze egzamin z empatii.

@akpurokus ja mam tak samo jak Ty i właśnie idę na wizytę. Wyszło to nagle, ale muszę sie zobaczyć z moja ginekolog.
Na pewno jeszcze nic nie będzie widac.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Bezkonserwantow, jak lekarz ma dobry sprzęt to będzie widział pęcherzyk z ciałkiem żółtym + może nawet zarodek 2-3mm, ale wydaje mi się, że na serce może być za wcześnie, aczkolwiek pewnie kwestia bardzo, bardzo dobrego sprzętu..

@akpuroks jesteśmy dokładnie na tym samym etapie ciąży, u mnie też dziś 4t4d. Jakbyś poszła, daj znać co Ci lekarz powiedział, jestem bardzo ciekawa czy coś będzie widać. A jeśli masz wątpliwości, może zadzwoń do lekarza, powiedz jaka sytuacja, że jesteś po 2 poronieniach i teraz jesteś w ciąży i nie wiesz czy iść do niego po leki, czy poczekać..
U mnie w zeszłym roku obumarła ciąża ok 6-7tc i też nie bardzo wiem co robić teraz.. jeszcze wizyty nie umówiłam..

Sorki, ja dziś mam 4tc 5d :) pomyślałam się o 1 dzień. Ale według mojej wiedzy ciąża może mieć 4tc 2d bo owulacja była pozniej

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Bezkonserwantow o której masz wizytę?

@89Katia, też koniecznie daj znać co i jak!
Własnie też odkryłam, że z OM mam 4t5d :D

Ja właśnie dodzwoniłam się do swojego lekarza, może mnie przyjąć dopiero 29 marca.. powiedziała mi babka w rejestracji, że jakby się miejsce zwolniło to będzie do mnie dzwonić.
No i tak się teraz zastanawiam, czy nie zapisać się do innego, który mi robił w styczniu laparoskopie razem z tym moim prowadzącym, ale ten drugi tylko na nfz, więc pewnie kolejki jeszcze dłuższe ;/

reklama
Byłam na usg. Załamana jestem. Lekarz cham, zimny, wyniosły.. powiedział że bez sensu przyszłam bo za wcześnie, że pusty pęcherzyk i tak może zostać. Mam za 3 tygodnie przyjść dopiero zobaczyć czy coś jest.
Panna nie przejmuj się, obie mamy podobny wiek ciąży ( ostatnia @ u mnie 27.01) i wczoraj lekarz mi powiedział to samo, tylko milszymi słowami :* Wszystko będzie w porządku! a teraz dbaj o siebie przede wszystkim! ale lekarza może faktycznie zmień :)

Do góry