reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Nie pwoiedziałam, przecież że cc to nie poród. Tylko uważam, że cc na życzenie to głupota, bo jakby nie bylo to operacja i komplikacje też są i nie jest wcale bezpieczniejsza.

Oczywiście, ze tak. I naprawdę mamy tego świadomość.

- - - - - - - - - - - - - - - -
Synek [emoji170][emoji170][emoji170] luty 2014

reklama
M
Gabrika chyba coś wspominała, ze jej ginekolog kazała się wstrzymać z farbowaniem. Ale nie wiem dlaczego ;) nie znam się :)

Dziewczyny czy jecie wędzona rybę? W pierwszej ciąży się wystrzegałam do czasu, aż przed porodem w szpitalu na kolacje dali pastę z makreli. Boże jakie to było dobre! [emoji23]
Teraz strasznie mnie ciągnie do wędzonych ryb :( dziś trochę skubnęłam.

W ogóle w pierwszej ciąży zajadała się feta z pomidorami, a dopiero później dowiedziałam się, ze nie powinnam.

- - - - - - - - - - - - - - - -
Synek [emoji170][emoji170][emoji170] luty 2014

Muszę tutaj skomentować niejedzenie fety. Jeśli jest ona z mleka pasteryzowanego to można spokojnie jeść w ciąży, jedynie co powinno niepokoić to ilość soli ;) Pracowałam w firmie produkującej sery ;)

Co do wędzonej ryby to chyba zależy od metody wędzenia, ale surowego lepiej nie jeść, więc raczej chyba lepiej unikać.

Włączyłam komputer i na komputerze faktycznie widać, że mamy już swój dział :)

To na usg lecimy razem Kochana, trzymam kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]

w57v3e3kfucyl84a.png

To na usg lecimy razem Kochana, trzymam kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]

w57v3e3kfucyl84a.png

Kasiu jak pierwszy raz byłaś na USG to mniej więcej ile dni po zapłodnieniu?

Niby serce pojawia się ok 21 dni po zapłodnieniu i zastanawiam się na co mogę liczyć na swojej wizycie :)

Wy juz na innym etapie, ale moze mi ktoras polecic czuly test ciążowy? Robiłam 2 paskowe z Rossmann i jutro chce cos kupic.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry