reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2017

Jak dla mnie Kochana to bardzo dobry pomysł [emoji5] bardzo się ciesze ze będziemy dalej razem [emoji5][emoji11]

xnw4s65gte9hv7ri.png
Etapem ciąży zdecydowanie mi bliżej do Was niż do mam październikowych które już planują badania prenatalne [emoji6] Wg usg termin mam na 29.10, wg @ na 23.10...
Cieszę się że już do nas dołączyłaś [emoji173]

w57v3e3kfucyl84a.png

reklama
Ja na telefonie nie widzę.

- - - - - - - - - - - - - - - -
Synek [emoji170][emoji170][emoji170] luty 2014

Ile do nadrobienia tu mam:))
Jesli chodzi o pracę, to ja tez prowadzę dzialalnosc i choc co prawda nie brałam jeszcze L4 (chcę wszystkie formalnosci dokonczyc), to od dnia krwawienia już nie poszlam do pracy. Mam nadzieje, ze w kwietniu lekarka da mi zwolnienie, bo tak to muszę placic zus. Boję się, ze cos mogloby mi zaszkodzic w pracy (duzo jezdzę autem) i wolę czuc się bezpiecznie w domu. Ja bardzo lubię zajmować się domem i teraz mam na to masę czasu. Ale też staram się glownie odpoczywać.obiecalam sobie i mężowi. U nas jest o tyle wesolo, ze moje siostry mieszkają kilka domow dalej i ciągle mam gosci:)

Ile do nadrobienia tu mam:))
Jesli chodzi o pracę, to ja tez prowadzę dzialalnosc i choc co prawda nie brałam jeszcze L4 (chcę wszystkie formalnosci dokonczyc), to od dnia krwawienia już nie poszlam do pracy. Mam nadzieje, ze w kwietniu lekarka da mi zwolnienie, bo tak to muszę placic zus. Boję się, ze cos mogloby mi zaszkodzic w pracy (duzo jezdzę autem) i wolę czuc się bezpiecznie w domu. Ja bardzo lubię zajmować się domem i teraz mam na to masę czasu. Ale też staram się glownie odpoczywać.obiecalam sobie i mężowi. U nas jest o tyle wesolo, ze moje siostry mieszkają kilka domow dalej i ciągle mam gosci:)
U nas też wesoło, mieszkamy na jednym podwórku z moimi rodzicami i siostrą (niedługo będzie mieszkała z przyszłym mężem w trzecim domu)
Nie ma dnia żebyśmy nie pili razem kawy [emoji16] A teraz idzie wiosna więc zacznie się podwórkowe kawkowanie i grillowanie [emoji16][emoji16][emoji16]

w57v3e3kfucyl84a.png

Jesli chodzi o napoje. Nie piję od dawna kawy i herbaty (zaburzają wchlanianie kwasu foliowego, a ja nie mogę sobie na to pozwolic). Piję wodę, swiezo wyciskane soki warzywno owocowe, napary z mięty, melisy, rumianku, pokrzywy :D

Ostatnia edycja:
Oj, bardzo dużo przeszlas! Jesteś dzielna!!!

Ja też skłaniam się ku cc, niektórzy mówią ze to pójść ie na łatwiznę, ale ja wolę mieć bezpieczny poród.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Jeśli uważasz, że cc jest bezpiecznieszym porodem (i dla matki i dla dziecka) proponuję trochę więcej poczytać o cc. Nie opinii kobiet, tylko lfachowych artykułów. Nie chcę być niemiła, nie uważam, że poród przez cc nie ejst porodem itp. Mówię, tu o cesarce na życzenie, dla mnie głupota. PS. sama miałam cesarkę, bo moja córeczka jestw czesniakiem.

reklama
Jeśli uważasz, że cc jest bezpiecznieszym porodem (i dla matki i dla dziecka) proponuję trochę więcej poczytać o cc. Nie opinii kobiet, tylko lfachowych artykułów. Nie chcę być niemiła, nie uważam, że poród przez cc nie ejst porodem itp. Mówię, tu o cesarce na życzenie, dla mnie głupota. PS. sama miałam cesarkę, bo moja córeczka jestw czesniakiem.

Na całe szczęście każda z nas jest dorosła i ma prawo do własnego zdania. Jeśli jest wybór - niech każda z nas dokona najlepszego dla siebie i dziecka. Wiele z nas ma już dzieci, wiec "wiedza co z czym się je" :) każda ze stron ma swoje racje i szanujmy to. Zwolenniczki SN nie przekonają się do cc i odwrotnie :)

Poród cc to tez porod. Moje dziecko przyszło na świat jak każde inne w bólu, cierpieniu, euforii i szczęściu.

Nie lubię jak ktoś wydaje krzywdzące opinie. Chcesz urodzić SN - super! Na pewno będziemy Cię w tym wspierać.
I miloby było, gdybys uszanowala decyzje innych mam co do sposobu porodu.

Poród to tylko "chwila" w całym życiu z dzieckiem. SN czy cc nie definiuje nas jako super bohaterek i super matek. Nie dostajemy na starcie +10000 cierpliwości czy wyrozumiałości.

Każda z nas będzie najlepsza mama dla swoich dzieci :)

- - - - - - - - - - - - - - - -
Synek [emoji170][emoji170][emoji170] luty 2014

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry