reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Cześć Dziewczyny :) nieśmiało dołączam do grupy! Mam na imię Marta, mam 26 lat. Pierwsza ciąża :) Test robiony parę razy, w dniu spodziewanej miesiączki i kolejne chyba z dwa dni później. Betka pierwsza zrobiona w czw i wynik ponad 800. Jutro pierwsza wizyta u ginekologa, mega stres! Wkręcam sobie cały czas, że coś będzie nie tak, panikara ze mnie :) Poza tym też nie mieszkam w Polsce, więc mogę zdawać relacje z opieki nad ciężarnymi w Portugalii.

Cześć! Powodzenia na wizycie :) Portugalia [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

- - - - - - - - - - - - - - - -
Synek [emoji170][emoji170][emoji170] luty 2014

reklama
Dziewczyny mam takiego stresa :/ okresu brak, jutro rano zrobię test i niech się to wyjaśni bo zwariuję. Czy ja jestem nienormalna, ze chciałabym wiedzieć co jest grane?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Nie, nie jesteś normalna. A wręcz przeciwnie! To zupełnie normalne, że chcesz szybko wyjaśnić co się dzieje. Odezwij się zaraz po teście!

Ja chyba też zostanę w Listopadówkach mimo że termin na koniec października [emoji6]

w57v3e3kfucyl84a.png

U mnie termin wstępnie 01.11 więc tak na prawdę mogłabym się też na październik wpisać - nie da się tego wyliczyć dokladnie. Ale zadomowiłam się już tutaj :)

Tak mamy własne podforum :biggrin2: zapraszam do przedstawiania się, założyłam tam taki temat :-)

Ale jak gdzie? To gdzie ja mam w końcu pisać? :(

Jeśli uważasz, że cc jest bezpiecznieszym porodem (i dla matki i dla dziecka) proponuję trochę więcej poczytać o cc. Nie opinii kobiet, tylko lfachowych artykułów. Nie chcę być niemiła, nie uważam, że poród przez cc nie ejst porodem itp. Mówię, tu o cesarce na życzenie, dla mnie głupota. PS. sama miałam cesarkę, bo moja córeczka jestw czesniakiem.

Przede wszystkim porozmawiam z ortopedą, który oceni czy moja złamana kość ognowa w ogóle pozostawia mi jakikolwiek wybór.

Szanuję Twoją opinię, ale mimo wszystko uważam że każdy ma prawo do swojej decyzji. Dla mnie czy CC czy SN to tak samo ważny sposób wydania dziecka na świat.

Dawno mnie nie było a tu tyle tematów :) we wtorek usg, trzymajcie kciuki. Ps. ciągle biegam siusiu :(
Dziewczyny, pytanie za 100pkt czy moge zafarbować włosy? Mam już takie odrosty.. miałam w planie ale odkładałam a potem dwie kreseczki.. :D

Ja też dużo sikam, ale to raczej dlatego że masakrycznie chce mi się pić i piję dużo ;)

Co do farbowania włosów: gin powiedziała mi, żeby lepiej sobie odpuścić farbowanie, szczególnie na początku ciąży. Chodzi ogólnie o to by unikać zbędnego kontaktu z jakąkolwiek chemią. Potem można farbować włosy, ale farbą bez amoniaku.

Z tego co czytałam, to sprawa rozchodzi się o to, że lekarze nie udowodnili czy substancje zawarte w farbie do włosów przenikają w jakikolwiek sposób do organizmu. Dlatego zdania są podzielone. Tak czy inaczej, przeboleję te kilka dni z odrostami i kilkoma siwymi na głowie :p

@gabrika daj znać jak u rodziców...na pewno cudownie [emoji7]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Było wspaniale :):):):):) Chyba nie potrafię tego dobrze opisać... płakaliśmy wszyscy jak małe bobry, ściskaliśmy się na zmianę :):):) moja mama gdy otworzyła pudełko z bucikami to zamarła i patrzyła na nie z wielkim skupieniem... a tata tylko dopytywał cały w łzach, czy to prawda!? To była chwila której nigdy nie zapomnę! Moja mama bardzo, ale to bardzo rzadko płacze, a dzisiaj płakała pół dnia ze szczęścia :) Mówiła, że chciałaby wszystkim wykrzyczeć :) Długo nie mogła ochłonąć.

Cieszę się, że im już teraz powiedzieliśmy :)

Gabrika cudownie! Sama się wzruszyłam :)

- - - - - - - - - - - - - - - -
Synek [emoji170][emoji170][emoji170] luty 2014

Gabrika z tego co piszesz masz świetny kontakt z rodzicami, aż miło czytać i nie ukrywam, ze się tez wzruszylam czytajac Twoj wpis :)

Co do porodów to każdy ma swoje zdanie i pewnie to nie zmieni. Lekarz mi powiedział ze cesarka to operacja. Koleżanka która leżała ze mną na sali rodziła naturalnie z vacum, szytym kroczek i odbytem. .. a po drugim porodzie cesarce stwierdziła że wolałaby rodzic naturalnie. Pewnie subiektywny pogląd, ale pewnie zależy od tego co się przeżyło.
Zaliczone już pierwsze spory na grupie hehe. Pamiętam jak się dziewczyny spieraly o karmienie piersią. To dopiero hardcor haha

Trzymajcie kciuki jutro testuję :D

Nie, nie jesteś normalna. A wręcz przeciwnie! To zupełnie normalne, że chcesz szybko wyjaśnić co się dzieje. Odezwij się zaraz po teście!

U mnie termin wstępnie 01.11 więc tak na prawdę mogłabym się też na październik wpisać - nie da się tego wyliczyć dokladnie. Ale zadomowiłam się już tutaj :)

Ale jak gdzie? To gdzie ja mam w końcu pisać? :(

Przede wszystkim porozmawiam z ortopedą, który oceni czy moja złamana kość ognowa w ogóle pozostawia mi jakikolwiek wybór.

Szanuję Twoją opinię, ale mimo wszystko uważam że każdy ma prawo do swojej decyzji. Dla mnie czy CC czy SN to tak samo ważny sposób wydania dziecka na świat.

Ja też dużo sikam, ale to raczej dlatego że masakrycznie chce mi się pić i piję dużo ;)

Co do farbowania włosów: gin powiedziała mi, żeby lepiej sobie odpuścić farbowanie, szczególnie na początku ciąży. Chodzi ogólnie o to by unikać zbędnego kontaktu z jakąkolwiek chemią. Potem można farbować włosy, ale farbą bez amoniaku.

Z tego co czytałam, to sprawa rozchodzi się o to, że lekarze nie udowodnili czy substancje zawarte w farbie do włosów przenikają w jakikolwiek sposób do organizmu. Dlatego zdania są podzielone. Tak czy inaczej, przeboleję te kilka dni z odrostami i kilkoma siwymi na głowie [emoji14]

Było wspaniale :):):):):) Chyba nie potrafię tego dobrze opisać... płakaliśmy wszyscy jak małe bobry, ściskaliśmy się na zmianę :):):) moja mama gdy otworzyła pudełko z bucikami to zamarła i patrzyła na nie z wielkim skupieniem... a tata tylko dopytywał cały w łzach, czy to prawda!? To była chwila której nigdy nie zapomnę! Moja mama bardzo, ale to bardzo rzadko płacze, a dzisiaj płakała pół dnia ze szczęścia :) Mówiła, że chciałaby wszystkim wykrzyczeć :) Długo nie mogła ochłonąć.

Cieszę się, że im już teraz powiedzieliśmy :)
Jeeej jak cudownie [emoji7] Cieszę się że takich reakcji się doczekałaś [emoji173]

w57v3e3kfucyl84a.png

@gabrika wiedziałam, ze to będą cudowne chwile [emoji7] Bezcenne wspomnienia na całe życie !!!

Ja o temacie CC/SN nie dyskutuje, bo tu nie chodzi o przekonywanie kogoś do słuszności jednego czy drugiego ... zatem pls szanujmy swoje wybory [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Gabrika z tego co piszesz masz świetny kontakt z rodzicami, aż miło czytać i nie ukrywam, ze się tez wzruszylam czytajac Twoj wpis :)

Co do porodów to każdy ma swoje zdanie i pewnie to nie zmieni. Lekarz mi powiedział ze cesarka to operacja. Koleżanka która leżała ze mną na sali rodziła naturalnie z vacum, szytym kroczek i odbytem. .. a po drugim porodzie cesarce stwierdziła że wolałaby rodzic naturalnie. Pewnie subiektywny pogląd, ale pewnie zależy od tego co się przeżyło.
Zaliczone już pierwsze spory na grupie hehe. Pamiętam jak się dziewczyny spieraly o karmienie piersią. To dopiero hardcor haha

Trzymajcie kciuki jutro testuję :D

Ooo tak karmienie piersia to zawsze kośc niezgody wśród matek:D ale to jeszcze przed nami jawów:) Oczywiście nie chcę siać zamętu:) Każda matka chce dla swojego dziecka jak najlepiej i to nie podlega dyskusji.
U mnie żadnych objawów/bóli/zmeczenia itp. Ale to pewnie jeszcze przede mną. Co do farbowania to nie słyszałam o zakazie farbowania:) Tzn słyszałam, że można farbować, bo to nie są już takie farby jakich uzywały nasze mamy i babcie, tzn nie zawieraja tyle amoniaku itp

Hejka! Co to za pogoda pytam się? Gdzie to piękne słoneczko? :(

@Borysiątko z objawów to mam bolesne piersi. Raz jem jak głupia, a po kilku godzinach mam jadłowstręt. I od czasu do czasu podbrzusze ciągnie.

Jesteśmy już podpięte pod "Listopadowe mamy" :)

Hejka! Co to za pogoda pytam się? Gdzie to piękne słoneczko? :(

@Borysiątko z objawów to mam bolesne piersi. Raz jem jak głupia, a po kilku godzinach mam jadłowstręt. I od czasu do czasu podbrzusze ciągnie.

Jesteśmy już podpięte pod "Listopadowe mamy" :)
U nas też szaro buro... A Ty dospac nie możesz czy do pracy? ;) Mnie dzieci wyrzuciły z łóżka ;)

reklama
Do góry