reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2017

Nie pwoiedziałam, przecież że cc to nie poród. Tylko uważam, że cc na życzenie to głupota, bo jakby nie bylo to operacja i komplikacje też są i nie jest wcale bezpieczniejsza.

Oczywiście, ze tak. I naprawdę mamy tego świadomość.

- - - - - - - - - - - - - - - -
Synek [emoji170][emoji170][emoji170] luty 2014

reklama
M
Gabrika chyba coś wspominała, ze jej ginekolog kazała się wstrzymać z farbowaniem. Ale nie wiem dlaczego ;) nie znam się :)

Dziewczyny czy jecie wędzona rybę? W pierwszej ciąży się wystrzegałam do czasu, aż przed porodem w szpitalu na kolacje dali pastę z makreli. Boże jakie to było dobre! [emoji23]
Teraz strasznie mnie ciągnie do wędzonych ryb :( dziś trochę skubnęłam.

W ogóle w pierwszej ciąży zajadała się feta z pomidorami, a dopiero później dowiedziałam się, ze nie powinnam.

- - - - - - - - - - - - - - - -
Synek [emoji170][emoji170][emoji170] luty 2014

Muszę tutaj skomentować niejedzenie fety. Jeśli jest ona z mleka pasteryzowanego to można spokojnie jeść w ciąży, jedynie co powinno niepokoić to ilość soli ;) Pracowałam w firmie produkującej sery ;)

Co do wędzonej ryby to chyba zależy od metody wędzenia, ale surowego lepiej nie jeść, więc raczej chyba lepiej unikać.

Włączyłam komputer i na komputerze faktycznie widać, że mamy już swój dział :)

To na usg lecimy razem Kochana, trzymam kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]

w57v3e3kfucyl84a.png

To na usg lecimy razem Kochana, trzymam kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]

w57v3e3kfucyl84a.png

Kasiu jak pierwszy raz byłaś na USG to mniej więcej ile dni po zapłodnieniu?

Niby serce pojawia się ok 21 dni po zapłodnieniu i zastanawiam się na co mogę liczyć na swojej wizycie :)

Wy juz na innym etapie, ale moze mi ktoras polecic czuly test ciążowy? Robiłam 2 paskowe z Rossmann i jutro chce cos kupic.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry