reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Na całe szczęście każda z nas jest dorosła i ma prawo do własnego zdania. Jeśli jest wybór - niech każda z nas dokona najlepszego dla siebie i dziecka. Wiele z nas ma już dzieci, wiec "wiedza co z czym się je" :) każda ze stron ma swoje racje i szanujmy to. Zwolenniczki SN nie przekonają się do cc i odwrotnie :)

Poród cc to tez porod. Moje dziecko przyszło na świat jak każde inne w bólu, cierpieniu, euforii i szczęściu.

Nie lubię jak ktoś wydaje krzywdzące opinie. Chcesz urodzić SN - super! Na pewno będziemy Cię w tym wspierać.
I miloby było, gdybys uszanowala decyzje innych mam co do sposobu porodu.

Poród to tylko "chwila" w całym życiu z dzieckiem. SN czy cc nie definiuje nas jako super bohaterek i super matek. Nie dostajemy na starcie +10000 cierpliwości czy wyrozumiałości.

Każda z nas będzie najlepsza mama dla swoich dzieci :)

- - - - - - - - - - - - - - - -
Synek [emoji170][emoji170][emoji170] luty 2014

Amen [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dawno mnie nie było a tu tyle tematów :) we wtorek usg, trzymajcie kciuki. Ps. ciągle biegam siusiu :(
Dziewczyny, pytanie za 100pkt czy moge zafarbować włosy? Mam już takie odrosty.. miałam w planie ale odkładałam a potem dwie kreseczki.. :D

Ja tez jeżeli chodzi o malowanie włosów to poczekam do 2 trymestru [emoji5]

xnw4s65gte9hv7ri.png

Dawno mnie nie było a tu tyle tematów :) we wtorek usg, trzymajcie kciuki. Ps. ciągle biegam siusiu :(
Dziewczyny, pytanie za 100pkt czy moge zafarbować włosy? Mam już takie odrosty.. miałam w planie ale odkładałam a potem dwie kreseczki.. :D

Gabrika chyba coś wspominała, ze jej ginekolog kazała się wstrzymać z farbowaniem. Ale nie wiem dlaczego ;) nie znam się :)

Dziewczyny czy jecie wędzona rybę? W pierwszej ciąży się wystrzegałam do czasu, aż przed porodem w szpitalu na kolacje dali pastę z makreli. Boże jakie to było dobre! [emoji23]
Teraz strasznie mnie ciągnie do wędzonych ryb :( dziś trochę skubnęłam.

W ogóle w pierwszej ciąży zajadała się feta z pomidorami, a dopiero później dowiedziałam się, ze nie powinnam.

Powodzenia na wizycie! Będziemy bardzo mocno trzymać kciuki :)

Gabrika chyba coś wspominała, ze jej ginekolog kazała się wstrzymać z farbowaniem. Ale nie wiem dlaczego ;) nie znam się :)

Dziewczyny czy jecie wędzona rybę? W pierwszej ciąży się wystrzegałam do czasu, aż przed porodem w szpitalu na kolacje dali pastę z makreli. Boże jakie to było dobre! [emoji23]
Teraz strasznie mnie ciągnie do wędzonych ryb :( dziś trochę skubnęłam.

W ogóle w pierwszej ciąży zajadała się feta z pomidorami, a dopiero później dowiedziałam się, ze nie powinnam.

Kocham fete a mam nietolerancje laktozy więc kocham ją miłością platoniczną xd

Jeśli chodzi o farbowanie to należy unikać farb z amoniakiem i tyle.

Co do fety tez byłam w szoku jak się dowiedziałam, ze nie wolno [emoji15]
A tez uwielbiam ...
o rybach wędzonych nic nie słyszałam.
Generalnie należy unikać surowego mięsa, ryb, niedojrzałych serów i wysoko przetworzonej żywności. Niemniej jednak zamierzam jeszcze o tym poczytać w szczegółach.
Jak znajdziecie jakieś dobre informacje to wrzućcie link.

A który tc ?
Powodzenia !!! [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️

reklama
Na całe szczęście każda z nas jest dorosła i ma prawo do własnego zdania. Jeśli jest wybór - niech każda z nas dokona najlepszego dla siebie i dziecka. Wiele z nas ma już dzieci, wiec "wiedza co z czym się je" :) każda ze stron ma swoje racje i szanujmy to. Zwolenniczki SN nie przekonają się do cc i odwrotnie :)

Poród cc to tez porod. Moje dziecko przyszło na świat jak każde inne w bólu, cierpieniu, euforii i szczęściu.

Nie lubię jak ktoś wydaje krzywdzące opinie. Chcesz urodzić SN - super! Na pewno będziemy Cię w tym wspierać.
I miloby było, gdybys uszanowala decyzje innych mam co do sposobu porodu.

Poród to tylko "chwila" w całym życiu z dzieckiem. SN czy cc nie definiuje nas jako super bohaterek i super matek. Nie dostajemy na starcie +10000 cierpliwości czy wyrozumiałości.

Każda z nas będzie najlepsza mama dla swoich dzieci :)

Nie pwoiedziałam, przecież że cc to nie poród. Tylko uważam, że cc na życzenie to głupota, bo jakby nie bylo to operacja i komplikacje też są i nie jest wcale bezpieczniejsza.

Do góry